Jarig Frijtje en het wonderschone doelpunt

www.bladella.nl
De Zuiderburen 4
Bladella 9
12-05-2019
2 - 5

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Het einde van het seizoen nadert. Nog drie wedstrijden te gaan. Te beginnen met een kelderklasse duel tegen De Zuiderburen. Zij zijn de rode lantaarndrager in de competitie. Tussen hen en ons bivakkeert alleen Casteren nog maar. Tóch moeten de drie punten vandaag te halen zijn. Maar ja, dat zeiden we enkele weken geleden ook voorafgaand aan het duel tegen Casteren. En daar gingen we na een zeer matige pot van onze zijde ongenadig de boot in. We zullen zien hoe vandaag de vlag erbij hangt.

Daaraan helpt niet mee dat het gisteren Elsom Open Air was. 85% van de beschikbare spelers van vandaag is daarbij aanwezig geweest. En dat ze niet alleen voor de muziek daar zijn geweest is van veraf te zien en te ruiken. Het is zelfs zo erg dat GBL om 5:51 uur nog een app-je ontvangt van Gerrit met de wijze woorden: “Zelfs op de bank heb je niks aan me nou”. Dan is het toch weer goed van de rest dat ze wél aanwezig zijn!
Positief bekeken: vandaag niet nadenken op het veld maar alles op de automatische piloot. Kan het tóch nog iets worden….

Bovenstaande gelezen hebbende kan het geen verrassing zijn dat onze warming-up nergens op lijkt. Toch beginnen we de wedstrijd voortvarend. Direct na de aftrap creëren we een aanval over links. Bassie Knie wint een duel met zijn tegenstander en kan door op de keeper. Zijn schot gaat voorlangs. Even later levert goed doorjagen van NetNie op de keeper een corner op. De inzet vanaf de hoekvlag wordt door de jarige Frijtje ineens in het doel geslingerd. Bij de tweede paal kan de bal ternauwernood van de lijn worden gehaald.
We zijn inmiddels een minuut of tien onderweg als de keeper van De Zuiderburen een uittrap neemt. Op het middenveld is dat een prooi voor Wielen die direct de aanval kiest en door de groen-witte verdediging heen snijdt. Met een beheerste schuiver laat Wielen de vijandelijke goalie kansloos: 0-1.
Na deze vroege voorsprong zijn er volop kansen om de marge te verdubbelen. Turbo produceert een hard schot dat voorlangs gaat, Wielen legt vrij voor de keeper de bal aan de verkeerde kant naast de paal en een mooie combinatie sterft in schoonheid als jarig Frijtje oog in oog met de keeper niet zelf schiet maar de bal breed legt…in de voeten van een tegenstander. Dan weer een corner, ditmaal genomen door Turbo. Diens inzet belandt in een overhangende boom die achter het veld staat. En weer wat later raakt NetNie bij een opgelegde kans de bal net niet goed en verdwijnt het leder wederom in de bomen. Maar zelfs als De Zuiderburen zelf een handje helpen wil de bal er niet meer in: een uittrap van de keeper naar een van zijn verdedigers wordt linea recta weer teruggekaatst en de arme doelman moet rennen voor zijn leven om de bal nog voor de doellijn tegen te kunnen houden.
Over een handje helpen gesproken. In onze verdediging staat Slof zijn genuttigde alcohol te verdampen. Als er een bal in zijn richting komt ziet hij zo dubbel dat hij niet eens weet of hij die bal met zijn linker- of met zijn rechtervoet af kan stoppen. Gevolg is dat hij de bal panklaar legt voor de aanstormende spits van De Zuiderburen. Die ziet zijn kans schoon en stoomt in rechte lijn door op het doel van Nestor. Nestor is vervolgens kansloos op het geplaatste schot: 1-1.
In plaats van een verdubbeling van de voorsprong krijgen we nu de gelijkmaker om de oren. Kunnen we weer opnieuw beginnen. Even zijn we van slag en geven we nog een gevaarlijke kans weg. Als even later de rust is wedergekeerd kunnen wij weer een mooie aanval opzetten. Wielen heeft op het middenveld de bal veroverd en stuurt met een prachtige steekpass Frijtje diep. De verdediging van De Zuiderburen is uitgespeeld en Frijtje kan alleen op de vijandelijke doelman af. Beheerst weet hij de bal tegen de touwen te jagen: 1-2.
Gaan we tóch nog rusten met een voorsprong.

Tijdens de thee worden liters water naar binnen gewerkt in een poging de alcohol in het lijf te verdunnen en met een helder hoofd ook nog de tweede helft te kunnen volbrengen. Dat is niet weggelegd voor Slof. Die is zo delirium dat hij op de koude tegelvloer gaat liggen om enige verkoeling te zoeken.

Met drie broodnodige wissels vangen we het tweede bedrijf aan. Die laat hetzelfde spelbeeld zien als het eerste deel van deze wedstrijd. Een voorzet van jarig Frijtje richting de tweede paal wordt door Bikkel Bax vanaf de achterlijn teruggelegd op Turbo. Diens wilde schot voor nagenoeg open doel gaat huizenhoog over. Even later een hard schot van Wielen. De bal verdwijnt door de benen van de Reuselse keeper maar wordt voldoende geremd om nog voor de doellijn te worden opgeraapt. Even later wordt in onze verdediging een bal geruimd door het leder naar voren te roeien. Hieruit ontstaat een toevallige aanval. De bal valt voor de voeten van Zoef Zoef Zidane die als een haas richting het vijandelijke doel snelt. Het stiftje waarmee Zoef Zoef Zidane het doelpunt wil maken is net niet hoog genoeg om de doelman te verschalken. Ook een kopbal van Bikkel Bax uit een corner treft geen doel maar gaat net naast. En dat geldt ook voor een vrije trap van Qees die net naast de verkeerde kant van de kruising verdwijnt.
Na een kwartier in de tweede helft kunnen we eindelijk weer een keer juichen. Jarige Frijtje heeft op een meter of twintig van het vijandelijke doel de bal ontvangen en zet met een mooie schijnbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been. Jarig Frijtje bedenkt zich daarna niet en lost een verwoestend schot. De bal verdwijnt als een streep in de kruising: 1-3. Wonderschoon doelpunt!
De wedstrijd lijkt nu wel gespeeld. De Zuiderburen leggen zich neer bij een nederlaag en wij kunnen op zoek naar nog meer doelpunten. Maar als Qees op de linkerflank ruzie krijgt met de bal en deze inlevert bij de tegenstander, kan De Zuiderburen er ineens uitkomen met een razendsnelle counter. In eerste instantie wordt achterin de bal nog onderschept door Brandweerman maar zijn terugspeelbal op Nestor is net iets te zacht. Daardoor is de groen-witte spits nét iets eerder bij de bal als Nestor en kan hij moeiteloos de bal binnentikken: 2-3.
Opnieuw moeten we weer aan de bak om De Zuiderburen niet terug in de wedstrijd te laten komen. Binnen vijf minuten na de aansluitingstreffer hebben we de marge weer verdubbeld. Opnieuw heeft Wielen een bal veroverd en ditmaal heeft hij Zoef Zoef Zidane diep gestuurd. Nu is de lob over de keeper wel hoog genoeg: 2-4.
Het verzet van De Zuiderburen is nu – op enkele kleine speldenprikjes na – definitief gebroken. We kunnen nu naar hartenlust aanvallen. Dat levert nog een aantal kansen op. Turbo wordt in stelling gebracht door Bikkel Bax maar opnieuw gaat een wild schot ver over. Jarig Frijtje lost nog maar eens een schot. Dat wordt gekeerd door de keeper. De rebound van Zoef Zoef Zidane gaat vervolgens voorlangs.
Nog één keer valt er te juichen. Na een tikkie-takka aanval tussen Zoef Zoef Zidane en Turbo geeft die laatste vanaf de acherlijn een perfecte voorzet. Zoef Zoef Zidane is al naar de tweede paal gelopen alwaar hij de bal simpel tegen de touwen kan knikken: 2-5.
Slotakkoord is voor jarig Frijtje. Hij probeert in de dying seconds van de wedstrijd de vijandelijke goalie nog een keer te verschalken met een knetterend afstandsschot. De keeper brandt er in eerste instantie nog zijn vingers aan maar heeft bij een tweede poging de bal voor de laatste maal klemvast.

Ondanks alle alcohol en een matige wedstrijd kunnen we toch terecht een zevende overwinning aan ons totaal toevoegen. Hier valt niets op af te dingen. En als we in bezopen toestand een dergelijke overwinning binnen kunnen slepen dan moet dat voor de laatste twee duels in nuchtere toestand een koud kunstje zijn. Toch?
Maar dat is voor volgende week. Nu eerst deze overwinning maar eens vieren met een lekker potje bier!

Voor de volledigheid: het zal niemand verbazen dat de Toon Kiep Award vandaag naar Jarig Frijtje gaat vanwege zijn wonderschone doelpunt.

Proost!
Hallo? Waar is iedereen?
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven