Frijtje Fantastisch

www.bladella.nl
Bladella 10
Hapert 5
08-03-2020
3 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Na ruim een maand zonder voetbal mogen we vandaag eindelijk weer de wei in. Een rubberen wei, wel te verstaan want we nemen het in een thuisduel op tegen de rood-blauwen uit buurdorp Hapert. Tegen hen hebben we nog wat recht te zetten. De heenwedstrijd scoorden wij het meest en tóch bleven de punten in Hapert. Vandaag gaat ons dat niet gebeuren.

Na een maand op non-actief zou je denken dat iedereen weer staat te trappelen om een balletje te trappen. Niet dus. Het regende wederom. Geen hemelwater maar afmeldingen. Met moeite en pijn wist GBL twaalf spelers te verzamelen. En als Nestor zich dan op de zondagochtend ook nog eens afmeldt met rugklachten blijven er nog maar elf over. Dat is inclusief Gerrit, als we die tenminste op tijd uit zijn bed – daar heeft hij een nogal innige relatie mee – weten te trommelen.

Met Dokter Wassiemann als stand-in op doel en Gerrit met het kussen nog aan zijn oren geplakt op de rechterflank staan we aan de aftrap. Meteen laten we Hapert blijken dat er vandaag met ons niet te spotten valt. Hapert wordt vastgezet op eigen helft en het duurt niet lang voordat we een eerste waarschuwingsschot kunnen lossen: Wielen heeft de bal onderschept en lost direct een schot op doel, tenminste dat was de bedoeling. De bal mist echter compleet die richting. Even later wordt tot tweemaal toe een schot van Frijtje gemoord in de Hapertse verdediging.
Als we een stief kwartiertje bezig zijn stuurt Frijtje met een mooie diepe pass Zoef Zoef Zidane weg. Die heeft moeite met het aannemen van de bal maar krijgt het nog wel voor elkaar om de voor het doel vrijstaande Issie aan te spelen. Beheerst tikt Issie de bal in het lege doel. Helaas wordt het doelpunt geannuleerd wegens vermeend buitenspel.
Hapert is tot op heden nog maar amper over de middellijn geweest. Nu komen ze vrij opzetten over onze rechterkant. Ongehinderd kan de bal in onze zestien worden geslingerd. Daar staat een rood-blauwe spits die de bal ineens op zijn slof neemt en op het doel van Dokter Wassiemann schiet. Het leder zeilt buiten bereik van een kansloze Dokter Wassiemann in de hoek: 0-1. Balen! Tot op heden heeft Dokter Wassiemann nog niets te doen gehad en dan is zijn eerste inspanning de bal uit het net oprapen!
Ondanks deze tegenslag zoeken we na de hernieuwde aftrap direct weer de aanval. Het duurt niet lang of Zoef Zoef Zidane krijgt een dot van een kans. Zoef Zoef Zidane weet een foute terugspeelbal te onderscheppen en de keeper uit te spelen. Maar hij krijgt het voor elkaar om voor een leeg doel naast te schieten. Even later krijgt Frijtje de bal aangespeeld. Met het leder aan zijn voet slalomt hij om drie, vier Hapertse verdedigers heen. Oog in oog met de vijandelijke goalie schiet hij de bal geweldig in het dak van het doel. 1-1. Een weergaloos prachtig doelpunt dat meer dan terecht is, gezien het beeld van de wedstrijd.
Nog voor rust krijgen we een kans om met een voorsprong naar de thee te gaan. Zoef Zoef Zidane wordt in stelling gebracht maar zijn halve omhaal wordt op het nippertje door de Hapertse doelman tot corner verwerkt.

Bij aanvang van de tweede helft zien we eenzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf: wij weten Hapert vast te zetten op eigen helft en we creëren menig kans ten einde een voorsprong te realiseren. Zo stuurt Wielen na wederom een nuttige onderschepping Zoef Zoef Zidane nog maar eens diep. Zoef Zoef Zidane legt bij de tweede paal de bal terug op de mee doorgelopen Wielen. Die kan uithalen maar ziet tot zijn teleurstelling de vijandelijke goalie het schot keren.
Na een kleine twintig minuten krijgen we op een meter of dertig van het doel van Hapert een vrije trap. Wielen neemt plaats achter de bal en haalt ineens uit op doel. De doelman had hier niet op gerekend en verwerkt de bal verkeerd. Hij grabbelt naar de bal maar krijgt hem niet te pakken. Dat geeft de attent doorgelopen Zoef Zoef Zidane de kans om het leder tegen de touwen te koppen: 2-1.
Niet veel later lijkt de wedstrijd beslist. Opnieuw spelen Wielen en Zoef Zoef Zidane de hoofdrol. Opnieuw heeft Wielen de bal onderschept en kan hij over de rechterflank opstomen naar het vijandelijke doel. Opnieuw volgt een voorzet op Zoef Zoef Zidane die wederom de bal na ontvangst subtiel breed legt. Ditmaal kent Wielen geen genade en ramt hij de bal met een venijnig schot in het doel: 3-1.
Met nog een minuut of tien op de klok lijkt de 3-1 achterstand voor Hapert het sein om alles of niets te gaan spelen. Pas nu melden ze zich op onze helft. Lang kan onze verdediging onder leiding van Brandweerman elk gevaar keren zonder dat Dokter Wassiemann daarvoor in actie hoeft te komen. Het zullen de foeilelijke fel fluorescerende nieuwe gele voetbalschoentjes van Brandweerman wel zijn die de Hapertse aanval in verwarring brengen. Toch kunnen we niet voorkomen dat we uiteindelijk na een schot uit de draai een tweede treffer moeten incasseren. Het enige wat Dokter Wassiemann weer hoeft te doen is de bal uit het doel oprapen.
De slotminuten zijn enorm hectisch. Hapert stelt alles in het werk om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. En wij doen er natuurlijk alles aan om de overwinning over de streep te trekken. Eerst is er een vermeende handsbal waarop Hapert appelleert en een penalty claimt. De rood-blauwen weten de scheidsrechter zodanig in twijfel te brengen dat de beste man zijn assistent gaat raadplegen of er iemand met zijn handen aan de bal heeft gezeten. Hierop volgen de gezegende woorden van Dextro Jo: “een keeper mag toch met zijn handen aan de bal zitten…”. Conclusie: VAR-momentje voorbij, geen penalty.
In de dying seconds van de wedstrijd weer een dubieus moment. Nu heeft Issie een sliding ingezet in het strafschopgebied. Hij glijdt voor zijn tegenstander langs die – al dan niet geraakt – gewillig naar de grond gaat. Maar ditmaal heeft de man in het zwart – ondanks alle protesten van Hapert - met eigen ogen gezien dat er niets aan de hand was.
Zodra de bal Dokter Wassiemann de bal opnieuw in beweging heeft gebracht volgt het eindsignaal van de wedstrijd.

Voldaan zoeken we de kleedkamer op. De verdediging stond als een huis. Gelegenheidsdoelman Dokter Wassiemann heeft geen bal te doen gehad en de aanval wist tot driemaal toe het net te vinden. Evenals in de heenwedstrijd hebben wij het meest gescoord. Het enige verschil: ditmaal is de overwinning wél voor ons. Meer dan terecht!

Laatste administratieve noot:
Het is vandaag niet zo moeilijk om ene speler voor de KippenKop te nomineren. Frijtje mag vandaag met de eer gaan strijken vanwege zijn fantastische doelpunt: Frijtje Fantastisch.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven