08-02-2020
2 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
De eerste officiële competitie thuiswedstrijd van 2020 stond op het programma.

RKDVC mocht afreizen naar het ongeslagen Bladel JO13-1. Na een goede trainingsweek en een korte maar heldere voorbespreking stond de basis 11 gepositioneerd op het veld. Jasper, Axel Jurre Roel Bram, Jesse Jelle Thijs Sepp, Milan en Hille.

Een geweldige start van de mannen, er werd hoog druk gezet en we speelden gemakkelijk onder de druk uit van de tegenstander. RKDVC kwam niet aan de goal van de blauw-witten, het werd slechts één keer gevaarlijk uit een corner. Roel,Jurre en Jasper bouwde elke aanval op, en het verlengstuk Jesse mocht het spel voortzetten vooruit. 4 open kansen werden niet omgezet in de voorsprong... vandaar werd de ruststand 0:0 genoteerd. Daarbij hield Bladel de tegenstander in leven terwijl de wedstrijd al beslist had kunnen en had moeten zijn.

Tweede helft werden de mouwen opgevouwen en werd er gejaagd naar de 1:0. In minuut 45: RKDVC kon het niet meer tegenhouden. De Bladelse Neymar ''Mike Seunties'' speelde 2 man uit en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek met LINKS binnen. Minuut 50: mocht ook de 2:0 genoteerd worden, aanvoerder Milan kreeg de bal vanuit de sterke linkerflank en schoot van 18-meter hard raak! Het goed voetballende team van Wesley, Bart en Rob gaf niks weg en creëerde genoeg doelkansen, de mannen bleven de voetballende oplossing zoeken, en ook dat gaat een keertje fout... de 2-1 kwam in minuut 55 op het bord door een foutje achterin...tegenstander zette vol druk met hun laatste man en veroverde de bal en scoorde... maar wie wil leren, moet fouten maken!! :)

Na de tegengoal voetbalde we gemakkelijk door en zo floot de scheidsrechter af. De eerste 6 punten zijn binnen in de hoofdklasse!!!

SURPRISE
In de kleedkamer stond de jongens nog een aardige verrassing te wachten. De Heer Joost van Rooij (sponsor Cleanroom Systems) bezocht deze wedstrijd ook omdat de tegenstander RKDVC uit Drunen komt. Het bedrijf heeft daar haar domicilie. Iedere speler kreeg een fles met een speaker. Een bijzonder aardige geste die door de jongens zeer op prijs werd gesteld. BEDANKT. Het zal daarom in de kleedkamer behoorlijk kunnen schallen.