EFC 8
12-05-2019
0 - 3

Scheidsrechter:   J.C.M. (Jan) Hooijen
Vandaag stond de wedstrijd tegen EFC op het programma. Bij minimaal een gelijkspel werd EFC de kampioen bij ons in de competitie. Bladella was echter in vorm. De laatste vijf werden gewonnen, dus het was niet een gegeven dat EFC hier zo maar even drie punten zou meenemen.

De wedstrijd begon gelijk opgaand. Er werden niet veel kansen gecreëerd, maar toch was het EFC dat op 0-1 voorsprong kwam. In de eerste helft lijkt EFC met een omhaal te scoren. Nadat de bal via de onderkant van de lat op de lijn stuiterde, ging deze weer gewoon terug het spel in. 0-1 bleef dan ook de ruststand.

In de tweede helft krijgt Bladella hier en daar een kansje. Onder andere Buikie kon scoren, maar hij mikte zijn kopbal echter over het doel. EFC deed wat Bladella niet deed en dat is scoren. Zo breidde zij de score uit naar 0-3. In de tweede helft gebeurde er ook nog iets vervelends. Ronny Wan Sing Soeng gaat vanuit de spitspositie een kopduel aan. Hij kwam echter onder één van de grote kerels van EFC terecht en nu blijkt dat Ronny een zware kneuzing van de ribben heeft en mogelijk een ribfractuur. Na Jimbo zijn er nu dus twee man uitgeschakeld door blessures aan de ribben.

Met nog twee wedstrijden te spelen is de strijd om de derde plek nog heel spannend. Wij hebben vandaag slechte zaken gedaan door te verliezen en al onze concurrenten hebben gewonnen. Als we die derde plek nog willen pakken, zullen we in ieder geval komende zondag drie punten moeten gaan halen bij (onze) Zuiderburen. Vele publiek weer bedankt en tot zondag!