Comedy capers en een strak eigen doelpunt

www.bladella.nl
Bladella 9
SDO'39 4
05-05-2019
6 - 4

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Na wederom twee weken zonder voetbal starten we vandaag aan het laatste blok van vier wedstrijden van deze competitie. De kater van de nederlaag tegen Casteren is vergeten, nu is het tijd voor eerherstel. Dat moet dan gebeuren tegen SDO’39. Tegen de mannen uit Lage Mierde hebben we nog iets recht te zetten. In de uitwedstrijd moesten we de punten nog in Mierd achterlaten, nu is het dus zaak om dat ook wij de punten in eigen huis houden.

Normaal gesproken is de competitie rond deze tijd allang gedaan en staan er voor de meeste spelers andere activiteiten op het programma. Nu moet (of mag) er nog een maand gevoetbald worden maar regent het afmeldingen. Niet alleen bij ons maar door de hele vereniging. Het is derhalve moeilijk om aan extra spelers te komen. Gelukkig voor GBL brengt Bikkel Bax zijn eigen fan schare mee. En die blijkt ook nog te kunnen voetballen. Hals over kop snelt Niek Isbouts (JO17-4) naar huis om zijn voetbalkloffie te gaan halen om samen met zijn idool te kunnen voetballen.
ZZT-er Captain maakt voor vandaag de selectie compleet.

Daar waar we normaal gesproken na een rustperiode stroef op gang komen lijkt dat vandaag niet het geval. Al meteen na de aftrap zijn we hongerig naar de bal en kiezen we meteen de aanval. SDO wordt meteen onder druk gezet. Al snel leidt dat tot een eerste doelpunt. Van achteruit wordt een vrije trap genomen die in de voeten van Zoef Zoef Zidane belandt. Die legt de bal breed op Dokter Wassiemann die op zijn beurt een diepe bal in de loop van Wielen geeft. Wielen kan vrij op de Mierdse keeper af en deze met een simpele beweging omspelen. Het is vervolgens een koud kunstje om het net te laten bollen: 1-0.
Na deze 1-0 krijgen we direct een aantal mogelijkheden om onze voorsprong te verdubbelen. Eerst een geplaatst schot van Wielen uit een corner dat naast gaat en vervolgens nog een poging van Wielen nadat Zoef Zoef Zidane het balletje perfect breed heeft gelegd in zijn voeten. Deze keer kan de vijandelijke goalie nog nét zijn vingertoppen achter de bal krijgen.
We zijn ruim een kwartier onderweg als ook SDO zich aanvallend laat gelden. Een eerste aanval over rechts kan nog van de doellijn worden gered maar bij een volgende aanval wordt niet adequaat genoeg ingegrepen waardoor de spits van Mierd vrij uit kan halen. De bal belandt buiten bereik van Nestor via de paal in het doel: 1-1.
Uithuilen en opnieuw beginnen. Hierbij worden we snel na de gelijkmaker een handje geholpen door de keeper van Lage Mierde. Dokter Wassiemann is achter een diepe bal aan gesprint en wordt nogal onhandig ondersteboven gelopen door de vijandelijke doelman. Penalty! Vanaf de elfmeterstip wordt dit buitenkansje onberispelijk binnen geschoten door Captain: 2-1.
Nu we weer op voorsprong staan proberen we andermaal door te drukken om de marge te vergroten. Ditmaal lukt dat wel. Een hoge voorzet wordt door Zoef Zoef Zidane perfect achterover doorgekopt richting Dokter Wassiemann. Die bedenkt zich niet en haalt ineens uit. De bal zeilt prachtig in de verre hoek binnen: 3-1.
Niet veel later had ook de 4-1 op het scorebord moeten staan na een weergaloze combinatie tussen Wielen en Dokter Wassiemann. De complete verdediging van SDO is uit elkaar gespeeld als Dokter Wassiemann uiteindelijk de bal breed legt op de voor het doel vrijstaande Zoef Zoef Zidane. Die heeft de bal maar voor het intikken. Maar Zoef Zoef Zidane raakt het leder volledig verkeerd en helpt zo een open piek om zeep.
Het had de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar in plaats daarvan geven we SDO de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen door achterin een corner weg te geven. Vanuit de inzet vanaf de cornervlag produceert de laatste man van Mierd rand zestienmeter een halve omhaal. De bal vliegt als een streep in het dak van het doel. Nestor heeft de bal alleen maar gehoord: 3-2.
De aansluitingstreffer geeft SDO weer hoop. Ze gaan direct na de hernieuwde aftrap op zoek naar de gelijkmaker. Het is aan twee geweldige reddingen van Nestor te danken dat we bij het rustsignaal nog steeds op voorsprong staan.

Gewaarschuwd door de slotfase van de eerste helft zouden we alert uit de kleedkamer moeten komen maar het is SDO dat ons bij aanvang van het tweede bedrijf aftroeft op felheid. Nog voor we goed en wel weten dat we weer aan het voetballen zijn ligt de gelijkmaker van SDO al in het netje: 3-3.
Na deze wake-up call trekken we maar weer ten aanval om opnieuw op voorsprong te komen. We krijgen daartoe verschillende mogelijkheden. We zijn alweer een kwartier onderweg als op het middenveld de bal wordt onderschept en op rechts Wielen wordt aangespeeld. Wielen heeft de keeper wat ver voor zijn goal zien staan, bedenkt zich niet en haalt vanaf een meter of twintig ineens uit. De bal plopt perfect over de arme keeper heen in het doel: 4-3.
Wéér op voorsprong. Het zal toch niet gebeuren dat we die nóg een keer weg gaan geven! We doen in ieder geval verwoede pogingen om de voorsprong verder uit te bouwen. Na een mooie actie over de linkerkant geeft Zoef Zoef Zidane het balletje nét iets te kort breed om gevaarlijk te kunnen worden. Een kopbal van Brandweerman uit een corner wordt door de keeper van SDO gered, een schot van Wielen vliegt over het vijandelijke doel, weer een inzet van Zoef Zoef Zidane stuit op de keeper opnieuw een schot van Wielen zeilt rakelings over de kruising. Uiteindelijk krijgen we toch loon naar werken. Het is Wielen die vanaf rechts een voorzet bij de tweede paal neerlegt. Zoef Zoef Zidane ontvangt het leder en trekt naar binnen. Vervolgens stift hij subtiel de bal over de uitgekomen goalie: 5-3.
Als even later Zoef Zoef Zidane uit een volley ook nog de 6-3 tegen de touwen jaagt lijkt de wedstrijd wel gespeeld.
In de slotminuten doet SDO nog één keer een poging om de score een wat draaglijkere aanblik te geven. Over hun rechterkant wordt een aanval opgezet. Vanaf de achterlijn wordt de bal vervolgens voor het doel van Nestor gegooid in een poging de Mierdse spits te bereiken. De bal belandt echter in de voeten van Knøpert die zich niet bedenkt en meteen uithaalt. De bal verdwijnt met een strak schot in het doel. Prachtige uitvoering maar wel aan de verkeerde kant! Het zorgt er uiteindelijk voor dat het een 6-4 eindstand op het scorebord komt te staan.

Na een goede pot voetbal, aantrekkelijk voor het publiek door het wedstrijdverloop en de vele doelpunten, mogen we een terechte overwinning bijschrijven. Als we dit niveau voor de laatste drie wedstrijden van de competitie vast kunnen houden dan moeten we nog de nodige puntjes kunnen sprokkelen om een plaatsje in de middenmoot veilig te stellen. Maar dat is voor later. Nu eerst maar eens genieten van deze overwinning.

Onder het goedkeurende oog van zijn naamgever is het vandaag moeilijk om de winnaar van de Toon Kiep Award aan te wijzen. Is de award voor Wielen met zijn twee doelpunten, of voor Zoef Zoef Zidane die er eveneens twee maakte? Of voor het missen van een open piek? Of mag Niek Isbouts de award in ontvangst nemen omdat hij zich op het middenveld het schompes heeft gelopen om ballen te veroveren? Moeilijk, moeilijk. Eigenlijk was er maar één echte kandidaat: de rechtsback van SDO. Hilarisch om te zien hoe hij een ingooi vanaf twee meter in het gezicht van een medespeler wist te planten. Zelfs het slachtoffer moest erom lachen. Het leek wel comedy capers.
Maar helaas, de Toon Kiep Award wordt alleen maar aan eigen spelers uitgereikt. Daarom gaat de award vandaag naar Knøpert vanwege zijn strakke eigen doelpunt.

Proost!
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven