Bladella 9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
27-04-2014 10:30 Riethoven 4 Bladella 9 7-1

Geen extra bijdrage

Vandaag de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Tegen Riethoven, een vervelende tegenstander. Van de wedstrijd in Bladel weten we nog dat deze tegenstander vrij fysiek spel op de mat legt en niet vies is van het uitdelen van een schopje zo links en rechts. Uit ervaringen vanuit het verleden weten we ook dat in Riethoven de plaatselijke arbiter hiervoor wel eens een oogje dicht wil knijpen. Ben benieuwd of iedereen vandaag beschadigd uit de strijd komt.

Ondanks een aantal afmeldingen vanwege feestjes, blessures en/of gebrek aan motivatie kunnen we vandaag toch nog 15 spelers op het wedstrijdformulier zetten. Onder hen is sinds lange tijd Schimmel die terugkeert van een slepende blessure.

Op het afgesproken tijdstip staan beide teams gereed aan de aftrap, behalve de man in het zwart. De leider van Riethoven komt melden dat het nog een kwartier duurt voordat de leidsman aanwezig is. Hij vraagt of wij willen wachten of dat we willen beginnen. GBL scoort een kleine overwinning door direct te melden dat we willen starten en dat hij wel zal gaan fluiten. De leider van Riethoven had dit niet verwacht en stemt verbouwereerd toe. Tijdens het kwartiertje dat GBL de fluit hanteert gebeurt er niets noemenswaardigs. Het spel golft wat op en neer. Daarna neemt de aangewezen referee de leiding over. Gezien de leeftijd van de man in het zwart begrijpen we nu ook waarom hij een kwartier te laat was.
Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Riethoven, al moet gezegd worden dat wij dat zelf inleiden. Bij een ingooi staan we verdedigend niet goed opgesteld en zo kan de voorzet vrij eenvoudig worden ingetikt door de spits van Riethoven: 1-0.
Gelukkig laten we ons hierdoor niet uit het veld slaan en zetten wij ook onze eerste goede aanval op. Na een vrije trap wordt de bal teruggelegd op Ron. Die bedenkt zich geen moment en vuurt meteen een schot af. Helaas treft de pegel van Ron geen doel: de keeper van Riethoven krijgt er nog net zijn vingers achter. Toch geeft deze aanval ons moed. Onze drive naar voren om een doelpunt te scoren wordt steeds groter. Met het gewenste resultaat! Via een vrije trap op links geeft A3 een steekbal diep op Meijerke. Die stoomt op zijn beurt door naar de achterlijn en geeft een perfecte voorzet op Dextro Jo, die geduldig bij de tweede paal staat te wachten. Met een ferme knik werkt Dextro Jo de bal in het doel: 1-1.
Nu komt er wat rust in het team en beginnen we beter te combineren. Het lijkt erop dat we de wedstrijd onder controle hebben…..totdat we achterin beginnen te rommelen. Bij het uitverdedigen speelt Magic Heino een bal te zacht in de voeten van Pitbull Pimmetje. Die laat zich aftroeven door een fellere Riethoven aanvaller en opnieuw volgt na de voorzet een intikkertje voor de spits van Riethoven. Het lijkt wel een kopie van ons eerste tegendoelpunt en opnieuw kijken we tegen een achterstand aan: 2-1.
Na deze tegenslag is het voetbal weer uit ons team verdwenen en worden we telkens afgetroefd door een feller Riethoven, dat ondertussen ook niet schroomt om het gevreesde fysieke geweld te gebruiken. Kraaij2 is hiervan het slachtoffer: hij wordt met een gemene trap geraakt in zijn kuit en krijgt na reclamatie ook nog eens te vrije trap tegen. Terwijl wij nog bezig zijn te protesteren tegen dit onrecht heeft Riethoven de vrije trap al genomen en ligt de bal al weer in het netje achter Nestor. Gelukkig voor ons gaat dit feestje niet door want arendsoog Schimmel heeft als grensrechter buitenspel geconstateerd, wat verbazingwekkend ook nog overgenomen wordt door de scheidsrechter. Toch kunnen we niet voorkomen dat onze achterstand voor rust vergroot wordt. Opnieuw laat het uitverdedigen te wensen over en kan Riethoven eenvoudig een nieuwe aanval opzetten en ook nu wordt de bal op vrij eenvoudige wijze achter een kansloze Nestor gewerkt. Met een 3-1 achterstand gaan we rusten, maar niet nadat opnieuw Ron een mooie schietkans krijgt dit evenals de eerste keer een beter lot had verdiend.

Tijdens de thee pept GBL iedereen nog eens op en houdt hij de wedstrijd van vorige week nog eens voor waarin we ons in het tweede bedrijf hebben terug geknokt naar een gelijkspelletje. Dat moet ook vandaag maar gebeuren.

Al vrij snel in de tweede helft blijkt echter dat we het resultaat van vorige week niet zullen gaan evenaren. Nadat Kraaij2 en Dextro Jo in het eerste bedrijf het veld al hebben verlaten, al dan niet door een fysieke interventie van Riethoven, is het nu de beurt aan Ron om het veld geblesseerd te verlaten. Door deze aderlating en alle omzettingen van dien, is de organisatie bij ons even verdwenen en kan Riethoven weer een aanval opzetten. Het verdekte schot levert uiteindelijk weer een doelpunt op: 4-1.
Toch krijgen wij, ondanks dat we qua felheid het onderspit delven, ook nog enkele kansjes. De beste volgt nog na een tikkie takkie aanval tussen Aanvoerder, A3 en Roykuh, waarbij laatstgenoemde vrij voor de keeper komt te staan. Het mag vandaag helaas niet zo zijn want het schot van Roykuh raakt enkel de paal van het vijandelijke doel. Riethoven daarentegen heeft meer geluk. Opnieuw stellen we hen in de gelegenheid door eigen falen om een aanval op te zetten. In eerste instantie kan Nestor het schot nog keren maar op de rebound heeft hij geen antwoord meer: 5-1.
Bij ons is het geloof nu weg en krijgen wij geen fatsoenlijke aanval meer op de mat gelegd, ondanks verwoede pogingen om de ingevallen Schimmel in stelling te krijgen. Ook enkele acrobatische kunsten van Pitbull Pimmetje leiden niet tot gevaar voor het doel van Riethoven. Onze tegenstander verzaakt echter niet en na een volgende aanval, waarin wij te laat de buitenspelval open trekken ligt de bal alweer in het doel en kijken we tegen een beschamende 6-1 achterstand aan.
En nog is de gifbeker niet helemaal leeg. Kort voor tijd zet Riethoven nog maar eens een aanval op en nadat Pitbull Pimmetje volgens de lezing van de scheidsrechter zijn tegenstander, twee koppen groter dan Pimmetje zelf, tegen de grond heeft gewerkt, wijst de leidsman gretig naar de stip. Dit cadeautje wordt eenvoudig omgezet in een doelpunt. Hiermee is de eindstand van 7-1 bereikt. Ook een geweldig schot van Bohnckie kan daar als laatste stuiptrekking geen verandering meer in brengen.

In een moeizaam seizoen is dit opnieuw een wedstrijd die op de nominatie staat om maar snel te vergeten. Aan de andere kant doen we vandaag weer een substantiële bijdrage aan de feestpot. Dus heeft deze afstraffing ook nog een positieve kant.

Nog voor de wedstrijd hebben we van GBL een app-je ontvangen met de mededeling dat het aan onszelf ligt of onze partners tijdens de feestavond een extra bijdrage moeten bepalen. Welnu, ik denk dat we met een uitslag als vandaag hierover niet meer hoeven na te denken. Het ligt dus inderdaad aan ons dat onze partners geen extra bijdrage hoeven te betalen…
Door: Jos Cosijns , 28-04-2014 00:00
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven