Bladella 7
05-05-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   J.H. (Jac) van Leuken
Voor vandaag stond de uitwedstrijd tegen Budel op het programma. Met Budel hadden we nog een appeltje te schillen, want thuis speelden we onnodig gelijk (mede omdat we een uur lang met tien man gespeeld hadden). Daarnaast zijn de drie punten vandaag belangrijk in de strijd om de derde plek. De Raven speelt uit bij de Zuiderburen en bij puntverlies kan Bladella stijgen naar plek drie.

Afgelopen Bevrijdingsweekend kan in de boeken als één van de koudste ooit waarbij er in Limburg sneeuw was gevallen en in Budel een flink aantal hagelbuien. Bij de warming-up stonden de wissels dan ook te schuilen onder één van de bomen. De hagel weerhield Wouter er niet van om na twee minuten al te zorgen voor de 0-1 door een rebound van een schot van Roel Stoel binnen te schieten. Bladella blijft dan sterker en is vooral gevaarlijk met een aantal goede corners, maar vergeet de score uit te breiden. Uit het niets scoort Budel na een half uur spelen de 1-1. Ze komen door over rechts en de bal wordt met de voet weggewerkt door de keeper van deze helft (Jorg). Vanaf een metertje of twintig wordt de bal opgevangen door een speler van Budel en deze schiet de bal binnen.

Het spelbeeld van de tweede helft blijft hetzelfde als de eerste helft. Bladella blijft een stuk sterker en blijft wat kansen missen. Coach Brands zag tussen de hagelbuien door een andere bui hangen: een onterecht gelijkspelletje. Gelukkig komen we vijf minuten voor tijd alsnog op voorsprong. Wie anders dan Erik Holleman? Er is een lange bal naar voren en de keeper komt zijn doel uitgestormd. Erik is echter sneller bij de bal en “kniet” de bal de goal in. Erik staan inmiddels op negentien treffers in de competitie en heeft beloofd om er nog een seizoen tegenaan te gooien als hij de twintig haalt.

Met de drie punten in de tas gaan we weer terug richting Bladel. De andere uitslagen zijn ook gunstig voor ons waardoor we gestegen zijn naar plek drie. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen EFC op het programma. We moeten het in hun kampioenswedstrijd doen met een flink aantal minder man doordat er twee vriendenweekenden gepland zijn.