Hulsel 3
07-04-2019
0 - 4

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Soms heb je van die wedstrijden dat alles lukt. Elk balletje komt aan, elk schot op doel is raak. Maar soms zijn er ook van die dagen dat je nog geen deuk in een pakje boter schopt, waar een balletje over twee meter al niet bij iemand van dezelfde kleur in de voeten komt. Nou, zo’n wedstrijd hadden wij vandaag.

Vooraf was er nog goede hoop op een mooi resultaat. Onze tegenstander van vandaag, Hulsel, is een naaste concurrent op de ranglijst en moet te pakken zijn. Aan de heenwedstrijd hebben we immers ook drie punten over gehouden. Daar komt dan nog bij dat wij vandaag een extra voordeel hebben omdat we op kunstgras spelen.

Geen gebrek aan spelers vandaag. De maximale zestien spelers staan op papier. Het moet voor GBL dus een koud kunstje zijn om een winnende formatie aan de aftrap te laten verschijnen. Maar zoals vaker dit seizoen kan de voorbereiding al in de prullenbak nog voordat we in het kleedlokaal zitten. Twee beoogde basisspelers zijn er niet. De eerste voorbode.

Ondanks of misschien wel dankzij het heerlijke voorjaarsweertje is er niet veel animo voor een gedegen warming-up. Balletje wordt met de handen in de zakken (ik wist niet dat een voetbalbroek zakken had!) naar elkaar toe gerold en de passes over afstand vliegen alle kanten op. Waarschuwing nummer twee.

Bij aanvang van de wedstrijd lijkt het er nog op dat we op het verkeerde been zijn gezet. Gedreven gaan we direct op zoek naar het vijandelijke doel. Een eerste ingooi op rechts wordt verlengd en belandt bij de tweede paal voor de voeten van Zoef Zoef Zidane. Diens inzet verdwijnt over het doel. Niet veel later zorgt de snelheid van Turbo voor een volgende kans. Hij is op rechts opgestoomd en weet een corner te versieren. De kopbal van Prins uit de corner wordt door Hulsel op de lijn gered en de rebound van Zoef Zoef Zidane beland in een woud van benen.
Inmiddels heeft ook Hulsel de weg naar het doel van Nestor gevonden. Uit een vrije trap wordt bij de tweede paal net naast gekopt. En bij een volgende kans van Hulsel belandt het schot in het zijnet.
Zo halverwege de eerste helft golft het spel een beetje op en neer. Aan beide kanten zijn wat kansen te noteren. Een lob van Wielen is net niet hoog genoeg om de doelman van Hulsel te verschalken. Het volgende schot van diezelfde Wielen is niet laag genoeg om tussen te palen te eindigen. Het duurt even voordat de bal op het hoofdveld is teruggevonden (we spelen op veld 1). Een vrije trap van Hulsel vanaf rand zestien wordt bij de eerste paal ternauwernood door Nestor uit het doel geranseld.
Toch gaat het bij Hulsel iets makkelijker als bij ons. In al onze ijver lijden we veel ongelukkig balverlies waardoor Hulsel steeds gevaarlijk kan worden. Zo krijgt Hulsel zo’n tien minuten voor de rust de gelegenheid om na een verloren bal vanaf een meter of twintig vrij uit te halen. De bal lijkt een prooi voor Nestor maar door een verkeerde timing verdwijnt de bal niet in zijn handschoenen maar ploft het leder in het doel: 0-1.
Binnen vijf minuten na de eerste tegentreffer ligt ook nummer twee al in de touwen. Ditmaal is Nestor kansloos op een snoeihard schot in de kruising. Met een 0-2 achterstand kunnen we naar de thee.

Nog drie kwartier te gaan. Dat moet voldoende zijn om de achterstand om te buigen in een overwinning. Genoeg verse krachten om dat in het tweede bedrijf te bewerkstelligen. Niets is echter minder waar. Bij ons zit de schrik zo in de benen dat er geen enkele bal meer bij een medespeler aan komt. Het geeft Hulsel de gelegenheid om op het gemak te blijven aanvallen. Daarbij worden ze geholpen door de scheids die van grote afstand in een bal die tegen de hand van Knøpert wordt aangeschoten (hij kan zijn handen niet op zijn rug binden!) een penalty ziet. Het cadeautje wordt vakkundig uitgepakt door Hulsel: 0-3.
Het is aan Nestor te danken dat we na een kwartier in de tweede helft niet tegen een nóg grotere achterstand aankijken. Eerst moet hij een stiftballetje uit de lucht plukken en even later is zijn linkerschoen net groot genoeg om de bal te raken zodat die niet in maar naast het doel verdwijnt.
Ondanks dat we een belabberde wedstrijd spelen krijgen we toch nog een paar kansjes om een doelpunt te maken. Wielen heeft echter vandaag zijn vizier niet goed afgesteld. Hij krijgt net als in de eerst helft een vrije schietkans maar ditmaal moet de bal teruggehaald worden op het zwembad (we spelen nog steeds op veld 1). Ook schoten van Frijtje en Dokter Wassiemann leveren geen doelpunt op. De bal van Frijtje wordt opgeraapt door de vijandelijke goalie en bij de blinde poeier van Dokter Wassiemann staat diezelfde doelman precies op de juiste plaats om het gevaar te keren.
Hulsel vindt het allemaal best en laat ons alle gelegenheid om te pogen een doelpuntje te maken. Nu is het Zoef Zoef Zidane die uit een corner van Turbo met een halve omhaal het Hulselse doel onder vuur neemt. De bal verdwijnt aan de verkeerde kant naast de paal. En Turbo ziet even later – vrij voor de keeper – zijn schot voorlangs gaan. Ook een Bassie Knie krijgt een mooie kans maar diens inzet is weer een prooi voor de keeper. Al spelen we nog een uur, vandaag lijkt er scoren voor ons niet in te zitten.
Bij Hulsel is dat wel anders. Als wij eenmaal zijn uitgeraasd zoeken zij nog maar een keer de aanval. In de achterhoede wordt erg slap verdedigd. De spits van Hulsel kan bijna ongehinderd de bal vanaf de achterlijn terugleggen op twee volledig vrijstaande medespelers. Het is voor hen vervolgens een koud kunstje om de bal in het doel te tikken: 0-4.
Het is nog maar enkele minuten tot het einde van de wedstrijd maar die lijken bij het aanzien van het spel wel een eeuwigheid te duren. Je hoort bijkans de zucht van verlichting als de scheidrechter voor de laatste keer op zijn fluit blaast.

Aan de inzet heeft het vandaag niet gelegen. Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan om er een goede wedstrijd van te maken. Alleen de uitvoering deed bij vlagen pijn aan de ogen. Op de ranglijst is een positie in de middenmoot uit het zicht verdwenen. We bivakkeren nu op plaats 10.
Om het positieve eruit te halen: een slechte generale is vaak een goede repetitie voor als het erop aankomt. En dat is nodig bij de inhaalwedstrijd a.s. donderdag tegen aartsrivaal Reusel Sport. Daar moeten dan de punten maar gepakt worden!

Oh ja, er is nog iets positiefs te melden. Gerrit, een van de afwezigen bij aanvang van de wedstrijd is na afloop nog steeds niet boven water. Levert ons in ieder geval volgende week een gratis bakje bier op!

Zoals elke wedstrijd moet ook vandaag de Toon Kiep Award uitgereikt worden. Dat kost ontzettend veel kruim. Wie had de beste actie, wie de slechtste? Er is eigenlijk geen kandidaat aan te wijzen. Of toch wel. Dextro Jo heeft als enige van het hele stel vandaag het normale niveau gehaald. Naar eigen zeggen heeft hij er maar één keer langs gevlagd…..