Voorsprong verprutst

Marvilde 7
Bladella 10
27-10-2019
4 - 4

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Na de eclatante nederlaag in de bekerwedstrijd van vorige week kan vandaag de aandacht weer volledig op de competitie. We nemen het vandaag op tegen Marvilde, dat samen met Brabantia onderaan de ranglijst vertoeft. Het verschil met ons is slechts drie punten, maar wij hebben daar twee wedstrijden minder over gedaan. Onderschatting ligt op de loer.

Afgelopen wedstrijden vielen er veel spelers uit met blessures waardoor we vrij snel door de wissels heen waren. GBL heeft voor vandaag daarom het zekere voor het onzekere genomen en twee gastspelers geregeld. Niek Isbouts en Koen Wijnen zorgen er vandaag voor dat we het uitvallen van half-fitte spelers op kunnen vangen.
Verrassend genoeg melden zich echter ineens zeventien spelers voor vertrek. Aangezien er slechts zestien op papier mogen besluit HoezHoez dat hij zijn blessure nog wel een weekje langer aanhoudt.

Het begin van de wedstrijd ligt in de lijn van vorige week: slordig balverlies en direct een counter van Marvilde. Het uiteindelijke schot gaat over het doel van Nestor. Even later een lucky afstandsschot van Marvilde dat rakelings het doel mist. We lijken weinig geleerd te hebben van de afstraffing van vorige week. Het duurt een tijdje voordat ook wij beginnen te voetballen. Eerst is er een voorzet van Wielen waar Koen Wijnen nog net onderdoor gaat. Maar bij een volgende aanval weet Wielen Koen wel te bereiken. Koen neemt op een metertje of twintig van het vijandelijke doel de bal met links aan en haalt direct met rechts uit. De bal zeilt prachtig in een streep naar de rechter kruising en ploft daar tegen de touwen. 0-1. Een beauty!
Een kleine tien minuten later krijgen we een vergelijkbare aanval te zien. Opnieuw is het Wielen die na een onderschepping Koen Wijnen in stelling weet te brengen. Met een prachtige steekbal zet Wielen Koen vrij voor de keeper. Die heeft de hoek voor het uitkiezen en schiet zo de 0-2 op het scorebord.
Marvilde is na dit tweede tegendoelpunt enigszins van slag. Bij de hernieuwde aftrap wordt de bal teruggespeeld op hun keeper. De pass blijkt aan de zachte kant. Koen heeft dit in de gaten en zet druk op de keeper, die van schrik niet meer weet wat te doen. In zijn haast om de bal weg te spelen gaat de arme goalie op het leder staan en valt vervolgens om. Hierdoor krijgt Koen vrije doorgang om de bal in het lege doel te tikken:0-3. En een hattrick voor Koen!
Met deze comfortabele voorsprong gaan we de rust in.

Deel twee van de wedstrijd vangen we aan met maar liefst vijf verse krachten. Dat is wel weer even wennen maar al gauw weten we de weg naar het vijandelijke doel weer te vinden. Bij een vrije trap wordt NetNie in de punt van de aanval aangespeeld. Met een handig tikje weet NetNie de bal breed te leggen voor de voeten van Knøpert. Diens schot eindigt op de keeper. Even later wordt ook een strakke lage voorzet van Wielen door de Veldhovense goalie onschadelijk gemaakt.
Tot op heden hebben we de aanvallende intenties van Marvilde in de kiem kunnen smoren. Nestor heeft nog niet echt iets te doen gekregen. We helpen Marvilde echter terug in de wedstrijd door op 18 meter van het doel onhandig een tegenstander in de rug te lopen en zo een vrije trap weg te geven. Het eerste werk voor Nestor na de theepauze is om de bal uit het net te vissen nadat de vrije trap over de muur heen buiten zijn bereik in het doel is gevallen: 1-3.
Er is nog niets aan de hand. De marge is nog steeds twee doelpunten. Het zou echter wel een waarschuwing moeten zijn: bij nóg een tegendoelpunt doet Marvilde weer volledig mee in de wedstrijd. Helaas wordt de waarschuwing niet gezien. Enkele minuten na het tegendoelpunt geven we onnodig een corner weg. In eerste instantie wordt de bal nog uit de doelmond weggewerkt. De bal is onderweg naar NetNie die echter een klein beetje staat te pitten waardoor zijn tegenstander vrij vanaf 35 meter de bal op zijn slof kan nemen. Als aan de grond genageld zien Nestor tot zijn schrik de bal naast hem in het doel belanden: 2-3.
Nu wordt beseft dat het pas echt menens is. Bij de eerste de beste aanval na de aftrap wordt de marge door Wielen weer teruggebracht op twee doelpunten. Wielen is door de Veldhovense verdediging heen gesneden en weet met een geplaatst schot de vijandelijke keeper te verschalken: 2-4.
We lijken de wedstrijd weer onder controle te hebben en krijgen nog enkele mooie kansen om onze voorsprong uit te bouwen. Een schot van Knøpert raakt de paal, een inzet van Niek Isbouts eindigt op de vuisten van de keeper waarna de rebound door Koen wordt naast geschoten en een schot van NetNie gaat over het vijandelijke doel. Een vijfde doelpunt blijft uit.
Met nog een kwartier op de klok moet een 4-2 voorsprong echter ook voldoende zijn om de overwinning over de streep te trekken. Bij het uitverdediging zijn we echter slordig. Onnodig geven we opnieuw een corner weg. De vorige keer hebben we ervaren dat die voor ons vrij lastig zijn. Zo ook deze keer. Bij de tweede paal wordt de gevaarlijke inzet vanaf de hoekvlag wederom tegen de touwen gewerkt. Ditmaal met een kopbal: 3-4.
In plaats van de wedstrijd uit te voetballen door het balletje rond te laten gaan (alle tegenstanders hadden vaders van onze spelers kunnen zijn, ze kunnen dat dus niet belopen) raken we telkens in de duels verzeild. En daarin zijn de oude knarren nét iets slimmer en geniepiger als wij, geholpen overigens door een scheids die voor de gelegenheid eenzelfde kleur shirt heeft aangetrokken als Marvilde. Nagenoeg alle duels worden uitgelegd in het voordeel van Marvilde. We spelen tegen twaalf man! De leidsman aast op een mogelijkheid om er voor zijn team nog een gelijkspelletje uit te slepen. En die kans krijgt hij ook nog! Na opnieuw een gevaarlijke corner krijgt Duifje ongelukkig de bal tegen zijn hand. Penalty! Geen VAR voor nodig om te bepalen of de arm langs het lichaam was of niet. Arendsoog heeft natuurlijk geen enkele twijfel. Marvilde heeft vervolgens geen enkele moeite dit presentje om te zetten in een doelpunt: 4-4.
Direct na deze zure gelijkmaker maakt de scheidsrechter vroegtijdig een einde aan de wedstrijd. Het gewenste punt is veiliggesteld, moet hij gedacht hebben.

Teleurgesteld zoeken we de kleedkamer op. Hoe kon het gebeuren dat we een comfortabele voorsprong zo schlemielig door de vingers hebben laten glippen. De felheid waarmee in de kleedkamer op elkaar wordt gereageerd is echter ongepast. Die felheid had beter op het veld getoond kunnen worden. Dan hadden we op zeker hier geen punten verspeeld!
Hoe dan ook, om toch nog positief te eindigen: we behouden deze competitie nog steeds onze ongeslagen status. Zélfs nadat we vandaag een riante voorsprong hebben verprutst.
Dus zó slecht doen we het nog niet. Toch?
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven