Onderuitgehaald door mini-doel

Bladella 10
Hulsel 4
22-09-2019
6 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd
De strijd om het kampioenschap barst vandaag los. Met de goede voorbereiding zijn de verwachtingen hooggespannen. In deze eerste competitiewedstrijd nemen we het vandaag op tegen de geel-blauwe formatie uit Hulsel, een team dat we al vaker tegen zijn gekomen en waar we wisselende resultaten tegen hebben behaald.

Een smoes om te laat te komen is er vandaag niet. We moeten vandaag al vroeg op de foto. Dus geen spannende momenten voor GBL waarin hij maar af moet wachten wie er op tijd of te laat is of wie er zelfs niet op komt dagen. Om 9:15 uur staan we met 21 man geknipt, geschoren en in vol ornaat op een prachtige teamfoto.
Er is overigens één uitzondering waarbij het is toegestaan om te laat te komen: dat je – met aantoonbaar bewijs – nog even een dop moest zetten…

Op de foto zijn 18 speler in voetbaltenue te herkennen. Bij het maken van de opstelling zijn er daar nog maar 15 van over en daarvan zijn er nog eens drie niet fit. Met slechts één frisse wissel beginnen we dus aan de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd is goed. Direct na de aftrap komt Wielen over de linkerkant op en geeft een prima voorzet op Bury. Diens schot smoort in de Hulselse verdediging. Dokter Wassiemann krijgt in de rebound de bal voor zijn voeten, bedenkt zich niet en haalt hard uit. De bal vliegt hoog over.
Ook Hulsel laat zich aanvallend gelden. Nestor moet met zijn voet een gevaarlijke aanval onschadelijk maken. Er zijn er echter maar weinigen die dat gezien hebben. Alle aandacht gaat uit naar vlaggenist Dextro Jo die in al zijn aandacht op het spel over twee minigoaltjes is gedonderd en versuft op de grond is blijven liggen. Hulp is snel nabij. Dextro Jo moet zich binnen laten behandelen. GBL neemt het vaandel over. Na een minuut of twintig meldt Dextro Jo zich weer langs de lijn met een geschaafd aangezicht, een kapotte rechterknie knie en een beschadigd linker scheenbeen. Leg dat aan het thuisfront maar eens uit: vijf minuten vlaggen en dan zo geschonden thuiskomen!
Afijn, blij dat er niet meer aan de hand is. Dat is er op het veld overigens ook niet. Ons niveau is niet te vergelijken met dat van de eerste drie wedstrijden. Het doet meer denken aan menig wedstrijd waar we ons vorig seizoen doorheen hebben moeten bijten. Er wordt af en toe slordig uitverdedigd en we lijden onnodig veel balverlies. Aan de ene kant zijn er enkele kleine kansjes met schoten die de juiste richting missen, aan de andere kant moet Nestor enkele keren redding brengen om een achterstand te voorkomen. Toch lukt het ons om op voorsprong te komen. Dokter Wassiemann heeft op het middenveld de bal veroverd en stuurt met een mooie pass Bury diep. De Hulselse keeper komt in een uiterste poging het gevaar te keren uit zijn doel maar Bury weet hem met een bekeken lob alsnog te verschalken. De bal plopt prachtig in het lege doel: 1-0.
Na deze voorsprong gaat Hulsel wat meer aandringen en komt onze verdediging meer en meer onder druk te staan. Duifje moet op rand zestien een gevaarlijke aanval stoppen door een overtreding te maken. De vrije trap mist het doel van Nestor op een haar na. Ook moeten we enkele gevaarlijke corners weggeven. Het lukt Hulsel echter niet om uit een van de kansen te scoren.
Doordat we achterin onder druk staan ontstaat er voorin wat meer ruimte. Met enkele goede kansen tot gevolg. Een afstandsschot van de hardwerkende Gerrit gaat rakelings over en even later wordt een als voorzet bedoelde inzet van NetNie gepromoveerd tot doelpoging als de bal bij de tweede paal in de kruising dreigt te zeilen. De Hulselse goalie kan ternauwernood redding brengen.
Het blijft bij een minimale voorsprong voor ons tot de thee.

Tijdens de rust blijkt de oorzaak van onze matige start. Bij veel spelers is na een of enkele dagen feestbeesten de alcohol nog niet uit het lichaam verdwenen. GBL moet de verzoeken om te wisselen bijna allemaal negeren!

Direct na de aftrap voor het tweede bedrijf tracht Hulsel orde op zaken te stellen. Nestor heeft alle moeite om een gevaarlijk afstandsschot onschadelijk te maken. Bikkel Bax moet daarbij hulp bieden door de losgelaten bal op de doellijn weg te werken. Het is echter niet Hulsel dat orde op zaken stelt; dat doen wij. We zijn een kleine tien minuten in de tweede helft op weg als Bikkel Bax van achteruit ongehinderd de bal op kan drijven tot aan het vijandelijke doel. Niemand pakt Bikkel Bax aan en zo kan hij rand zestien uithalen. Het verdekte schot verdwijnt onder de Hulselse keeper door in het doel: 2-0.
Gaandeweg de wedstijd gaan we wat beter voetballen en komen er een aantal goede kansen. Eerst een mooi één-tweetje tussen Zoef Zoef Zidane en Bury. Het schot van Bury verdwijnt net naast het vijandelijke doel. Even later opnieuw een schot van Bury. Ditmaal raakt hij alleen de keeper. Weer een mooi een-tweetje. Nu van Dokter Wassiemann naar Bury en weer terug naar Dokter Wassiemann. De inzet wordt tot corner verwerkt. Ook een schot van Bassie Knie belandt niet in het doel. Bij een volgende aanval is Zoef Zoef Zidane op snelheid door de Hulselse verdediging heen gebroken. Eenmaal in het strafschopgebied aangekomen geeft Zoef Zoef Zidane een perfect balletje breed op Dokter Wassiemann. De vijandelijke goalie is totaal uitgespeeld en Dokter Wassiemann kan simpel binnentikken: 3-0.
Het verzet van Hulsel is nu volledig gebroken. Nu gaat het snel. Wielen drijft de bal op langs de rechter zijlijn. Diens perfecte voorzet belandt bij de tweede paal waar de ingekomen Dokter Wassiemann in een uiterste krachtsinspanning de bal met de hak in het doel weet te werken: 4-0.
Onze doelpuntenhonger is nog niet gestild. Nu mag Morrie aanleggen voor een schot. De bal verdwijnt net naast. Even later krijgen we op een metertje of twintig van het vijandelijk doel een vrije trap. Wielen eist de bal op en krult het leder schitterend om de geel-blauwe muur heen. De bal verdwijnt buiten bereik van de keeper in de kruising: 5-0.
Tegen het einde van de wedstrijd mag Bury zijn tweede doelpunt noteren. Hij heeft de bal onderschept en speelt de complete Hulselse verdediging uit. Vrij voor de keeper zoekt Bury een hoek uit en schiet de bal buitenkant voet binnen: eindstand 6-0.

Na een moeizame eerste helft hebben we uiteindelijk toch nog een ruime overwinning behaald. Een goede start van de nieuwe competitie dus. Daarbij hebben we enkele prachtige doelpunten mogen aanschouwen. Bovendien hebben we de nul gehouden. Reden voor Nestor om traditiegetrouw het team op een rondje Schrobbeler te trakteren. Bij de een vliegt dat erin alsof het een zoveelste shotje is na een weekendje zuipen. Voor Dextro Jo verzacht het de pijn na de opgelopen schade van vandaag. Naarstig is hij op zoek naar een plausibele verklaring voor thuis, want “onderuitgehaald door een mini-doeltje”, wie gelooft dat nou!

Santé!
 

Verslagen

 

"Halve" spelers

13-10-2019
 
 

Alle lof voor Slof

29-09-2019
 
 

3 - 3

21-09-2019
 
 
 
 
 
 
 

Top Team Tien 2.0

01-09-2019
 

De nieuwe sponsor

01-09-2019
 
 
 
 

Leste Wedstrijd

26-05-2019
 
 

Bloedfanatiek

26-05-2019
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven