Casteren 3
08-12-2019
2 - 4

Scheidsrechter:   H.G.L. (Erik) Holleman
De Bladelse derby tegen Casteren stond vandaag op het programma. Bij winst zouden we stijgen naar de derde plek en dan zouden we weer een beetje aansluiten bij de top. Coach Brands had voor vandaag 15 man ter beschikking en dat was een mooi aantal. Een mooie bijkomstigheid was dat Paulcohol ook terug was gekeerd nadat hij in de eerste helft van oktober zijn laatste minuten speelde.

De eerste helft was een mooi gelijk opgaande wedstrijd. Echter deed het scoreboard anders vermoeden. Allereerst was er in de elfde minuut een moment wat me deed denken aan een moment uit het seizoen 2006-2007. Op Celtic Park trapte scheidsrechter Terje Hauge niet in de fopduik van Gilardino (voor jongere lezers onder ons, zie dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=XAeWvwDJxBM). Helaas voor ons gaf de scheidsrechter hem vandaag wel. De penalty wordt feilloos binnen geschoten. In de eerste helft wordt het na een half uur spelen nog 0-2 en tien minuten later wordt het zelfs 0-3. Geflatteerd staan we met rust dus tegen een 0-3 achterstand. Daarbij komt ook nog dat twee (ster)spelers geblesseerd afhaken in de eerste helft.

In de tweede helft komen we terug nadat Louwers ineens, na goed opkomen vanuit de verdediging, in de zestien staat en de bal voorbij de keeper tikt. De keeper vloert Louwers, waarna er een terechte pingel komt. HvB schiet deze feilloos binnen. Daarna volgt een offensief van de echte Bladelnaren en (wie anders dan?) Leon de Kogel scoort de 2-3. Even later komen we goed weg als Louwers een tegenstander lijkt te vloeren, maar in de laatste minuut zorgt Hapert ervoor dat de spanning eraf is. Ze komen met een paar man door de verdediging en zo verliezen we met 2-4 thuis in de derby. Volgende week spelen we nog een uitwedstrijd tegen De Bocht (om 14:00 uur), waarna de (broodnodige) winterstop aanbreekt. Tot dan!