Bergeijk 7
14-04-2019
5 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Afgelopen zondag stond het eerste deel van het tweeluik tussen Bladel en Bergeijk op het programma. Bergeijk heeft op alle mogelijke manieren geprobeerd om deze wedstrijd te ontwijken, onder andere door pas bij aankomst in Bergeijk te melden dat de wedstrijd daar niet doorging. Echter kon de boot niet langer afgehouden worden en ze moesten er toch aan geloven.

Op de ranglijst scheelde het slechts 2 puntjes en bij winst zou Bladella 7 stijgen naar de 5e positie zodat er wel degelijk iets op het spel stond. De tactiek die coach Brands bij aanvang van de wedstrijd meegaf aan zijn team was effectief in al zijn eenvoud; afwachten tot Bergeijk op de Bladella helft kwam en pas dan druk zetten en proberen gevaarlijk te worden uit de tegenstoot.
In de eerste helft leverde dit welgeteld een handjevol kleine kansjes op die eerlijk verdeeld waren over beide partijen. Uiteindelijk was het een 0%-kans die leidde tot de 1-0. Een afgezwaaide voorzet van rechts, waar niemand bij had kunnen komen, valt binnenkant paal binnen. Deze merkwaardige bal vertrok even geleden van de spiksplinternieuw glimmende blauw-zilver-zwarte bordeelsluiper van Fluor Johnny. We praten over de 13e minuut van de wedstrijd. (Red. Als dit nodig is om iemand aan het scoren te krijgen willen we graag de sponsor vragen om Harm ook een dergelijk paar schoenen aan te meten).

Het restant van de eerste helft ging voorbij zonder noemenswaardige gebeurtenissen, dit wil zeggen dat niemand (zelfs de schrijven niet) de moeite heeft genomen om de noemenswaardige gebeurtenissen te onthouden en/of op te schrijven.

De tweede helft had ik wel het genoegen om op de bank plaats te mogen nemen om het vervolg van dit schouwspel met eigen ogen te aanschouwen. Ik had namelijk plaats moeten maken voor de nestor van het zevende, ArieL die na een langdurige blessure wederom weer eens een helft mee deed. Naast Arie kwamen ook Erik en WillyW in de ploeg om de vermoeide aanval te vervangen.

Deze energieboost was precies wat nodig was en al snel was het Thijs die de voorsprong kon uitbreiden naar 2-0 in de 63e minuut. Daarna werden de ruimtes groter en kregen we steeds meer tijd om ons eigen spel te spelen en Joey strafte dit genadeloos af door van dichtbij de 3-0 binnen te tikken.

De wedstrijd was op dat moment wel gespeeld en Bergeijk kon nauwelijks nog iets vinden om in de pap te brokkelen. Voor Bladella 7 was dit de uitgelezen mogelijkheid om (net als Ajax) een toch al redelijk doelsaldo uit te breiden. Coach Brands speelde hierop in door 2 “verse” krachten in te brengen in de 77e minuut. Ik mocht mijn jongste broertje vervangen en Jorg zou de plaats innemen van bRAM. 2 minuten later mochten we de 4-0 noteren na een goede goal van Erik, vanuit een hoekschop. Dit smaakte voor Erik naar meer en ook de 5-0 kwam op zijn naam.

Je zou denken dat we over 2 weken met vertrouwen af kunnen reizen naar Bergeijk maar hun 7 was slechts een schim van wat zij tegen andere ploegen hebben laten zien. Voor deze wedstrijd waren zijn namelijk het meest-scorende team van onze competitie. We kijken dus met smart uit naar deel 2 van dit tweeluik.