Meest gescoord tóch 0 punten

Hapert 5
Bladella 10
15-12-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   A.P. (Twan) Abrahams
De laatste wedstrijd van het jaar staat op het programma. Vandaag nog een balletje trappen en dan op naar de kerstdis en het vuurwerk voor de jaarwisseling. We nemen het in deze laatste uitwedstrijd op tegen de buren uit Hapert. Uit het verleden weten we dat dit een elftal is dat elk jaar mee kan strijden om het kampioenschap. Op voorhand wordt dit dus een moeilijke pot.

Of het nu aan de donderpreek van GBL van vorige week heeft gelegen weet ik niet, maar vandaag hebben we maar liefst vier gastspelers nodig om een volwaardig team op de been te kunnen brengen. Op voorhand dank aan Glenn Visser, Marco Sol en Joey Doreleijers voor de assistentie. En dan mag natuurlijk Niek Isbouts (Issie) niet vergeten worden. Hij stelt al voor de vierde of vijfde keer – je raakt de tel kwijt – dit seizoen zijn diensten beschikbaar. Top!

Dat het een moeilijke wedstijd zou worden wisten we op voorhand. Maar dat de moeilijkheden al zouden ontstaan nog voordat het eerste fluitsignaal was gegeven hadden we niet kunnen bedenken. Kennelijk heeft de man in het zwart geen goedkeur van ons van het wedstrijdformulier ontvangen, terwijl op het veld met de mobiel aangetoond kan worden dat het formulier wel degelijk akkoord en verzonden is. Afijn, laten we maar vlug gaan voetballen.
In tegenstelling tot de voetballende moeilijkheden die we verwachtten zijn wij het die Hapert vanaf het begin teruguit kunnen dringen. Het duurt dan ook niet lang of de eerste kansen zijn te noteren. Eerst krijgt Dokter Wassiemann een mooie schietkans. Diens schot mist echter elke richting. De bal verdwijnt aan de horizon richting Bladel. Bij een volgende kans stuurt Glenn Visser Issie diep over de rechterflank. Issie kapt als een volwaardig seniorenspeler zijn tegenstander uit met rechts en haalt met links uit op het vijandelijke doel. Prachtig! Maar de kans eindigt slechts als corner. De inzet wordt bij de eerste paal door Marco Sol net naast getikt.
Even later verdienen we een vrije trap op een meter of twintig van het Hapertse doel. Wielen neemt plaats achter de bal. Hij ramt het leder ineens op goal. De bal suist rakelings over de lat. Ook een schot van de hardwerkende Gerrit levert geen doelpunt op. De bal eindigt in de handen van de keeper.
Tot op heden hebben we de wedstrijd soeverein onder controle. Totdat Duifje als laatste man in de fout gaat. Hij heeft jaren de rood-blauwe clubkleuren van Hapert gedragen en speelt nu pardoes de bal in de voeten van iemand met zo’n zelfde shirt, terwijl hij toch écht vanaf dit seizoen een blauw-wit tricot draagt. De spits van Hapert maalt daar echter niet om en straft de fout genadeloos af. Nestor is kansloos op het schot: 1-0.
Het lijkt erop dat we Hapert hiermee in de wedstrijd hebben geholpen. Het spel begint wat meer op en neer te golven met kansjes aan beide zijden. Een schot van Marco Sol eindigt in de handen van de Hapertse goalie, een vrije trap van Hapert op rand zestien is een prooi voor Nestor, een schot van Glenn Visser gaat rakelings over en een kopbal van de Hapertse spits uit een voorzet vanaf de flank gaat maar net naast.
We zijn in het eerste bedrijf maar amper in moeilijkheden geweest maar gaan toch rusten met een 1-0 achterstand.

De tweede helft laat hetzelfde spelbeeld zien als het laatste deel van de eerste helft. Hapert kan ons rustig laten komen – zij hoeven immers niet zozeer met een voorsprong – en plaatsen af en toe een gevaarlijke tegenstoot. Maar al onze verwoede aanvalspogingen ten spijt, we komen steeds maar niet in kansrijke positie. Er is veel onnauwkeurige passing en bijna elke aanval smoort in de Hapertse verdediging. De gevaarlijke kansen zijn eigenlijk voor Hapert. Een gevaarlijke corner gaat voorlangs het doel van Nestor en ook een gekraakt schot is op laatste moment een prooi voor Nestor. En als we op links knullig balverlies hebben geleden moet zelfs Frijtje bij de tweede paal redding brengen. Nestor is bij de inzet vanaf links al uitgespeeld. Doordat Frijtje over slim over de bal heen stapt kan de rood-blauwe spits het leder niet meer in het doel werken.
Inmiddels heeft ook de man in het zwart zich laten gelden. Opzichtig negeert hij enkele keren een vlagsignaal van de goudeerlijke Dextro Jo. Uit frustratie gooit die zijn vlag maar neer: als de scheids dan toch niet wil fluiten voor zuiver buitenspel dan heeft het ook geen zin meer om te vlaggen!
GBL neemt voor het resterende deel van de wedstrijd het vaandel over.
Het mag gezegd worden: ondanks dat veel aanvallen in schoonheid sterven blijven we verwoed op zoek naar een doelpunt. En uiteindelijk krijgen we op vijf minuten van het eindsignaal loon naar werken. De zoveelste aanval wordt opgezet over onze rechterkant. Frijtje geeft de bal strak en laag voor. Joey Doreleijers is op rand zestien in komen lopen en toucheert de bal met een subtiele voetbeweging zodanig dat het leder buiten bereik van de vijandelijke goalie bij de tweede paal in het doel verdwijnt: 1-1. Gerechtigheid!
Met nog een paar minuten te gaan moeten we dit resultaat toch over de streep kunnen trekken. En misschien kunnen we zelfs nog om de volle winst strijden.
Direct na de aftrap een flitsende aanval over rechts. Een lage voorzet volgt. Sliding van Wielen. De bal richting de kruising. DOELPUNT……Maar het gejuich komt van de Hapertenaren. De aanval was van de rood-blauwen en in een uiterste krachtsinspanning om een doelpunt te voorkomen heeft Wielen de bal in eigen doel gewerkt: 2-1. Balen!
Niet lang daarna klinkt het laatste fluitsignaal van dit jaar.

We sluiten de eerste seizoenshelft af in mineur. Het meest gescoord en toch met nul punten naar huis. Met een aantal onnodige verliespartijen zijn we een vaste klant in de onderste regionen van de ranglijst geworden. Een tiende stek met acht punten is het resultaat.
Hoe dan ook, we hebben nu een dikke maand de tijd om de batterij weer op te laden, de koppies weer leeg en fris te maken en er een spetterende tweede seizoenshelft van te maken. Als we de punten pakken die we in de eerste competitiehelft hebben laten liggen dan staan we op het einde van de rit toch maar weer mooi in de middenmoot. Goede voornemens dus.

Oh ja, bijna vergeten. De KippenKop gaat ditmaal naar gastspeler Joey Doreleijers vanwege zijn prachtige doelpunt.

Verder wens ik iedereen alvast een vrolijk kerstfeest, een zalig uiteinde en een goed begin van het nieuwe jaar!

Prrrrrrooooossst!!!!
 

Verslagen

 
 
 

A la Gilardino

08-12-2019
 

Donderpreek

08-12-2019
 
 
 

Ploeteren in Reusel

01-12-2019
 
 

Bitterzoet

24-11-2019
 
 
 
 

Stijgende lijn

17-11-2019
 
 

Voorbereiding

10-11-2019
 
 
 
 

KippenKop

03-11-2019
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven