Scheidsrechter:   T.R.K. (Tristan) Leemans
Jorg
Reserve: Nesar
Afgemeld: Tigo

Voorwoord:
Vandaag staat het eerste competitie-duel na de winterstop op het programma. Dat is dan meteen een wedstrijd met een (voor sommigen) emotioneel karakter, en wel de Kempische derby tegen de eeuwige rivaal uit Reusel. Er zijn mensen die zeggen dat je alles mag verliezen, maar deze zeker niet.
Voor Jens een speciale dag, want na maandenlang blessureleed kon hij weer eens bij de selectie aansluiten. Zijn laatste minuten maakte hij op 26 oktober in de thuiswedstrijd tegen het eerste team van Hoogeloon, die destijds onbeslist eindigde in 1-1.

1e helft:
We gingen voortvarend van start met een aantal goede mogelijkheden voor onze spits Jorg. Hij zorgde met zijn onberekenbare dribbels telken male voor gevaar bij het vijandelijke doel. Wat er op het beslissende moment tegenover de keeper aan ontbrak was de rust om de bal in het doel te schuiven, terwijl we daar toch vaak op trainen.
Ondanks alle dreiging onzer zijde viel de eerste goal van de wedstrijd voor de Reuselnaren aan te tekenen. Een schot in de korte hoek schoot door de handen van onze goalie, die wellicht niet gerekend had op de gladheid van het leer op het natte kunstgrasveld.
Niet lang getreurd……gewoon weer de aanval zoeken en dat lukte vrij aardig, alhoewel sommigen wel heel vaak dachten te kunnen slagen met een afstandschot. Toch leverde dat succes op voor Sil toen zijn pegel vanaf het middenveld met een gelukje via de rug van een verdediger over de grabbelende handen van hun doelman stuiterde, 1-1.
Niet lang erna ontsnapte de onstuitbare Jorg nog maar eens na wederom goed spel van achteruit en plaatste de bal keurig in de hoek tegen het net. 2-1 voorsprong en gezien het wedstrijdverloop dik verdiend, want we wisten Reusel Sport constant op de eigen helft vast te zetten. Zij hebben letterlijk niet één kans meer gehad na hun goal, mede omdat onze achterhoede zeer solide en geconcentreerd stond te verdedigen.

Time out

Na de korte pauze was het uiteraard gewenst om het goede spel van het eerste kwartier voort te zetten. Zo gezegd zo gedaan. In dit laatste bedrijf vóór de rust hebben we meer dan genoeg kansen gehad om de score nog verder uit te breiden, maar dan moet je ook wel oog hebben voor je medespelers die er misschien wel beter voorstaan dan jezelf?
Dat er toch nog één op het scorebord bijgeschreven mocht worden, was te danken aan prima samenspel op het middenveld, dat Jorg op rechts vrije doortocht bood naar het doel van de tegenstander. Hij maakte dat, moet gezegd worden, spectaculair af met een poeier boven in de kruising van de korte hoek, onhoudbaar voor de keeper van Reusel. Deze treffer doet me denken aan de goal van Kezman in de Champions League thuiswedstrijd van PSV tegen Manchester United op 26-9-2000. Ga maar eens googlen.

Rust

In de rust gaf Jens aan dat hij ook graag wilde voetballen. Sil was direct bereid om de keeperstrui om te ruilen voor zijn shirt en de handschoenen aan te trekken. Verder bleef de veldbezetting hetzelfde als vóór de pauze, dus met Teun nog even in de wissel, met Jens op zijn positie en Nesar centraal op het middenveld.

2e helft:
Het tweede bedrijf begon met een ongelukkig moment. Een voorzet van een Reuselse flankspeler werd blijkbaar door Stijn als te bedreigend beschouwd, waardoor hij de bal als een volleerd volleyballer met beide handen onderschepte. De goed leidende scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen……penalty. Nadat iedere veldspeler achter de bal was gedirigeerd, kon de spits van de geel/zwarten zijn aanloop beginnen om het leer richting de Bladella goal te trappen. Waarschijnlijk kon hij bij deze uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken zijn zenuwen niet genoeg in bedwang houden, want hij schoot het ronde kleinood recht in de handen van onze keep.
Stijn was klaarblijkelijk zo geschrokken van zijn daad, dat hij spontaan aanbood om gewisseld te worden. Hij vond dat het nu zo goed liep met het team en dat hij “het niet wilde verpesten” volgens zijn zeggen. Wat een dapper besluit en dat alles omwille van het teambelang!
De uitgespeelde kansen voor ons werden minder in aantal dan vóór rust, maar opeens was daar een fantastisch balletje van Jens die met een subtiele dieptepass Jorg wegstuurde richting hun goal…..en hij prikte ‘m netjes binnen. Weer een streepje erbij voor hem én het team uiteraard, want het resultaat is natuurlijk altijd een teamprestatie.
Met deze 4-1 lijkt de strijd gestreden, maar er is nog steeds een kwart wedstrijd te spelen en bij voetbal is alles mogelijk, oftewel……….de bal is rond, dus ieders inzet blijft belangrijk.

Time out

Toch maar even Jens vervangen door Stijn vanwege het steeds dreigender spel van de Reuselse formatie. Ten eerste om Jens wat te sparen en ten tweede met Stijn in het team hebben we meer duelkracht voorhanden om de opkomende tegenstander beter weerstand te bieden.
Dat bleek ook wel hard nodig, want zomaar uit het niets wist men een tweede doelpunt te maken.
De mannen uit het grensdorp drukten ons steeds verder terug in de verdediging, die eigenlijk niet voldoende werd ondersteund door de middenvelders. Of het nu kwam door vermoeidheid of gemakzucht aan onze kant, die met het gele shirt aan verschenen steeds dreigender voor ons doel. Dat resulteerde uiteindelijk in een derde tegengoal en dat was eerlijk gezegd onnodig. Weliswaar met een raar rolletje, maar die tellen ook. Zij wilden daarna natuurlijk alles op alles zetten om er een gelijkspel uit te kunnen slepen. Dat werd voor ons nog een paar minuten billenknijpen met alles in de verdediging, behalve Jorg, wachtend op een verdwaalde bal naar voren. Die kwam er dan ook, maar hij kon die kans jammer genoeg niet omzetten in een treffer.
Opgelucht klonk daarna het bevrijdende fluitsignaal van de scheids en konden we de overwinning gaan vieren mede dankzij het enthousiaste aanmoedigen van de supporters.

Nawoord:
Tot slot nog een tactische opmerking. Achteraf bleek de keuze om Sil in de 2e helft te laten keepen voor tweeërlei uitleg vatbaar. Goed dat hij in de goal stond bij die penalty, maar we misten op dat moment eigenlijk wel zijn kwaliteiten op het middenveld.
Voor Jurre moet de komende week een plezierige zijn, want hij kan als inwoner van Reusel met een brede glimlach naar school en zich door het dorp begeven.