Nieuws

Bladella verliest tweede competitiewedstrijd

www.bladella.nl
Met een 3-1 nederlaag tegen RKDSV maakte Bladella zijn koppositie helemaal niet waar. Het was in Diessen een slechte wedstrijd die, gekenmerkt door harde duels en nauwelijks doelkansen.

De ploeg van trainer Jasper van Hoof was niet in staat een vuist te maken en RKDSV wist goed te profiteren van fouten in de anders zo hechte defensie van het Tipmastteam.
 
De eerste helft werd gekenmerkt door een volledige inzet en spelers die niet schroomden fors de duels aan te gaan. De twee verdedigingslinies bleken stevige vestingen. De doelmannen werden nauwelijks op de proef gesteld. Na het halve uur had het team van oud-Bladellacoach John Smetsers meer balbezit maar kon het spel niet naar zich toe trekken. Het bleef werkvoetbal.
In de tweede helft kwam Lars Pijnenburg  bij de Tipmastboys Dirk Reijnders vervangen. Hij moest zorgen voor wat meer ruimte in de omgeving van Joris Hermans als diepe spits en was een aanspeelpunt in de lucht. Tot doelpogingen leidde deze verandering echter niet.
In de 53ste minuut kwam RKDSV aan de leiding. Daar aan vooraf ging een enorm misverstand in de tot dan toe solide defensie van Bladella. Wouter Hagenberg profiteerde daar simpel van.  Bladella gooide het roer om en ging  aanvallender spelen. Dat gaf Job Jansen van de Diessense formatie nog een grote countermogelijkheid maar kon deze niet benutten. Trainer Jasper van Hoof kon niet anders doen dan zijn ploeg alles of niets te laten spelen. Tom Ansems kwam de aanval versterken. De op één lijn spelende verdedigers van Bladella maakte echter voor de tweede keer een grote fout. Job Jansen kon daarvan simpel profiteren en de 2-0 aantekenen.
Dennis Swaans werd gewisseld voor Mark Adams. Hij ging spelen op de positie van Ruud Leermakers. Deze laatste kon daardoor zorgen voor extra stootkracht.
In  de 64ste minuut werd de zwaarbewaakte Joris Hermans in het strafschopgebied onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd feilloos benut door Ruud Leermakers. Bladella probeerde met een enorme inzet de tweede goal te forceren. RKDSV kon daardoor gevaarlijk worden in de counter. Doelman Paul Dijkmans moest reddend optreden bij een der uitvallen. In de 87ste minuut was ook hij echter kansloos op een aanval over links afgerond door Job Jansen met een schuiver in de verre hoek. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Scheidsrechter Michiel Buitelaar had een moeilijke middag maar zorgde er voor dat de partij niet uit de hand liep. 
RPC had door de nederlaag van Bladella de koppositie kunnen overnemen.  Maar ook de Stratumse ploeg morste ook punten en bleef daardoor op één punt steken.
 
Komende zondag ontvangt Bladella Unitas ’59 uit Eindhoven. De uitwedstrijd werd destijds met 3-1 gewonnen maar inmiddels is er het nodige veranderd bij de teams: Unitas’59 is wat meer in balans en Bladella zit momenteel in een moeilijke periode. Wellicht dat de personen die gaan terugkomen van blessures en schorsingen de ploeg weer beter op de rit kunnen brengen.

Zie ook fotoverslag Trompettercup
2014-02-17

RKDSV - Bladella 3-1 16 februari 2014


 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven