Bladella 10
20-10-2019
12 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Het is inmiddels alweer drie weken geleden dat we binnen de krijtlijnen tegen een balletje hebben kunnen trappen. Eerst was er een afgelasting vanwege slecht weer (zo vroeg in het seizoen!) en daarna meende onze tegenstander een baaldag te moeten pakken. Nu dus eindelijk weer een wedstrijd. Dat is er eentje in de volgende ronde van de beker. Jazeker! Wij zijn nog steeds in de race om de rode badjassen in de kuip op te gaan halen. De Eerselse Football Club is vandaag onze tegenstander.

Na drie weken verplicht stilzitten zal iedereen dus wel staan te popelen om weer een potje te kunnen voetballen! Niets is echter minder waar. Bij het tellen van de koppen constateert GBL dat de ene kop er nog schever op staat als de andere. En als de kop dan recht staat dan is die van hout…
Al in tijdens de warming-up wordt duidelijk dat het misschien verstandiger was geweest als wíj vandaag een baaldag hadden genomen. Morrie heeft die al genomen. Hij was door zijn maten met geen mogelijkheid wakker te krijgen en toen dat eenmaal het geval was, moest er een aanhanger aan te pas komen om Morrie met zijn kegel naar Eersel te transporteren. Al met al belooft het niet veel goeds voor vandaag.

Deze verwachting komt dan ook meteen uit. Direct na het eerste fluitsignaal komen we onder druk te staan van EFC. Na twee minuten lijden we balverlies op het middenveld en kan EFC, niet gehinderd door enige verdediger, de eerste ‘gevaarlijke’ aanval plaatsen. Een simpel schotje op goal is al te machtig voor Nestor. In eerste instantie weet hij de bal nog te pakken. Het leder blijkt echter zo heet te zijn dat hij hem weer loslaat. Tot zijn afgrijzen ziet Nestor de bal in het doel hobbelen: 1-0.
Na de hernieuwde aftrap doen we een poging om een aanval op te zetten. Het duurt echter niet lang of EFC neemt dat over. Opnieuw kan de rood-zwarte brigade, zonder dat onze achterhoede ingrijpt, opstomen naar het doel van Nestor. Een schot op rand zestien laat Nestor kansloos: 2-0.
Ook de direct daaropvolgende aanval levert een doelpunt op. Ditmaal wordt Nestor geklopt met een schuiver op het natte veld. Zo staan we na tien hele minuten (!) al op een 3-0 achterstand.
Het gaat snel want nadat onze verdediging is uitgespeelt is het na 15 minuten met een simpele binnentikker 4-0 en bij een volley via de paal na 16 minuten al 5-0.
Het duurt tot de 24e minuut voordat wij een eerste goede kans krijgen. Na een mooie combinatie krijgt Dokter Wassiemann kans om vanaf een metertje of twintig uit te halen op het vijandelijke doel. Het is de eerste keer dat de Eerselse doelman in actie moet komen maar hij tikt de inzet van Dokter Wassiemann prima uit de kruising bij de 2e paal. Een corner is het enige wat overblijft. De vrije trap vanaf de hoekvlag wordt door Frijtje voor het doel geslingerd, precies op het hoofd van de vrijstaande Zoef Zoef Zidane. Die knikt de bal perfect in de verre hoek binnen: 5-1.
Misschien dat we nu wat beter in het spel kunnen komen omdat EFC wat gas terugneemt omdat ze toch al een gewonnen wedstrijd spelen. Niets is echter minder waar. Ons doelpunt blijkt slechts een slippertje van EFC te zijn geweest. Het duurt niet lang of de rood-zwarten prikken er weer een doelpuntje bij. Een voorzet vanaf rechts wordt door de Eerselse spits met zijn rug naar de goal achterover gekopt. De bal zeilt over de uitgekomen Nestor heen in het lege doel: 6-1, 34 minuten op de teller. En na 39 minuten wordt het 7-1 als de arme Nestor kansloos wordt uitgespeeld. De 8-1 valt uit een corner na 43 minuten en in de 45e minuut wordt ook de 9-1 nog binnengeschoten.

Tijdens de thee is het redelijk stil in het kleedlokaal. Acht doelpunten verschil en dan moeten we nog een helft! Voor EFC wordt dat een pret-helft. Hun gevaarlijke spits blijft aan de kant, de keeper gaat in de spits voetballen en er gaat een speler in de goal staan. Zo lijkt het erop dat we in het tweede bedrijf iets beter aan voetballen toekomen. Tot echt gevaar lijdt het echter niet. De kansen zijn wederom voor EFC, waar het vizier begrijpelijk niet meer zo scherp staat als in het eerste bedrijf. Toch kunnen we niet voorkomen dat nog voor het uur de dubbele cijfers op het scorebord staan. Een matige uittrap wordt genadeloos afgestraft. De bal wordt in de verre hoek achter een kansloze Nestor binnen gekogeld: 10-1.
Na 83 minuten wordt het ook nog 11-1 na een schot in de kruising en tot overmaat van ramp krijgen we in de 85e minuut ook nog een penalty tegen nadat de leidsman hands in de zestienmeter heeft geconstateerd. De pingel wordt feilloos binnengeschoten: 12-1.
Na 90 minuten is iedereen blij dat de wedstrijd erop zit.

Al vrij snel was vandaag duidelijk dat ons bekeravontuur na deze wedstrijd voorbij was. De tegenstander was een maatje (of twee?) te groot. Maar er dan af gaan met een 12-1 nederlaag is een redelijke blamage! Tuurlijk kun je een keertje verliezen. En als dat dan gebeurt dan had het niet op een beter moment kunnen gebeuren als vandaag. In de competitie behouden we nog steeds onze ongeslagen status en na de voetballes van vandaag zijn we in ieder geval op scherp gesteld voor volgende week. Dan gaat het weer om de echte knikkers. Vandaag moeten we maar snel vergeten. Vlug terug naar de Smachtenbocht om deze eclatante nederlaag weg te spoelen met een biertje. Met het schaamrood op de kaken….