Nieuws

'Dood of de gladiolen'

www.bladella.nl
Een zegevierende wielrenner krijgt op het podium een grote bos gladiolen overhandigd. Ook de alom vermaarde 4-daagse wandelaars worden voor hun doorzettingsvermogen in hun laatste kilometers bedolven onder ‘gladiolen’.

De uitdrukking ‘de dood of de gladiolen’ staat dan ook voor de alles-of-niets-instelling van een sportman of sportteam. Komende zaterdag is dat op de Smagtenbocht zeker van toepassing….

a.s. zaterdag 17 uur: Bladella - Reusel Sport



Erop of eronder
Voor zowel Bladella/De Tipmast als ook voor Reusel Sport/Faes Group is op paaszaterdag de burenstrijd tussen de beide kemphanen ‘erop of eronder’. Met nog vijf duels te gaan zitten beide teams in hetzelfde degradatieschuitje. De buren hebben een puntje meer, blauwwit heeft op papier misschien een iets makkelijker programma. Wie gaat overleven, wie moet de nacompetitie in voor behoud, wie degradeert rechtstreeks. Zelden waren beider belangen zo groot. Dat besef leeft bij beide coaches, Norbert Rebsch (Bladella) en Patrick Methorst (Rsp): "We kunnen ons geen van tweeën een misstap veroorloven”.



Overeenkomsten
Beide teams kampen dit seizoen met hetzelfde probleem: het scoren wil niet lukken. De Tipmast Boys wisten in 19 duels 31x de bal in het vijandelijke doel te krijgen, de Faes-mannen slechts 27x. Elf verschillende namen konden beide teams achter de doelpunten plaatsen. Beiden teams wonnen tot nu toe slechts 4x en kregen ieder 43 doelpunten tegen. Reusel speelde een keer meer gelijk dan Bladella en dat verklaart een geelzwart puntje meer op de ranglijst. In Reusel voetbalde Bladella beter, maar wist slechts met 0-1 te winnen. Het verloop van prestigeduels als deze zijn altijd moeilijk te voorspellen. Het zijn voetbalgevechten die op zich staan. Van beide teams zal passie en inzet er ongetwijfeld van afspatten. De formatie die ratio boven emotie weet te brengen maakt de beste kans. Normaal gesproken toch…



Mooi affiche
Al maanden wordt over Blaal - Reusel gesproken, de enige echte derby der Kempen. Sinds mensenheugenis zijn dat spektakelstukken met veel emotie, en sensatie. Altijd spraakmakend! Ook mascotte Luuk de Bruijn (E1) heeft er verschrikkelijk veel zin in. Als beginnend manneke bij het voetbal krijgt iedereen zo zijn aanwijzingen mee. “Ge magt alles verlieze, às ge mer van Reusel wint” zal ongetwijfeld de meest uitgesproken raad zijn die iedere blauwwitter zijn kind heeft meegegeven. Ginds aan de grens wordt natuurlijk het omgekeerde gepredikt. In de Bladella kantine geelzwarte tegels door een Reuselse tegelzetter, intellect Bladella kleurde op haar beurt de Reuselse clubsite blauw en over het asfaltkalken bij de rivaal wordt nog steeds stoer verhaald.



Folklore
Voor en na de derby: ludieke folklore, maar op het veld een voetbalburenruzie met ‘bloed aan de paal’ die never-nooit verloren mag gaan. Glorieus zegevieren of strijdend ten onder gaan: 'dood of de gladiolen'.
Kom dat zien! Je staat écht voor aap als je dit mist!
Na afloop: Feest in de tent! Moet ôk kunne..!!



WFC Superloterij
Hoofdprijs is weer een BITO fiets. Ook de overige prijzen zijn niet te versmaden: AH levensmiddelenpakket, bierkaart den Aanloop, 2x een pakket Bladella handdoeken, tosti ijzer, dinerbon Nekkermenneke en loterijbal.
Na de wedstrijd is het weer goed toeven op het Bladella-terras: Feest in de tent! Het gebruikelijke volks- & verbroederingsfeest. Het Speklapje zorgt met haar BBQ voor de inwendige mens en d’n brouwer heeft genoeg gerstenat aangeleverd. Ook die gezelligheid mag je niet missen. En zeker niet omdat onder de bezoekers van de kantine (met aangebouwde tentjes) een midweekverblijf in het Landal-vakantiepark wordt verloot.


 
www.bladella.nl
FC Eindhoven Av staat op het punt om definitief te degraderen uit 2D, waarin Bladella nu ook in de gevarenzone is beland Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven