Bladella

Goed de winterstop in

Bladella 9
Casteren 3
09-12-2018
7 - 1

Scheidsrechter:   N. (Narris) Gijsbers
Het is de laatste wedstrijd voordat we onze kicksen voor twee (!) maanden in de kast kunnen zetten. Waar is de tijd gebleven dat je tot de kerst voetbalde en dat je in de eerste week van het nieuwe jaar alweer op het veld stond? Maar goed, vandaag dus de laatste kans om nog een keer te shinen. Drie punten betekent aansluiting bij de middenmoot, een nederlaag de voorlaatste plaats. We gaan uiteraard voor optie 1.
Vanwege het hondenweer is er menig wedstrijd afgelast. Wij hebben geluk dat we vandaag op een rubberen ondergrond mogen spelen. We kunnen gewoon spelen. Een voordeel: wij zijn dat gewend, onze tegenstander Casteren totaal niet. Nóg een voordeel: de veelvuldige regen zorgt ervoor dat de kater snel uit een aantal koppen wordt gespoeld. We staan dus “fris” aan de start.
De drie punten moeten vandaag binnengesleept worden met vijftien spelers. Tegenwoordig is dat krap aan. Er vallen nogal eens wat spelers uit met een blessure. Zo ook vandaag. Na een aarzelend begin van beide zijden moeten we al binnen zes minuten afscheid nemen van Gerrit. Na een mooie voorzet is hij ter aarde gestort. Krimpend van de pijn grijpt hij naar zijn knie. Er moeten twee man aan te pas komen om hem van het veld te dragen en vervolgens moet de EHBO ingeschakeld worden om de ernst van de schade te bepalen.
De schrik zit een klein beetje in de benen maar ondanks dat zijn wij het die voortdurend op de helft van de tegenstander voetballen. Kleine speldenprikjes worden na verloop van tijd grote kansen. Zo wordt een verre ingooi van Wielen door NetNie over de keeper gekopt. Een doelpunt levert het net niet op; de bal gaat ook over het doel. Even later krijgen we op het middenveld een vrije trap. Frijtje gooit de bal in de doelmond. Prins staat klaar om in te koppen maar de bal wordt door de Casterse doelman goed verwerkt. De bal valt echter voor de voeten van Dokter Wassiemann die zich niet bedenkt en met een volley op doel uithaalt. Maar ook hierop heeft de vijandelijke goalie het goede antwoord. Volgende kans ontstaat uit een corner van Frijtje. Nu is het NetNie die bij de tweede paal de bal volley neemt. Het schot spat uiteen op de paal.
rnWe zijn een stief kwartiertje onderweg als Frijtje op het middenveld de bal aangespeeld krijgt. Frijtje worstelt zich langs een paar tegenstanders en haalt van een meter of twintig uit op het vijandelijke doel. Als een streep verdwijnt de bal vervolgens buiten bereik van de keeper in de kruising: 1-0.
Ook na deze verdiende voorsprong blijven we de aanval zoeken. En ook nu blijven we de kansen aaneenrijgen. Een afstandsschot van Bikkel Bax zeilt ruim naast, een prima voorzet van de vol zelfvertrouwen spelende Borat na zijn puike optreden van vorige week wordt door iedereen gemist, een vrije trap van Frijtje na een overtreding op Bassie Knie eindigt in de handen van de keeper en een afstandsschot van Wielen treft slechts de paal. Toch weten we voor de thee onze voorsprong te verdubbelen. Onze aanvallers doen goed mee in het spel en brengen ons door goed afjagen weer in balbezit. De bal komt voor de voeten van Dokter Wassiemann. Die heeft zijn vizier beduidend beter staan dan vorige week. Ditmaal is zijn schot wél tussen de palen. De Casterse doelman ziet het schot wel komen maar wordt verrast door een stuit vlak voor de doellijn. De bal verdwijnt onder de grabbelende goalie door het doel in: 2-0.
Tevreden kunnen we naar een warm bakkie thee. Van euforie is nog geen sprake. We hebben dit seizoen wel vaker met twee doelpunten verschil de kleedkamer opgezocht en het in de tweede helft alsnog weggegeven. Er is dus volle concentratie nodig om ook het tweede bedrijf de wedstrijd onder controle te kunnen houden. Zal nog niet zo meevallen. Opnieuw haken er wat spelers af met blessures. Bassie Knie heeft last van zijn hamstring, Brandweerman van zijn kuit en Prins voelt zowat overal pijn. We zijn dus halverwege al door onze wissels heen.
De elf spelers die nu op het veld staan moeten ons dus met een goed gevoel de winterstop in kunnen helpen. Het is dan lekker om te zien dat we binnen een paar minuten na de hernieuwde aftrap de marge verder kunnen vergroten. We kunnen de tweede helft wat meer gebruik maken van de snelheid voorin. Zoef Zoef Zidane is achter een diepe bal aangesneld. Die heeft hij vlak voor de achterlijn ingehaald. Hij legt de bal perfect terug op de mee aangesloten Bikkel Bax. Bikkel Bax wurmt zich voor zijn tegenstander en met een subtiele voetbeweging lepelt hij de bal buitenkant voet bij de tweede paal binnen: 3-0.
De wedstrijd lijkt nu wel in de pocket. Nu is het zaak om achterin de nul te houden. Dat levert immers een rondje Schrobbeler van Nestor op. Maar bij de eerste de beste concentratieverslapping is die hoop al vervlogen. Een knullig wegegeven vrije trap wordt na een scrimmage nog wel tot corner verwerkt maar de inzet vanaf de hoekvlag wordt door de Casterse spits vervolgens bij de tweede paal ongehinderd binnen geknikt: 3-1.
We laten ons echter door deze tegenslag niet uit het veld slaan. Wederom maken we gebruik van de snelheid voorin om kansen te creëren. Ditmaal is Zoef Zoef Zidane sneller bij een te korte terugspeelbal dan de Casterse keeper. Hij heeft echter niet genoeg tijd om een hoek uit te kiezen en schiet tegen de keeper aan. Even later een volgende kans. Nu is het Bikkel Bax die vanaf rechts een voorzet over de Casterse verdediging heen legt. Bij de tweede paal staat Zoef Zoef Zidane klaar om de bal in ontvangst te nemen. Zoef Zoef Zidane kapt zijn tegenstander uit en legt de bal met een venijnig schot in de korte hoek: 4-1.
Casteren heeft nu de hoop op een goed resultaat opgegeven en laat de wedstrijd een beetje lopen. Dit geeft ons alle ruimte om de score verder op te voeren. Hierbij eist Zoef Zoef Zidane een hoofdrol voor zich op. Eerst wordt hij ter hoogte van de middellijn aangespeeld. Met een simpele voetbeweging stuurt hij met zijn tegenstander in de rug – a la de beroemde actie van Bergkamp bij Arsenal – de bal rechts en gaat hij zelf linksom langs zijn tegenstander om vervolgens alleen op de vijandelijke doelman af te gaan. En die wordt op een sublieme manier met een prachtige lob verschalkt: 5-1.
Het lijkt vanaf nu wel een schiettent voor het Casterse doel. Uit alle hoeken en standen wordt het vijandelijke doel bestookt. Na een snelle aanval via Bikkel Bax en Turbo schiet de noodgedwongen weer ingevallen Prins – wéér een blessuregevalletje – over, een vrije trap na een schandalige overtreding op Prins eindigt in de handen van de keeper en een kopbal van Zoef Zoef Zidane na een perfecte voorzet van Wielen gaat net over. Nu is het weer Bikkel Bax die opstoomt naar het vijandelijke doel. Hij weet de complete verdediging achter zich te laten en ook de keeper is uiteindelijk gezien. De bal rolt tergend langzaam richting het doel. Turbo moet eraan te pas komen om het laatste zetje te geven: 6-1.
Slotakkoord op deze wedstrijd is opnieuw voor Zoef Zoef Zidane. Aan het einde van een vloeiende aanval over rechts wordt de bal uiteindelijk door Prins voor het doel gegooid. Bij de eerste paal is Zoef Zoef Zidane sneller bij de bal als zijn tegenstander. Beheerst kan hij in de korte hoek nummer zeven binnen tikken.
Niet veel later blaast een goed leidende scheids af voor de winterstop.
Ondanks een moeilijke start van het seizoen hebben we de laatste wedstrijden de nodige punten gepakt en wat zelfvertrouwen kunnen kweken. Eigenlijk is het jammer dat we nu weer twee maanden moeten wachten om onze goede reeks voort te zetten. Hoe dan ook, onder het goedkeurende oog van onze sponsor gaan we met een goed gevoel de winterstop in.
De Toon Kiep Award kan vandaag door zijn naamgever worden uitgereikt. Ditmaal is hij als opkikkertje voor Gerrit bestemd vanwege de knieblessure die hij al vroeg in de wedstrijd heeft opgelopen. Gelukkig voor hem is er ruim voldoende tijd om te genezen van deze kwetsuur voordat we de volgende wedstrijd aftrappen. Sterkte daarmee.
Rest alleen nog om iedereen fijne feestdagen te wensen en alle goeds en sportieve voorspoed voor het nieuwe jaar.
Proost!
afm: 1978x3445 max: 800x600
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven