UNA 14
03-11-2019
0 - 1

Scheidsrechter:   P.M.C. (Pieter) van Heeswijk
Voor vandaag stond de wedstrijd tegen UNA op het programma. We gaan even in het midden laten over het hoeveelste van UNA dat was. Ik vroeg het namelijk in de wedstrijd aan hun nummer 10 en die zei dat ze 24 seniorenteams hadden. Echter heb ik zojuist even hun website geraadpleegd en het zijn er toch een stuk minder waardoor we misschien dit beter kunnen weglaten.

UNA stond voor vandaag bovenaan en we verwachtten dus een zware pot. Daarbij kwam ook nog eens dat we het vandaag zonder coach Brands moesten doen. Hij was een weekendje weg. Plaatsvervangend coach Lavrijsen kreeg voor de wedstrijd meteen twee tegenvallers te verwerken. De links- en rechtsback hadden afzonderlijk van elkaar toch een iets te zware boerenovertrek gehad de dag ervoor en zij wisten niet meer wat links en rechts was. Vandaar dat Arie meteen de opstelling omgooide en zelf kon beginnen.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op tot dat een verdediger van UNA tien minuutjes mocht gaan afkoelen na een overtreding op Wouter. Bladella kreeg daarna de beste kansen. De mooiste bal in de eerste helft kwam van de (gouden) linker van Ronny. Hij krulde een vrije trap vanaf rechts op de binnenkant van de paal bij de kruising. De bal kwam helaas voor ons toch terug het veld in.

In de tweede helft blijft het ook redelijk gelijk op gaan. Toch krijgen wij de grootste kans om te scoren. Wouter krijgt de bal voor zijn voeten op ongeveer 1,69m van de goal, maar hij ziet toch nog mogelijkheid om de bal over het doel te krijgen. We zijn dan ongeveer in minuut 90+2 als er een bal vanaf rechts bij UNA richting Jimmy geschoten wordt. Jimmy, die eigenlijk een perfecte wedstrijd keept, roept: “Los!!”. Echter komt de bal via een voet van Kleine Stoel en door de benen van Jimmy bij UNA’s kleine spits die de onverdiende 0-1 maakt. De wedstrijd is daarna snel afgefloten.

Zo speelden we een redelijk sterke pot, maar verliezen we hier onterecht. Dit werd ook bij UNA erkend, maar als je zo’n wedstrijden wint, kan je wel eens op het einde van het seizoen met de schaal staan… Volgende week mogen we het weer in Spoordonk proberen. Tot dan!