Nieuws

Herstart competitie: vv Gestel - Bladella

www.bladella.nl
Het spel is weer op de wagen. Zondag herstart na de winterstop de competitie in een aantal klassen. Bladella doet sportpark Dommeldal-Zuid in Eindhoven aan om het op te nemen tegen vv Gestel.

In het nieuwe jaar had Bladella 5 vorige week al de primeur. Voor een inhaalpartij stonden zij toen al in Reusel officieel tussen de krijtlijnen. Bij blauwwit doet het altijd goed als het scorebord daar met 1-3 kan worden uitgeschakeld. Bij de jeugd bijt zaterdag C4 thuis tegen Bergeijk C4 (13 uur) de spits af. Volgende week gaan de meeste jeugdteams weer beginnen. Enkele seniorenteams moeten dan ‘uit’ aan de bak voor inhaalwedstrijden en het vaandelteam ontvangt dan Theole op De Smagtenbocht. Voor de Tipmast Boys is de reeks Gestel, Theole, Oers, Reusel tot carnaval een erg pittige die niet 'op het gemak' afgewerkt kan worden.



Ambitieus Gestel
Zes jaar geleden gingen Gestelse Boys en Veloc samen op in vv Gestel. Een tijdlang worstelde de Eindhovense fusieclub met hun imago. Onder de bezielende leiding van voorzitter Herman Brugmans zijn daar slagen in behaald. In Gestel is men goed bezig.
Ook sportief gezien, want gestart in de 4e klasse stootte de club na 3 seizoenen met een kampioenschap door na de 3e klasse Afgelopen seizoen werd Gestel met godfather Henk van Erp opnieuw glorieus kampioen met slechts 2x verlies: 52 pnt. uit 26 met prachtige doelcijfers van 70-29. Maar de ambities reiken nog hoger. Samen met TEC, BVV, Marvilde, Theole en RKVVO gaat vv Gestel dit jaar in 2F de prijzen verdelen.
Met een 5e plaats, vijf punten achter op numero 3, is nacompetitie een reëel doel, mits uitglijers als tegen RKVVO (2-6) en Marvilde (1-6) worden vermeden. Na winst op BVV, SBC, Nevelo, EMK, LRC en Haarsteeg werd de 5e bekerronde al behaald. Winstcijfers van 7-5 op EFC en 6-0 op Blauw Geel’55 de afgelopen weken geven aan dat de vorm er is en dat er erg gemakkelijk gescoord wordt.
Met o.a. de behendige Murtaza Nawabi (9 goals) en supertalent Levi Ikele (6 stuks) heeft trainer Goeran v.d. Heuvel (volgend seizoen naar Rood Wit.V.) de beschikking over een technisch uitstekende voorhoede. Dertig goals voor, maar ook 30 tegen, verklaart echter ook de wispelturigheid van deze ploeg.



Zwaar
In de ouverture verloor Bladella thuis kansloos met 1-3 van vv Gestel. Deze ploeg (plus Marvilde en BVV) maakte in het blauwwitte kamp de meeste indruk. Alleen een topfit en gemotiveerd team kan met een gerust hart naar Gestel afreizen.
Het blauwgeel uit Gestel aast op een prijs en Bladella heeft de punten hard nodig.
Hoe beide teams de winterpauze hebben overleefd zal zondag gaan blijken. Op papier heeft vv Gestel de betere individuele spelers, maar als Norbert Rebsch daar een homogeen team tegenover weet te zetten, dat tot het gaatje durft te gaan, zijn er altijd mogelijkheden.
Dat vertrouwen heeft ook mascotte Jesper van Erkel, de rechtsback uit E1, die niet voor niks Teun Grimbergen als zijn grote voorbeeld heeft. Ook de altijd talrijk aanwezige supporters moeten tot steun kunnen zijn. Het is nodig.

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven