Bladella 7
02-05-2019
4 - 5

Scheidsrechter:   S. (Sam) Pompert
Met een vrijwel volledige selectie is Bladella 7 afgereisd naar Het Hooge Mierde. Alleen Jimmy en Robbie ontbraken deze mooie avond. In het avondzonnetje van donderdag 2 mei begint de wedstrijd tegen H.M.V.V..

Alle gemaakte aantekeningen met betrekking tot de eerste helft kunnen eigenlijk regelrecht de prullenbak in aangezien de wedstrijd pas echt begon in de tweede helft. Vandaar slechts een summiere weergave van de eerste 45 minuten:
Beide partijen begonnen vol overgave maar onnauwkeurigheden maakten de eerste helft tot een zeer onrustig en gelijk opgaand schouwspel. Bladella 7 kon de eerste 20 minuten amper gevaarlijk worden met enkel een schotje en een voorzet van Thijs maar ook dit is verwaarloosbaar.

H.M.V.V. blijkt echter een stuk effectiever. In de 28e minuut wordt de Blaolse verdediging finaal opengereten en de aanval wordt goed afgerond. 1-0 .Daarna probeert het Zeuvende zich weer te herpakken maar het lijkt niet in de wedstrijd te kunnen komen. Dit wordt genadeloos afgestraft door H.M.V.V. en ze maken de 2-0 uit een klutsbal. We tellen de 38e minuut. Tegen een dergelijke achterstand hebben we nog niet vaak aangekeken na 45 minuten en Coach Brands was hier ook helemaal niet over te spreken in de pauze.
Duidelijk was dat er uit een ander vaatje getapt zou moeten worden als Coach Brands zijn doelstelling van 33 punten voor het Seizoen 2018-2019 wilde behalen.
Met een flink gewijzigd elftal verscheen het zevende terug op de nette grasmat (mag gezegd worden) van H.M.V.V.. Deze nieuwe formatie begon stormachtig met grote druk naar voren. Achterin werd meer risico genomen door geregeld 1 op 1 te spelen waardoor vaak het balbezit snel werd heroverd.
Al na 2 minuten zorgde dit voor gevaar. Een veelbelovende dribbel in de 16 meter van Erik werd abrupt onderbroken door een overtreding van H.M.V.V.. De scheidsrechter handelde correct en kende de strafschop toe aan Bladella. Vol vertrouwen na zijn vorige goal schoot Harm de penalty in de vrije hoek nadat hij de keeper in de andere had zien duiken. Het publiek stond op de banken en het vertrouwen in een goede afloop kwam terug met het maken van de 2-1.
De periode daarna bleef de druk van Bladella zeer aanwezig en het werd de voetballende speler van H.M.V.V. steeds moeilijker gemaakt. De 2-2 (55e minuut) kwam van de voet van Erik die een assist van J. Verhoeven goed binnen werkt. Nog geen minuut later stond Erik alweer alleen voor de keeper nadat Harm de Bal goed vrij speelde op de rand van de 16 en wederom was het raak. De 2-0 achterstand was in ruim 10 minuten omgedraaid tot een 2-3 voorsprong en de blijdschap was enorm.

Ondanks deze voorsprong gingen we niet achterover leunen en dit resulteerde ook nog in de 2-4 van Jan. Wederom was het Harm die sterk aan de bal bleef en Jan de kans bood om een schot van afstand te lossen. Zijn schot werd nog getoucheerd door de tegenstander maar te licht om het een eigen goal te noemen.
Het afgelopen half uur smeet Bladella met haar energie wat ook terug te zien was in het spel en de score. Echter begonnen langzaamaan de krachten weg te vloeien en kwam H.M.V.V. steeds meer terug in het spel. Met enkele zeer balvaste spelers konden zij regelmatig de weg naar de goal vinden. In de 75e minuut maakten zij nog de 3-4 maar direct werd het verschil weer terug naar 2 gebracht door Erik Holleman, waarmee hij wederom zijn Hattrick voltooide. De assist kwam van een uittrap van Pako die op dat moment onder de lat stond en in de 76e minuut was de stand 3-5.
Onze tegenstander was echter niet zo snel over de knie te leggen en liet het er niet bij zitten. Met een klein beetje hulp van de scheidsrechter werd een ook aan H.M.V.V.-zijde een penalty gegeven. In een duel met Jorg ging zijn directe tegenstander gemakkelijk naar het gras en de arbitrage wees gedecideerd naar de stip. Voor H.M.V.V. was dit de ultieme kans om weer in de wedstrijd te komen maar doelman Pako redde schitterend.
Vanaf dit moment kwam Bladella steeds slechter onder druk vandaan en het werd in de slotminuut ook nog 4-5 door een goede dribbel van een centrale middenvelder van H.M.V.V..

Helaas voor hen kwam de Bladelse overwinning niet verder in gevaar en dankzij een fenomenale tweede helft gingen de 3 punten mee terug naar de Smarchtenbocht.

Bladella 7 bedankt de meegereisde supporters en geblesseerden die massaal waren uitgelopen om dit spektakelstuk te aanschouwen.
Het Glace de la TĂȘtes ging naar Erik Holleman die met een helft voetballen en de andere helft keepen de meeste punten wist binnen te harken.

Er is nu weinig kans om bij te komen want komende zondag wacht de volgende topper tegen Budel.