Een wedstrijd met ups en downs.

RKVVO JO11-6
Bladella JO11-5
18-05-2019
10 - 2

Scheidsrechter:   M. (Mick) Schellekens
Op bezoek in Oerle bij het team dat direct boven ons op de ranglijst staat, dat inmiddels al 7 punten bij elkaar gesprokkeld heeft. De vorige ontmoeting in Bladel was voor ons een kleine tegenvaller. Terwijl we dachten een gelijkwaardige tegenstander te treffen, gingen we met 1 tegen 8 de boot in. Omdat we inmiddels wat meer doelpunten op het conto hebben staan, kan het toch nog een interessante krachtsmeting worden.

Evenals vorige week, wilde Tieme graag het woord richten aan de rest van het team. Hij maakte een compliment naar iedereen voor de openingsfase destijds, maar als we dat de gehele wedstrijd vol zouden houden, er haast zeker een overwinning uit zou rollen......zeker wanneer hij zelf in de spits zou mogen opereren. Als aanvulling daarop vertouwde hij me toe, dat hij zichzelf, naar aanleiding van de vergelijking die ik in het laatste verslag had gemaakt, meer zag als aanvaller zoals Dusan Tadic dan verdediger (Matthijs de Ligt).

Na het bekendmaken van de opstelling, de scheids van vandaag zoals gewoonlijk de hand gereikt om hem succes te wensen. Enigzins verbaasd werd mij door hem gevraagd om ‘m wat bij te praten over de dit seizoen vernieuwde regels voor de JO11 jeugd. Dus de goede man maar even een spoedcursus gegeven. De gasten mochten het spel in gang zetten en direct al in de eerste minuut viel de 1-0. Nauwelijks bekomen van deze snelle achterstand lag de 2e er al in. Niet echt de start die we voor ogen hadden....zeker niet na de taktische woorden van Tieme, onze aanvoerder voor deze keer. Daarna kwamen we toch wat meer in de wedstrijd en het eerste wapenfeit was een goedbedoelde voorzet van Tieme die helaas door hun keeper werd onderschept. Vervolgens kreeg hij een prima gelegenheid om de Oerse sluitpost echt te testen, maar zijn schot verdween in het zijnet. Nogmaals vanuit zowat de zelfde positie mocht Jens het eens proberen.......en weer werd het zijnet gevonden.

Na de time-out wilden we natuurlijk graag het goede spel van na de vroege achterstand voortzetten. Dat bleek al meteen toen Bram een poeier losliet richting het RKVVO doel. De doelman had er de grootste moeite mee, grabbelde naar de bal en wist die met een gelukje nog net voor de doellijn in veiligheid te brengen. Jammer, want dit had een beter lot verdiend. Aan de overzijde viel een miraculeuze goal, nadat een aanvaller van het geel/blauwe team met een schot via onze keeper Olaf de binnenkant van de doelpaal raakte. De bal sprong terug het veld in, waar onze verdediging verbrouwereerd stond te kijken hoe hun spits het leder met gemak binnen kon lopen, 3-0.
Wij antwoorden daarop met een schitterend voetbalmoment. Floor veroverde de bal en kon met een zuivere pass Bram op het middenveld bereiken. Die stuurde de bal meteen door naar Jens op de rechtervleugel. Op zijn beurt wist hij met onze spits Tieme een fraaie een-twee op te zetten, waardoor er een schietkans onstond voor Jens. Net zoals bij de voorgaande pogingen, wilde de bal alleen maar langs de verkeerde kant van de paal........alweer in het zijnet.
Plots kreeg onze spits de kans om uit te breken en deze keer was er wel loon naar werken......de 3-1 werd met een krachtig schot een feit. Niet lang daarna werd er een levensgrote kans aan de RKVVO spits geboden, maar deze schrok blijkbaar zo, dat hij voor open goal totaal langs de bal maaide.
Het laatste wapenfeit van de 1e helft was een goede actie van Bram, oprukkend naar het vijandelijke doel, die op het allerlaatste moment werd geblokt door een verdediger van Oers.

In de rust werd door de moeder van Bram een welkome versnapering aangeboden. De diverse stuks fruit, schoongemaakt, gepeld en gesneden werden dankbaar opgesnoept. Daarmee konden we weer “fris en fruitig” aan de 2de helft beginnen.

Net als bij de start van deze match liepen we al gauw tegen een doelpunt aan. Ditmaal een zeer ongelukkige “own goal” zoals de Belgen zeggen, die tot stand kwam via het hoofd van Kyano. Daarna zijn we even kwijt. De 4e en 5e mochten wel heel gemakkelijk door de tegenstander in het netje gelegd worden en daarmee leek een aangename uitslag niet meer haalbaar. Maar gelukkig hebben we Olaf nog, die in het vervolg van de wedstrijd ons op de been hield met een aantal uitstekende reddingen. Dat geeft de burger moed, moet ook Tieme gedacht hebben, want hij maakte er op een gegeven moment na een steekpassje van Bram 5-2 van. Eerlijk gezegd heb ik die niet live meegemaakt, omdat ik op dat moment druk bezig was met het organiseren van een wissel.

Het laatste kwartier begonnen we weer niet goed. De vermoeidheid leek over het team te vallen. De middenvelders bleven te veel en te vaak voorin hangen, waardoor er voor de RKVVO aanvallers lekker veel ruimte ontstond waar zij dan ook dankbaar gebruik van maakten. Een viertal tegengoals viel als rijpe appelen van de boom en maakte de stand onnodig hoog. Toch werd er ergens nog wat kracht bijeen geraapt. Het gevolg was een prima aanval die Tieme de mogelijkheid bood op doel te schieten. Ditmaal werd niet het zijnet getard, maar stond de paal in de weg. Direct daarna verdween een 2e kans in de handen van de keeper. Een overtreding gemaakt op Bram niet ver van de Oerse goal werd door de scheidsrechter bestraft met een directe vrije trap. Tieme eiste deze gelegenheid op en nam een ferme aanloop om de bal met een welgeplaatst schot......recht op de goalie te mikken. Alvorens het eindsignaal klonk mochten we nog een kans van Maud aanschouwen, maar ook deze keer was hun keeper de winnaar.

Na afloop van de wedstrijd bij terugkeer aan het kleedlokaal, vonden we de deur hermetisch gesloten. Het bleek dat men in Oers de gewoonte had om elke bezoeker van een kleedruimte de sleutel mee te geven, zodat het lokaal afgesloten kan worden. Echter omdat wij vooraf naar een andere lokatie werden gedirigeerd, was men deze vergeten af te geven. Omdat er inmiddels een ander team in hetzelfde kleedlokaal was getrokken, hadden die de boel op slot gedaan.
Gelukkig had onze eigen bakker Bram wederom voor een versnapering gezorgd. Ditmaal had hij een heerlijke tulband bereid, die het wachten op de kleedkamersleutel aangenaam verzachtte.
Na lang zoeken kwam een van de vrijwilligers met een loper aanzetten en konden we eindelijk naar binnen. Toen maar snel onze spullen gepakt, niet meer gedouched en meteen naar huis gegaan.


MOMENT VAN DE WEEK:
Het prachtige overspel van Floor naar Bram, waarna een fraaie een-twee volgde tussen Jens en Tieme, die helaas net geen succes opleverde.

TEAM VAN DE WEEK:
Quinty van den Boomen, verdediger

SPELER VAN DE WEEK:
Bram Verhoeven

AANGEVER VAN DE WEEK:
Jens Heuveling

TOPSCORER:
Tieme Lavrijsen 2x

LEUK OF INTERESSANT VOORVAL:
Bij het doornemen van de opstelling vooraf aan de wedstrijd kwam er spontaan een gejuich op, toen bekend werd dat Tieme op de spitspositie mocht beginnen. Blijkbaar heeft men een groot vertrouwen in de scorings-skills van hem.

FOTO BIJSCHRIFT:
Jurre in een verbeten duel gewikkeld met de RKVVO spits.
 

Verslagen

 
 

Alle lof voor Slof

29-09-2019
 
 
 

3 - 3

21-09-2019
 
 
 
 
 
 
 

De nieuwe sponsor

01-09-2019
 

Top Team Tien 2.0

01-09-2019
 
 
 
 

Leste Wedstrijd

26-05-2019
 
 

Bloedfanatiek

26-05-2019
 

Drie zeges op rij

19-05-2019
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven