Waardige seizoensafsluiting

ST DEES/Vessem JO11-2
Bladella JO11-5
25-05-2019
3 - 2

Scheidsrechter:   C. (Cor) Tholen
Deze zaterdag ging de reis, zonder de afwezige Maud en Gerie, vanaf Den Herd via Vessem richting Wintelre. Dat is dan ook tevens de combinatie en naam waarmee de voetbalclubs zich verenigd hebben, namelijk DEES/Vessem. De laatste wedstrijd van de competitie tegen de plaatselijke JO11-2 zou zich voor ons hier afspelen, op het kleine doch gezellige sportpark aan de rand van het bosrijk gebied tussen beide dorpen.

Nadat een ieder zich in het wedstrijdtenue had gehesen en de veters strak had dichtgeknoopt, vroeg Tieme wederom of hij het team mocht toespreken. Uiteraard was dat toegestaan, maar eerst was het mijn beurt om met een nieuwtje te komen. In plaats van de opstelling voor te bereiden en mede te delen, leek het me aardig om te kijken wat ze er zelf van zouden maken. Toen ik dat vertelde, was eerst gejuich en de eerste positie was al meteen toegekend......in de spits, je raadt het al, Tieme dus. Daarna riep iedereen door elkaar heen, maar al snel kwam er de volgende opstelling uit:

In het doel: Olaf
De achterhoede werd gevormd door: Floor Jurre Kyano
Op het middenveld: Jens Bram Nick
In de spits dus: Tieme
Als 1e op de reservebank: Quinty
Het leuke daarvan is dat de posities nagenoeg niet afwijken van hetgeen ik altijd op papier zet.

Als gevolg van de “eigen” opstelling én de (bijna) gebruikelijke toespraak van Tieme, werd er lekker fanatiek van start gegaan. Vanaf het begin was het een aantrekkelijk duel en beide teams deden niet veel voor elkaar onder. We konden goed meekomen met de hoger geplaatste tegenstander en hielden de eerste 10 minuten goed stand. Voor beide doelen ontstonden mogelijkheden, doch niet echt grote uitgespeelde kansen. Desondanks hadden zij iets meer overwicht......en geluk. Want de 1-0 viel toen de bal na een voorzet per ongeluk op het hoofd van Jurre afketste en zo onthoudbaar langs Olaf, die daardoor op het verkeerde been stond, in het doel.
Aan het eind van het 1e kwartier, dat leek om te vliegen, was de achterstand zeker niet onoverkomelijk en met de getoonde instelling waren we daarom in het geheel niet kansloos.

Dat bleek ook wel na de hervatting, toen vanaf links Bram goed doorkwam via een mooie actie en met een voorzet onze spits probeerde te zoeken, die helaas net niet bereikt werd. Vervolgens uit een corner gaf Jens strak voor langs iedereen heen......dus ook onze voorwaardsen. Daarna ontstond een ware scrimmage voor het doel van de tegenstander, waaruit diverse schietkansen uit voortkwamen. Eerst wist Floor haar voet tegen de bal te zetten, dan weer had Tieme een mogelijkheid en ten slotte was het Quinty die een poging zag stranden.
Gelukkig miste tussendoor DEES/Vessem ook de nodige kansen, of werden teniet gedaan door goed keeperswerk van Olaf.
Na een overtreding op Tieme – de handen in de lucht als ware het Tadic zelve – nam hij zelf de toegekende vrije trap. Deze mocht rechtstreeks op doel, maar zeilde iets te veel over de kruising om doeltreffend te zijn. In één van de stevige, doch faire, duels met de laatste man van de gasten, zette Tieme hem met een fraaie beweging op het verkeerde been en kwam zodoende vrij voor de keeper te staan. Het schot dat volgde miste echter preciesie en ging net naast.
Uiteindelijk net voor rust waren we wel succesvol. Een voorzet vanaf rechts van Jens na een prima passeeractie stelde Tieme in staat om de gelijkmaker langs de kansloze goalie binnen te trappen 1-1.

De herstel periode lijkt voor de groen/blauwe mannen uit “Wijntersel” niet het gewenste effect te hebben gehad. Wij kregen na rust de beste kansen en zij leken het spoor helemaal bijster. Dat was ook te merken aan de druk corrigerende coaches. Er werd door hun zeer nonchalant gespeeld en men kwam amper over de middellijn, omdat wij er lekker de druk op hielden.
Na weer zo’n mooie actie van Jens legde hij de bal tussen de verdediging en de keeper in. Altijd gevaarlijk, maar deze keer wisten we dat voordeel niet te benutten.
Daarna wist DEES zich toch weer enigzins te herpakken. In de tegenaanval moest Olaf met een zeer knappe save redding brengen op een schot net langs de paal. Uit de aansluitende corner speelde de linker aanvaller van DEES zich knap vrij en krulde de bal met links fraai in de bovenhoek, buiten bereik van de handen van onze keeper.

Meteen vanaf de aftrap na de laatste time-out kon Tieme in stelling worden gebracht. Hij liet een prima schot vertrekken van zijn schoen, die hun doelman met een katachtige reactie naast het doel wist te werken. Dat was toch weer een sein richting de tegenstander dat we de moed zeer zeker nog niet opgegeven hadden. De coach was er dan ook nog niet gerust in en bleef zijn manschappen aansporen om te blijven opletten en meer druk naar voren te zetten.
Als gevolg speelden zich voor ons doel enkele angstige momenten af, waarin onze verdediging alle zeilen moest bijzetten en Olaf kon laten zien, dat hij gedurende het afgelopen jaar aardig gegroeid is als keeper zijnde.
Ook moet gezegd worden dat de corners die we gedurende de wedstrijd kregen, uitstekend genomen werden door Bram. Na weer zo’n goede trap vanaf de hoekvlag ontstond net als in de 1e helft wederom een scrimmage voor het vijandelijke doel, maar door een woud van benen was het helaas niet gelukt de keeper op de proef te stellen.
Daarentegen wist men door een uitval van hun wel doel te treffen. Een schot van de linksbuiten ging, ongelukkig genoeg voor ons, via de paal in het net.
Toch was het laatste wapenfeit van de wedstrijd voor ons. Jens zette zodanig druk op hun linkerverdediger dat de knul niet meer wist wat te doen en de bal pardoes richting de eigen goal speelde. Dat buitenkansje liet Tieme zich niet ontnemen en de verbrouwereerde verdedigers, inclusief de goalie, keken toe hoe hij het leer tegen de touwen aan duwde. De 3-2 was een feit.
Dat beloofde nog een aantal spannende, hete slotminuten te worden. Er kwam echter geen verandering meer in de stand, toen de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde floot. Jammer, maar er zat voor ons vandaag niet meer in, hoewel een gelijkspel zeer verdiend zou zijn geweest. Zeker als je zo’n laatste wedstrijd laat zien. Het applaus dat na het fluitsignaal losbarste onderstreepte alleen maar de prima prestatie.

Blijkbaar spelen wij onze beste wedstrijden tegen de bovenste teams. Maar volgens Gerie ook wanneer hij er niet bij is, want zowel bij beide superspannende ontmoetingen op vreemde bodem tegen HMVV/Hulsel (kampioen) als tegen DEES/Vessem (2de op de ranglijst) die in 2-3 eindigde, was hij verhinderd.
Jammer dat ook Maud er niet bij kon zijn om deze belevenis van dichtbij mee te kunnen maken.

Na het douchen mochten we van de laatste bakkunsten van onze eigen bakker Bram gaan genieten op het Wintelrese terras in een flauw voorjaarszonnetje. En dat liet zich wederom goed smaken. Er zijn zelfs al ouders die van plan zijn om hun zoon of dochter in hetzelfde team als Bram op te geven bij Bladella.


MOMENT VAN DE WEEK:
De top prestatie van het gehele team.

TEAM VAN DE WEEK:
Kyano Heesters

SPELER VAN DE WEEK:
Nick van der Plas

AANGEVER VAN DE WEEK:
Tieme Lavrijsen

TOPSCORER:
Tieme Lavrijsen 2x

FOTO BIJSCHRIFT:
Zo mooi en gratieus kan voetbal ook zijn….Quinty in een pas-de-deux met een tegenstander.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven