RKDSV 6
08-09-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Na de goede wedstrijd van vorige week kijken we uit naar de pot van vandaag. Was vorige week een incident of kunnen we het niveau handhaven. Vandaag zal de wit-zwarte formatie uit Diessen eraan moeten geloven om dat laatste te bewijzen.

Maar ook GBL heeft wat te bewijzen. Zijn creativiteit is weer nodig om een winnende formatie aan de aftrap te brengen. Dat moet hij doen met aanzienlijk minder spelers als vorige week. In plaats van vijf heeft hij nu slechts twee wisselspelers tot zijn beschikking. Als joker is daarnaast Bas Schepens (Skeepus) beschikbaar, last van zijn knie maar als het écht nodig is wil hij wel invallen. Prima instelling!
Het is dus weer puzzelen voor GBL om iedereen op de juiste plaats op het veld te krijgen.

Bij aanvang van de wedstrijd is wel duidelijk dat het voor iedereen nog even zoeken is. R.K.D.S.V. komt aanzienlijk beter uit de startblokken. Al in de eerste minuten plaatst Diessen een haarscherpe counter over onze rechterkant. Dokter Wassiemann probeert de aanval nog te onderbreken maar krijgt in al zijn ijver ruzie met de bal. Doordat de bal volledig wordt gemist krijgt de Diessense spits een vrije kans om de bal binnen te tikken: 0-1.
Ook na de hernieuwde aftrap ontstaat er snel een nieuwe kans voor R.K.D.S.V. Opnieuw ziet onze verdediging er niet geweldig uit. Een uiterste poging van Duifje om het gevaar onschadelijk te maken mislukt. Hij maait over de bal en zo krijgt de Diessense spits opnieuw de kans om eenvoudig zijn tweede doelpunt aan te tekenen: 0-2. En dat na acht minuten voetbal.
Positief gezien: we hebben na deze valse start nog tweeëntachtig minuten om de schade te herstellen en de wedstrijd om te buigen naar een overwinning.
Wellicht dat het komt omdat Diessen een tandje terugschakelt maar nadat we voor de tweede maal opnieuw hebben afgetrapt lijken we tot het besef te zijn gekomen dat we uit een ander vaatje moeten tappen. Er volgen nu ook enkele kansen voor ons. Eerst proberen we het nog met een aantal schoten van afstand. Alle pogingen worden onschadelijk gemaakt. Een aanval over de flank levert meer gevaar op voor het Diessense doel. De hardwerkende Gerrit stuurt BuryPool op rechts diep. BuryPool geeft een voorzet die perfect in de voeten van HoezHoez valt. HoezHoez bedenkt zich niet en haalt uit. De inzet vliegt rakelings over de lat van het vijandelijke doel. Even daarna is een schot van Knøpert hetzelfde lot beschoren. Een schot van Zoef Zoef Zidane na een mooie combinatie wordt ternauwernood verwerkt tot corner en vanuit deze corner belandt een nieuwe inzet van Zoef Zoef Zidane in het zijnet.
We spelen vol op de aanval. Diessen komt er slechts af en toe uit met een counter. Zo ook nu, maar Nestor staat op zijn post en kan met de voet redding brengen.
Vlak voor rust krijgen we een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. BuryPool neemt plaats achter de bal en stuurt het leder vakkundig naar de kruising bij de tweede paal. Met een uiterste krachtsinspanning kan de Diessense goalie redding brengen. De afgeslagen bal valt voor de voeten van Knøpert. Diens inzet levert slechts een corner op waaruit geen gevaar meer komt. We gaan rusten met een 0-2 achterstand.

Met twee mutaties vangen we het tweede bedrijf aan. We krijgen hetzelfde spelbeeld te zien als in de laatste fase van de eerste helft, men dien verstande dat Diessen er nu niet meer uit kan komen met counters. We hebben de wedstrijd volledig in handen. Het kan dus niet anders als dat dat doelpunten op moet leveren. Een schot van Zoef Zoef Zidane gaat recht op de keeper en even later plukt de vijandelijke doelman een prima voorzet van Gerrit vakkundig uit de lucht. Even later weer een prima aanval. Zoef Zoef Zidane is uitgeweken naar de linkerkant en krijgt daar de bal aangespeeld. Met een mooie actie stuurt hij zijn tegenstander het bos in en legt vervolgens de bal breed op Morrie. Morrie kan uithalen op doel. Ik ben het doelpunt al aan het noteren als de Diessense doelman op het allerlaatste moment de bal nog onder de lat vandaan weet te tikken. Helaas!
Zoef Zoef Zidane is bij zijn laatste actie uit zijn schoenen gescheurd. Skeepus staat zijn kicksen af zodat Zoef Zoef Zidane de wedstrijd kan vervolgen.
De kansen blijven zich opstapelen. Nu wordt een prima corner van Bassie Knie door NetNie gemist. NetNie raakt de bal net niet. Even later eindigt een afstandsschot van Wielen recht op de keeper.
Na een half uur ploeteren krijgen we eindelijk loon naar werken. Een perfecte steekbal van Knøpert wordt door Zoef Zoef Zidane doorgespeeld in de loop van Wielen. Diens eerste doelpoging kan nog gered worden door de vijandelijke keeper maar op de rebound heeft de doelman geen antwoord meer. Wielen ramt de bal kogelhard tegen de touwen: 1-2.
Voor R.K.D.S.V. is onze aansluitingstreffer een signaal om nog maar eens de aanval te zoeken. Een schot eindigt in het zijnet en even later treedt Nestor adequaat op door met een kopbal een gevaarlijke aanval onschadelijk te maken.
Inmiddels heeft Bikkel Bax zich aan de zijlijn gemeld. Hij heeft afgelopen nacht moeten werken en komt zijn teamgenoten nog even aanmoedigen. Eenmaal de wedstrijd bekeken kan Bikkel Bax zich echter niet bedwingen. Hij wil het veld in. Skeepus moet na zijn voetbalschoenen nu ook zijn shirt, sokken en scheenbeschermers inleveren. Is ie toch ergens goed voor vandaag! HoezHoez staat ditmaal zijn kicksen af. Ze zijn wel wat maten te groot voor Bikkel Bax maar dat geeft niet. Hij wil het veld in!
In het begin is het voor Bikkel Bax nog even wennen met die boten aan zijn poten maar als hij, net vijf minuten in het veld, een balletje breed krijgt van Zoef Zoef Zidane bedenkt hij zich niet en haalt hij ineens uit op het vijandelijke doel. De bal scheert met een streep fantastisch naar de kruising. De arme Diessense keeper heeft geen schijn van kans: 2-2.
We krijgen in het resterende deel van de wedstrijd nog enkele goede kansen om de volle buit naar ons toe te trekken maar ondanks alle verwoede pogingen wil het zo gewenste derde doelpunt niet vallen en eindigt de wedstrijd onbeslist.

Na een matige eerste helft hebben we ons prima herpakt in het tweede bedrijf. Met de uitslag valt wel te leven. Uiteindelijk houden we toch een tevreden gevoel over aan dit tweede duel. Het team is nog steeds meer Top dan Tob. Met dank aan de drive van Bikkel Bax en natuurlijk de wondersloffen van HoezHoez.