Nieuws

Bladella sluit af met nederlaag bij kampioen

www.bladella.nl
De 1e helft kon Bladella goed partij geven aan de kampioenen uit Veldhoven. Daarna liet Rood Wit zien dat de ploeg terecht kampioen in 3D is.

Beide ploegen begonnen met gegroepeerd voetbal waarbij de bal snel rond werd gespeeld. Dat Rood Wit in ontwikkeling volwassener is dan het jonge Bladella kwam duidelijk naar voren in de omschakeling. Daarbij werd vooral via de snelle vleugelspelers gevaar gesticht en spits Joey Hellstern in stelling gebracht. Na een kwartier kon Bladelladoelman Ruud van Stokkom bij een dergelijke aanval nog fraai redden, maar vijf minuten later was het wel raak. Stef Fasen bediende spits Hellstern op maat en bracht daarmee zijn ploeg op voorsprong. Bladella bleef goed combineren maar kon geen gaten vinden in de degelijke Rood-Witdefensie. Aan de andere kant lieten de aanvallers zien hoe efficiënt zij konden zijn. Met een lange bal werd Jan van Hout bereikt. Die zag Joey Hellstern al komen. Een pass op maat en de spits scoorde zijn tweede van de wedstrijd. Dat was voor Bladella het sein om met goed combinatiespel op zoek te gaan naar de aansluiting. Die kwam er in de 35ste minuut. Ibou Bot bediende Ruud Leermakers op maat. Die kon hard diagonaal inschieten. Dat gaf hoop. De jonge garde van Bladella liet in deze fase zien dat ze elkaar goed konden vinden. In de 37ste minuut was het Ibou Bot die door goed storen in balbezit kwam en kon uithalen. Het betekende op dat moment de verdiende gelijkmaker. Op slag van rust bereikte een steekpass op maat spits Joey Hellstern die niet naliet zijn hattrick te voltooien. Het was zijn 31ste van het seizoen.
 
In de tweede helft domineerde Rood Wit volledig. Toch was het na vijf minuten bijna gelijk toen een inzet van Ibou Bot via de lat over het doel ging. Na ruim een uur was het Stef Fasen die een voorzet direct inschoot. De bal had een zodanige stuit dat die over doelman Van Stokkom in de goal belandde. Bladella kwam daarna tot een hard schot van Ruud Leermakers dat door invallerdoelman Dwayne Bijvelds met de vingertoppen over de lat kon worden verwerkt. Daarna werd volop gewisseld. Bij Rood Wit kwamen Jordy van de Ven en Niels Bouwman en bij Bladella kwamen de A-junioren Claudenberg van der Heijden en Stijn Wouters in het veld. Voor de laatste tien minuten kwam ook good old Dirk Reijnders nog in het veld. Hij nam hiermee afscheid van het vaandelteam en gaat volgend seizoen in een lager team van de Tipmast Boys spelen. De eindstand kwam op het bord door een ongelukkig eigen doelpunt van Bladella.
Ondanks de nederlaag zag mascotte Ethan Kameza het verjongde Bladella met opgeheven hoofd het veld verlaten. Het was de tweede wedstrijd van het seizoen dat kampioen Rood Wit meer dan één doelpunt moest incasseren. Dat geeft wel aan hoe ver de ploeg boven de andere teams uitsteekt.

Klik hier voor verslag clubsite Rood Wit V.
2015-05-11

Rood Wit V - Bladella 5 - 2


 
www.bladella.nl
FC Eindhoven Av staat op het punt om definitief te degraderen uit 2D, waarin Bladella nu ook in de gevarenzone is beland Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven