EFC JO13-1
07-09-2019
5 - 2

Scheidsrechter:   W. (Willem) van Hoof
VV Bladella JO13-1 mocht vandaag tegen het bekende EFC 13-1 aantreden. Na een eerdere ontmoeting tussen deze twee teams werd het (4-0) in het voordeel van de blauw-witten.
Na een toernooiwinst in Eindhoven en een hardwerkend Bladel in Bergeijk moest het nu de eerste drie punten gaan pakken op het thuishonk.
Ook werd van deze mogelijkheid gebruik gemaakt om de Pilot ‘wedstrijd filmen’ van start te laten gaan onder leiding van J. vd B.
Met grensrechter A. Hoskens aan ons zijde, begonnen we goed aan de wedstrijd. De opbouw van achteruit werkte zijn vruchten af, van doelman Jasper werden er mooie driehoekjes gemaakt met Jesse, Jurre en Roel, de bal belandde bij ‘Jappie’ en die besloot de bal de diepte in de spelen (een pass van 60 meter !!) richting de messcherpe spits Milan. Na de bal onder controle hebbende gebracht, schoot hij de bal rustig en beheerst in het doel! (1:0).
De tweede helft van de eerste helft werd het rommelig, dit kwam ook deels doordat wij meegingen in het spel van onze tegenstander. De trainers hadden duidelijk aangegeven dat we, hoe dan ook ons ‘eigen spel’ moeten blijven spelen en daarop moesten concentreren. Werk aan de winkel dus!
Met vlagen kwamen de mannen toch toe heel goed voetbal, Roel Abraha-kadrabra mocht van 11-meter aanleggen toen Milan werd gevloerd. Ook al was hij niet blij met de wijze waarop hij hem binnenschoot maar de (2:0) was een feit!
RUST (2:0)
Een ongeconcentreerd momentje kosten ons meteen een tegengoal kort na rust. Een foute inspeelpass van achteruit werd onderschept en voor open doel ingeschoten. (2:1)
Lang kon EFC hier niet van genieten, een mooie aanvalsopbouw op links, zorgde ervoor dat de ijssnelle Hille in werking gebracht en kon zo doorlopen op de doelman. Natuurlijk faalde hij hierin niet, zo maakte onze nummer 7 de (3:1)
Roel, die het erg op zijn heupen had deze wedstrijd, speelde 4 !!! tegenstanders voorbij, en trok de bal hard over de grond voor. Bjorn Gol liep goed in en faalde niet voor een leeg doel! (4-1)
Helaas kregen we de (4-2) om ons oren door niet daadkrachtig op te treden….

Denzel Duis (Jelle), middenvelder Jesse, en Bjorn Gol, zette een mooie aanval op vanuit achteruit via de linkerkant, de bal kwam uit bij de hongerige Milan, die de bal vanaf 19 meter hard de goal in schoot. Het enige wat de doelman kon doen is de bal weer uit het netje halen. Heerlijke goal van de blauw witten! (5:2)

EINDSTAND (5:2)