Bitterzoet

www.bladella.nl
Bladella 10
Brabantia 14
24-11-2019
4 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Het goede voetbal van de afgelopen anderhalve wedstrijd kan vandaag beloond worden. Bij wéér een goede partij, ditmaal tegen een team – Brabantia – dat net als wij in de onderste helft van de ranglijst bivakkeert, moeten de drie punten voor ons zijn.

Al de hele week loopt elk team van de club te roepen om extra spelers. Eigenlijk te droevig voor woorden. Wij blijven ook niet achter en hebben op het laatste moment uit het schaarse aanbod één extra kracht kunnen bemachtigen. Jeroen Geerts uit Bladella 6 komt onze gelederen vandaag versterken. Waarvoor natuurlijk bij voorbaat dank!

Gebrand om een goed resultaat neer te zetten hadden een aantal spelers besloten om gisteren voor de verandering maar eens niet op stap te gaan en zich vol te gieten met alcohol. We komen dus fit aan de start en staan al vroeg op het veld voor een stevige warming up. Maar zo goed als de voorbereiding is zo slecht vangen we de wedstrijd aan. We hebben moeite om elkaar te vinden. Zelfs balletjes over een paar meter komen niet of nauwelijks aan. Het is kennelijk moeilijk om in nuchtere toestand een partijtje te ballen.
Maar hoe dan ook, we zijn wel de bovenliggende partij en krijgen zowaar enkele kansen om te scoren. Bury is achter een bijna onmogelijke bal aan gegaan en weet hem op de achterlijn nog net binnen te houden. Hij legt de bal terug op Zoef Zoef Zidane die op zijn beurt de bal voor het doel slingert. Daar staat HoezHoez klaar om uit te halen. HoezHoez heeft een geweldig schot in gedachten maar raakt de bal op vijf meter van het vijandelijke doel totaal verkeerd. Het leder moet op het hoofdveld terug worden gezocht. Even later neemt Frijtje een corner. Jeroen Geerts krijgt zijn hoofd achter de voorzet en knikt op doel. De bal wordt nét voor de lijn gered op de lijn. Nog wat verderop wordt een afstandsschot van Dokter Wassiemann door de keeper in een uiterste krachtsinspanning over de lat getikt en ook een zondagsschot van Wielen levert geen doelpunt op. De bal valt net over de kruising in plaats van erin.
Inmiddels zijn we achterin al een keer met de schrik vrijgekomen. Na een snelle tegenstoot van Brabantia hebben we een corner weg moeten geven. De inzet valt tot opluchting van iedereen boven het hoofd van Nestor op de lat.
Uit voorgaande wedstrijden zouden we onderhand moeten weten dat corners ons behoorlijk in de problemen kunnen brengen. Toch geven we die regelmatig onnodig weg. Zo ook nu. Daar waar de bal met gemak richting het handbalveld weggewerkt had kunnen worden, gaat hij nu over de achterlijn. Opnieuw volgt dus vanaf de cornervlag een gevaarlijke inzet. Nestor kan de bal niet goed verwerken en de spits van Brabantia is er als de kippen bij om de bal in het doel te tikken: 0-1.
Ondanks deze tegenslag zoeken we meteen na de aftrap weer de aanval. Jeroen Geerts geeft vanaf links een prima voorzet. De keeper is bij de eerste paal uitgespeeld. Bij de tweede paal staat Bury die de bal simpel in het lege doel kan tikken. Bury raakt de bal echter volledig verkeerd en speelt hem zo in de handen van de keeper. Niet veel later is een schot van Wielen ook een prooi voor de vijandelijke goalie.
We zetten Brabantia nu behoorlijk onder druk. Een doelpunt kan niet lang uitblijven. Nu is het de hardwerkende Gerrit die op karakter over de rechterflank door is gebroken. Hij houdt een corner over aan zijn actie. Die corner wordt door Frijtje voor het vijandelijke doel gebracht. Zoef Zoef Zidane staat op de juiste plaats om de inzet tegen de touwen te koppen: 1-1.
Ook na de gelijkmaker houden we de defensie van Brabantia onder druk. Dat leidt kort voor rust tot een foutieve uitspeelbal van de keeper. Bury onderschept en brengt direct Zoef Zoef Zidane in stelling. Zoef Zoef Zidane heeft de hoek voor het uitkiezen en brengt zo de voorsprong op het scorebord: 2-1.
Een terechte voorsprong wordt mee naar de thee genomen maar niet voordat Nestor nog een keer met de vuisten redding heeft moeten brengen op een van de sporadische uitbraken van Brabantia.

Het tweede bedrijf laat hetzelfde beeld zien als het eerste deel van de wedstrijd. Willen we Brabantia niet terug in de wedstrijd laten komen dan moeten we snel een doelpuntje erbij prikken. Dan is de marge twee en zijn de drie punten wel in de pocket. Dat is gemakkelijker gezegd als gedaan. Er worden verwoede pogingen gedaan om dat doelpuntje te maken maar de bal lijkt er maar niet in te willen. Een afstandsschot van Wielen eindigt op de vijandelijke doelman. Even later is Zoef Zoef Zidane doorgebroken op rechts. Hij legt de bal terug op Bury. Die heeft wederom kans om met een vrij schot een doelpunt te maken maar hij schiet de bal recht op de vuisten van de keeper. En ook een volgend schot wordt door de doelman van Brabantia gepakt. Bij een volgende aanval is het Jeroen Geerts die na een prima onderschepping opnieuw Bury in stelling brengt. Maar Bury heeft zijn vizier vandaag niet op scherp staan. Ook ditmaal wordt een nagenoeg open kans gemist. De inzet gaat via een Brabantia-been naast en levert slechts een corner op. Die wordt door Wielen laag ingebracht op Gerrit. Gerrit brengt de bal met een subtiele beweging bij Zoef Zoef Zidane die uit kan halen op doel. De bal wordt op de lijn gekeerd en valt voor de voeten van Jeroen Geerts. Het is voor Jeroen een koud kunstje om op twee meter van het doel de bal tegen de touwen te jagen: 3-1.
De wedstrijd is zoals gezegd nu wel gespeeld. Brabantia gelooft het wel en laat ons naar hartenlust aanvallen. Bij een counter van Zoef Zoef Zidane is het opnieuw Bury die in stelling wordt gebracht. Maar ook ditmaal is de kans aan hem niet besteed. Hij schiet het leder recht in de handen van de keeper.
Bij een volgende aanval is het Bikkel Bax die helemaal van achteruit met de bal kan opstomen. Geen enkele verdediger van Brabantia kan hem stoppen. Behalve de keeper. Met een ferme beuk wordt Bikkel Bax in de zestienmeter onderuit geschoffeld. Zuiver pingel maar de man in het zwart heeft dit kennelijk volledig gemist. Waarschijnlijk door de snelheid van de aanval…
Niet veel later weer een arbitraal missertje, of zeg maar gerust misser. Nu wordt Zoef Zoef Zidane met een lange bal weggestuurd. Zoef Zoef Zidane kan alleen op het vijandelijke doel af en wil de keeper, die al uit is gekomen en zich al buiten de zestien bevindt, met een lob passeren. De keeper probeert een doelpunt te voorkomen en bokst de bal weg. Hands! Normaalgesproken is dat rood. Vraag het maar aan Nestor. Die heeft in zijn carrière al twee keer meegemaakt dat hij met een rode kaart werd weggestuurd vanwege een handsbal buiten zijn keepersgebied. Maar vandaag wordt die spelregel niet toegepast. Geen rood, zelfs geen geel. Het enige wat we eraan over houden is een vrije trap. Wielen is achter de bal gaan staan en ramt het leder met een streep tegen de touwen: 4-1.
In de resterende minuten van de wedstrijd vallen er over en weer nog wat kansjes. Bury laat nog maar eens een megakans liggen en aan de overzijde moet Nestor nog tweemaal redding brengen op inzetten van Brabantia. Uiteindelijk blijft de 4-1 stand op het bord staan.

Na een slecht begin van de wedstrijd hebben we ons gedurende het verloop van de match goed herpakt. Op de overwinning valt niets af te dingen. Na drie nederlagen eindelijk weer eens drie punten. Dat smaakt zoet! Of eigenlijk bitterzoet!
Proost.

Laatste wapenfeit:
De KippenKop wordt vandaag unaniem door de spelers toegekend aan Gerrit. Dit vanwege de noeste, niet aflatende arbeid die hij de hele wedstrijd wist te leveren. Vandaag was Gerrit de aanjager van het team en stond daarmee aan de basis van de overwinning.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven