KippenKop

www.bladella.nl
Bladella 10
SV Budel 9
03-11-2019
4 - 5

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Vorige week hebben we de overwinning door onze vingers laten glippen. Vandaag een nieuwe kans er met de volle buit vandoor te gaan. We nemen het op tegen S.V. Budel. Bij een overwinning gaan we Budel voorbij op de ranglijst en handhaven we ons in de middenmoot. Bij verlies zakken we langzaam maar zeker naar de onderste regionen van de competitie. Er staat dus wel iets op het spel. Bovendien willen we onze ongeslagen status in stand houden.

Het begin van de wedstrijd is slordig. Over en weer worden foute ballen gegeven. We moeten hard werken om de bal in de ploeg te houden. Er worden af en toe stevige duels uitgevochten. Bij een van die duels komt Dokter Wassiemann, kleinste manneke van het veld, met zijn hoofd in aanraking met die van zijn tegenstander. Beide spelers moeten met een bebloed hoofd het veld verlaten. Dokter Wassiemann heeft slechts een sneetje bovenop zijn hoofd en kan met een verbandje later de wedstrijd wel vervolgen. Zijn medeslachtoffer is er erger aan toe. Hij moet zijn gescheurde wenkbrauw laten hechten en met een dik oog de rest van de wedstrijd langs de lijn volgen.
Inmiddels heeft Budel op het veld de overhand genomen. Eerst is er een gevaarlijke vrije trap op een meter of twintig van het doel van Nestor. De bal belandt gelukkig voor ons in de muur. Bij een volgende aanval over onze linkerkant laten we de Budelse aanvaller ongehinderd een voorzet geven. Bij de tweede paal wordt deze inswinger niet goed verwerkt. Zo krijgt de spits van Budel kans om uit te halen. Zijn schot gaat via de paal binnen: 0-1.
Na de hernieuwde aftrap proberen wij de achterstand weer snel ongedaan te maken. Frijte kan na goed doorzet een schot afvuren op het vijandelijke doel. De bal verdwijnt via de paal over de achterlijn. Even later komt Bury na een prima steekbal oog in oog met de keeper te staan. Het schot van Bury eindigt in de handen van de keeper. Weer een paar minuten verder stuurt Bury Zoef Zoef Zidane maar eens diep. Op snelheid laat Zoef Zoef Zidane de Budelse verdediging achter zich. Hij heeft vervolgens geen moeite om voor het doel een hoek uit te kiezen en de bal tegen de touwen te jagen: 1-1.
We zijn inmiddels een half uur onderweg. Zijn Dokter Wassiemann kwijtgeraakt met een hoofdblessure. Ook HoezHoez heeft, volledig leeggespeeld, het veld al verlaten en nu gaat ook Kapper er vanaf omdat hij moe is. Zo heb je de ene wedstrijd een overvloed aan vijf wissels die je achteraf gezien niet nodig had. Vandaag hebben we ‘maar’ drie wissels en daar zijn we al in een halfuur doorheen! Wanneer doe je het goed!
De wedstrijd gaat nu gelijk op. Er vallen kansen te noteren aan beide kanten. Wielen soleert over de linkerflank tot aan het vijandelijke doel. Zijn afrondende schot wordt in de korte hoek door de Budelse goalie met de voet ternauwernood gered. Aan de overzijde gaat een schot van Budel gevaarlijk voorlangs. We moeten een corner weggeven om het gevaar onschadelijk te maken. Vanuit die corner moet in een scrimmage de bal van lijn worden gehaald om een doelpunt te voorkomen. Even later is het toch raak. Budel heeft een vrije trap op een meter of veertig van het doel van Nestor gekregen. De bal zeilt gevaarlijk richting de verre hoek. Nestor kan slechts één vuist tegen de bal krijgen. Niet genoeg om het leder voldoende van richting te veranderen. De bal verdwijnt in het doel: 1-2.
Volkomen van slag door deze tegenvaller verliezen we snel na de hernieuwde aftrap de bal alweer. Geschutter in de verdediging zorgt ervoor dat de Budelse spits opnieuw vanaf aanzienlijke afstand op het doel van Nestor uit kan halen. Dit keer zeilt de bal buiten bereik van Nestor naast de paal binnen: 1-3.
We mogen van geluk spreken dat we bij rust niet op een nóg grotere achterstand staan. Bij opnieuw een afstandsschot brengt ditmaal de latredding.

De rust is door GBL gebruikt om de zaak nog maar eens flink op te peppen. Ondanks de achterstand en de betere kansen is Budel helemaal niet zoveel sterker als wij. Als we snel kunnen scoren in het tweede bedrijf dan is het weer een wedstrijd en kunnen we er alsnog een overwinning uit proberen te slepen.
Zogezegd, zo gedaan. De eerste kans is voor Morrie. Zijn schot mist echter nog de juiste richting. Kans nummer twee is voor Wielen. Diens schot gaat maar rakelings over. Bij een volgende aanval wordt Zoef Zoef Zidane onderuit getrokken in het keepersgebied. Zuiver penalty! De scheids durft echter niet te fluiten.
We hebben Budel nu onder druk staan. De aansluitingstreffer kan niet lang meer op zich laten wachten. Nu is het Morrie die Zoef Zoef Zidane nog maar eens diep stuurt. De keeper van Budel is uitgekomen maar Zoef Zoef Zidane is net iets eerder bij de bal. Verdediging uitgespeeld, keeper uitgespeeld, bal in het lege doel getikt: 2-3.
Even lijkt het erop dat we terug in de wedstrijd zitten maar dan gooit de scheidsrechter roet in het eten. Daar waar hij aan onze kant niet voor een penalty durfde te fluiten doet hij dat voor Budel vrij gemakkelijk wel. Zo staan we kort na de aansluitingstreffer opnieuw twee doelpunten achter: 2-4.
Een tegenvaller maar er is nog voldoende tijd om dit recht te trekken. Dokter Wassiemann, gehavend en wel na rust weer ingevallen voor de ongelukkig op het halfveld spelende NetNie weet kort nadat het spel weer in gang is gebracht door te breken over de rechterflank. Met een prima voorzet brengt Dokter Wassiemann Bury in stelling. Die heeft op zijn beurt geen moeite om de bal binnen te tikken: 3-4.
Het kan nog! We zetten alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Een vrije trap van Frijtje gaat net aan de verkeerde kant voorbij de 2e paal. Een schot van Wielen belandt in het zijnet. En een bekeken schot van Morrie gaat maar net naast. Het doelpunt valt echter aan de andere kant. Budel komt er slechts sporadisch uit maar als ze dat doen is het meteen gevaarlijk. We moeten wéér een corner weggeven. Ondanks dat er bij de eerste paal vijf(!) spelers met een blauwwit shirt staan, verdwijnt te bal tóch achter Nestor in het doel. Hoe is het mogelijk!! 3-5.
We hadden uitzicht op een goed resultaat maar dat is nu toch ver weg. Het pleit voor ons dat we ondanks deze tegenvaller toch alles op alles zetten om nog een resultaat te halen. NetNie wordt als een supersub terug het veld ingebracht. Met zijn fabelachtige acties brengt NetNie in de spits de verdediging van Budel danig in de problemen. Eerst is er een subtiel tikje dat Zoef Zoef Zidane in staat stelt op goal te vuren. Zijn schot gaat hoog over. Even later doet zich opnieuw een penalty momentje voor. Maar opnieuw durft de steeds matiger fluitende scheids met het zweet tussen de bilnaad niet te fluiten voor een pingel. Bij een volgende aanval is het de goed spelende Gerrit die op het vijandelijke doel mag vuren. Het levert niet meer op dan een corner. De inzet vanaf de hoekvlag van Frijtje wordt door Zoef Zoef Zidane doorgekopt. Bij de tweede paal staat NetNie die zich niet bedenkt en ineens uithaalt. Zijn schot spat uiteen op de lat. Even later krijgen we op 20 meter van het vijandelijke doel nog een vrije trap. Morrie knalt de bal in de muur waarna de rebound van Duifje ruim naast gaat. Bij een volgende mogelijkheid eindigt een vrije trap van Wielen op de lat.
Bij een van de laatste aanvallen van de wedstrijd kan de scheidsrechter niet anders dan fluiten voor een penalty. Bij een voorzet wordt opzichtig hands gemaakt. Met tegenzin wordt naar de stip gewezen. Zoef Zoef Zidane weet de trap vanaf elf meter vakkundig om te zetten in een doelpunt: 4-5, tevens eindstand.

Ondanks deze eerste nederlaag in de competitie hebben we met name in de tweede helft goed gespeeld. Dat was alweer een paar wedstrijden geleden en geeft weer hoop op de komende wedstrijden.

Ter afronding:
Afgelopen jaren reikten we na elke wedstrijd de Toon Kiep Award uit. De kip is inmiddels overleden dus er moest een nieuwe award gezocht worden: de KippenKop. De criteria blijven hetzelfde: de KippenKop is voor de speler die de meest opmerkelijke actie van de wedstrijd heeft gemaakt. Het team bepaalt gezamenlijk wie die actie gemaakt heeft.
Het is NetNie die de eer te beurt valt om de eerste KippenKop op zijn hoofd te zetten. Dit vanwege zijn bij uitstek klassieke NetNie actie: een schot uit een moeilijke hoek op de lat….net niet…
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven