Struuke Duuke

www.bladella.nl
Hulsel 4
Bladella 10
02-02-2020
3 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd
De overwinning van vorige week smaakt naar meer. Vandaag gaan we ook weer voor de drie punten. Hulsel – onze tegenstander van vandaag – moet te pakken zijn. In de eerste ontmoeting gaven we hen met 6-0 op de broek. Op voorhand een makkie dus…

Ook deze week zitten we niet al te ruim in het spelersmateriaal. GBL heeft wederom twee vrijwilligers bij moeten vragen. Zo is Issie opnieuw van de partij en ditmaal heeft hij teamgenoot Thijs van Hall meegenomen. Mannen, op voorhand bedankt voor de assistentie.
Dat brengt het totaalaantal beschikbare spelers op dertien…om even voor 9:00 uur bij het verzamelen in de kantine. Om 9:00 uur blijkt dat we er nog maar elf over hebben. Een afvaller vanwege enorme hechtingsdrang aan zijn hoofdkussen, nummer twee – je verzint het niet – vanwege Struuke Duuke! Zoek zelf maar op wat het precies in houdt. Hoe dan ook, drie hechtingen in het bovenbeen zorgen voor een langdurige uitschakeling.

Met elf man aan de aftrap in een guur Hulsel blijkt al snel dat het vandaag geen makkie gaat worden. Op een door de vele regen verworden zwaar veld en met een fantasieopstelling door menig afwezige laat Hulsel merken dat het niet van zins is om zich naar de slachtbank te laten leiden. Sterker nog. Bij de eerste de beste vrije trap komen de direct op voorsprong; op twintig meter van een doel van Nestor wordt een Hulselse aanvaller onderuit gelopen. De vrije trap gaat in één streep over de muur recht op het doel af. De bal slaat boven het hoofd van Nestor onder de lat binnen: 1-0.
Na de hernieuwde aftrap nemen wij initiatief om zo snel mogelijk de achterstand ongedaan te maken. Na een aanval over de linkerflank krijgt Bury een schietkans. Uit de draai gaat het schot net naast. Even later komt Thijs van Hall vanuit zijn voorstopperspositie mee op en geeft een mooie voorzet bij de tweede paal. Frijtje pikt de bal op, maakt een actie en schiet de bal met een schuiver in de korte hoek binnen: 1-1.
De wedstrijd kan weer opnieuw beginnen. Het spel golft op en neer en aan beide kanten vallen wat kansjes te noteren. Zoals nu: achterin laat Duifje de bal lopen voor de uitkomende Nestor. De Hulselse spits is echter eerder bij de bal en haalt uit op het lege doel. Ternauwernood kan de bal op de lijn worden gered. Een soortgelijke situatie ontstaat aan de overzijde. Hier is de terugspeelbal op de Hulselse goalie te kort waardoor Bury kans krijgt om te onderscheppen en op doel uit te halen. Diens schot gaat echter over het lege doel. Even later een afstandsschot van Thijs dat nog net wordt gepareerd door de keeper en ook bij een schotje van Zoef Zoef Zidane is de Hulselse doelman het eindstation.
We zijn bijna een half uur onderweg als Hulsel op een meter of twintig van het doel een tweede vrije trap krijgt. Ditmaal wordt met een laag en hard schot op het doel gevuurd. Nestor pakt de bal nog wel maar heeft hem niet klem. Zo krijgt de spits van Hulsel het leder op een presenteerblaadje om de 2-1 aan te tekenen. Balen! Moeten we wederom moeten in de achtervolging.
Hulsel kan niet lang van de voorsprong genieten. Binnen vijf minuten valt de gelijkmaker alweer. Wielen is doorgelopen op de keeper, weet de bal uit zijn handen te tikken en schuift het leder beheerst in het lege doel. Even moet de VAR eraan te pas komen – de keeper zou de bal klem hebben gehad – maar de scheids blijft onverbiddelijk en kent het doelpunt toe: 2-2.
In het resterende deel van de eerste helft krijgen we nog een tweetal kansen om op voorsprong te komen. Beide malen gaat de aanval via Wielen met een voorzet naar Bury. Maar beide malen is de Hulselse doelman het eindstation.

Voor het tweede bedrijf moet Issie met een stijve nek verstek laten gaan (ook een gevolg van Struuke Duuke? Of misschien kotskramp?). Gelukkig is Gerrit Beter Bed los kunnen komen van zijn hoofdkussen zodat we het elftal weer kunnen completeren.
Ook na de thee vallen er kansen over en weer. Nestor moet redding brengen na een gevaarlijke corner, een schot van Knøpert na een corner van Wielen zeilt rakelings over, dan weer een schot van Hulsel na geknoei in de verdediging dat naast gaat en tot tweemaal toe een inzet van de goed spelende Bassie Knie dat niet het gewenste resultaat oplevert. De eerste maal is de keeper een sta-in-de-weg en de tweede maal is de richting niet geheel zuiver. Even later een rush van de ijverige Gerrit over de rechterflank, afgerond met een perfecte voorzet. Die wordt echter niet op waarde geschat en zo gaat ook deze kans verloren.
Met nog een minuut of tien te spelen zet Wielen een aanval op over de linkerkant. Op snelheid is hij door de verdediging van Hulsel gebroken en op het juiste moment geeft Wielen een voorzet op Bury. De bal is niet geheel op maat dus het enige wat Bury kan doen is terugleggen op Zoef Zoef Zidane. Op zijn beurt legt Zoef Zoef Zidane de bal breed op de mee aangesloten Frijtje. Met een beheerste schuiver weet Frijtje de Hulselse sluitpost in de linker onderhoek te verschalken: 2-3.
We hadden ons bijna neergelegd bij een gelijkspelletje maar nu lijkt het erop dat we alsnog met een overwinning van het veld afstappen. Maar we hebben niet gerekend op de scheidsrechterlijke bijdrage. In de eerste helft heeft de beste man in het zwart gezien dat vrije trappen op een metertje of twintig van het doel van Nestor een doelpunt opleveren. Om zijn cluppie te helpen pakt hij de eerste de beste gelegenheid aan om na een vermeende overtreding zo’n vrije trap aan Hulsel te geven. Deze keer eindigt de inzet in onze muur. “Als het dan niet via een vrije trap lukt, dan maar via een penalty”, moet de beste man gedacht hebben want bij de afvallende bal uit de muur struikelt een Hulselse aanvaller over zijn eigen benen en gaat de bal direct op de stip. Hulsel neemt het cadeautje zonder schroom aan en tekent zo de 3-3 eindstand op.

Al met al is een gelijkspel, gezien het wedstrijdbeeld en behoudens de bewuste scheidsrechterlijke dwaling, een terechte uitslag. Neemt niet weg dat we het onszelf mogen verwijten dat we niet eerder afstand genomen hebben om een overwinning veilig te kunnen stellen. Ook afwezigheid van mogelijk inzetbare verse krachten heeft ons daar enigszins in opgebroken, met dank aan het Struuke Duuke.

De KippenKop is deze week voor gastspeler Thijs van Hall vanwege zijn sterke optreden als voorstopper. Het was niet aan hem af te zien dat hij nog jeugdspeler is. Als volwaardig leider op het veld zette hij de lijnen uit, eiste hij vrije trappen op en deelde hij af en toe een tikkie of een beuk uit om aan zijn tegenstander aan te geven dat er vandaag met hem niet te spotten valt. Chappeau!
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven