Zonder erg

Hulsel 3
Bladella 9
02-12-2018
3 - 5

Scheidsrechter:   J. (Jan) Ansems
We zijn inmiddels in december aangeland. Het is nog twee wedstrijden tot de winterstop. Halen we in die twee wedstrijden het volle aantal punten dan doen we weer mee in de middenmoot. Scoren we twee verliespartijen dan komt de onderste plaats weer in zicht. Een overwinning moet vandaag echter wel tot de mogelijkheden behoren. We nemen het op tegen Hulsel en die staan niet al te ver bij ons vandaan op de ranglijst.
Qua spelersaantal lijkt het erop dat we voldoende mensen hebben. Veertien in totaal. De afgelopen wedstrijden leren echter dat dat tegenwoordig bij ons minimaal is. Er vallen nogal wat spelers gaandeweg de wedstrijd met een blessure uit. Bij vertrek pikt GBL daarom nog twee spelers op. Wil Janssen en Thijs Schepers van het 8e maken de selectie voor vandaag compleet.
Het is hondenweer als we in Hulsel aankomen. Eigenlijk is het geen weer om te voetballen en hoop je dat de wedstrijd alsnog afgelast gaat worden. Maar het veld ligt er keurig bij dus kan er gewoon gevoetbald worden. Door de hevige regenval zal het wel enigszins zwaar zijn. Dat is te merken aan het begin van de wedstrijd. Beide partijen weten maar moeizaam een medespeler te vinden. Wij profiteren nog het meest van de foutjes die gemaakt worden. Achter een te korte terugspeelbal rent Zoef Zoef Zidane aan. De keeper van Hulsel is maar op het nippertje eerder bij de bal. In paniek wordt het leder tot corner verwerkt. De corner levert niets op. Dat geldt ook voor twee afstandsschoten die Zoef Zoef Zidane en Bikkel Bax even later op het vijandelijke doel af mogen vuren. Maar als we een kwartiertje onderweg zijn is het ineens wél raak. Zoef Zoef Zidane wordt over rechts diep gestuurd. Hij geeft de bal keurig breed op de meegelopen Thijs Schepers. Die weet op zijn beurt met een geplaatst schot de niet goed uitziende Hulselse goalie in de verre hoek te verrassen: 0-1.
De voorsprong is een mooie opsteker. Als we zo blijven proberen te voetballen dan vallen er nog wel meer doelpuntjes en kunnen we de gewenste overwinning bijschrijven. Het is echter Hulsel dat nu van onze fouten profiteert. Na slordig balverlies op onze linkerkant kan Hulsel gevaarlijk opkomen en op het doel van Nestor uithalen. De inzet verdwijnt naast zonder dat Nestor in hoeft te grijpen. Dat is even later wel nodig als Hulsel opnieuw gevaarlijk door kan stoten. Bij de voorzet ligt Nestor nog goed in de weg. Hij wordt vervolgens echter uitgespeeld met een wippertje. Borat die met zijn tegenstander is meegelopen brengt – zij het zonder erg – redding op de lijn door per ongelijk tegen de bal aan te lopen. Het leder rolt over de achterlijn. Het blijkt uitstel van executie want de daaropvolgende corner wordt door de spits van Hulsel alsnog onder Nestor door binnen gekopt: 1-1. Na deze gelijkmaker zijn we een klein beetje van slag. Hulsel profiteert daar direct van. Zonder dat de spits van de geel-blauwen een strobreed in de weg wordt gelegd mag deze door onze verdediging heen wandelen. Eenmaal in een ideale positie voor de goal mag hij vervolgens ook nog eens ongehinderd uithalen. En zo kijken we ineens tegen een 2-1 achterstand aan. Het is dat Nestor zich in de minuten daarop enkele keren met gevaar voor eigen leven voor de bal kan gooien maar anders hadden we tegen een veel grotere achterstand aangekeken.

Als we ons eenmaal herpakt hebben gaan we toch maar op zoek naar de gelijkmaker. Met nog een kleine tien minuten tot de rust te gaan verdienen we een vrije trap op een meter of twintig van het vijandelijke doel. Bikkel Bax gaat achter de bal staan maar zijn schot smoort in de Hulselse muur. De bal rolt door en Knøpert is er als eerste bij om de bal vlak voor de achterlijn op te pikken. Knøpert twijfelt of hij zal schieten of zal voorzetten. Uiteindelijk kiest hij voor het laatste. Op goed geluk gaat de bal voor de pot. Daar duikt plots Zoef Zoef Zidane op die uit het niets de bal kan binnenlopen: 2-2. Nu is het de beurt aan Hulsel om wat van slag te zijn en aan ons om daarvan te profiteren. Thijs Schepers stuurt op slag van rust door het midden Zoef Zoef Zidane nog maar eens diep. Zoef Zoef Zidane kan alleen af op de keeper. Die komt uit zijn doel om het Zoef Zoef Zidane zo moeilijk mogelijk te maken. Zoef Zoef Zidane omspeelt de keeper maar die kan het gevaar nog nét met zijn hand keren. Hij doet dat echter wel buiten zijn keepersgebied en mag daarom met geel op zak vertrekken. Hij krijgt van zijn medespelers de bemoedigende woorden mee: “nou pakte onderhand unne bal mee oe handen en nou is ut hands!”

Deel twee van de wedstrijd vangen we dus aan tegen tien man. Binnen enkele minuten profiteren we al van die overtal situatie. Wielen heeft maar weer eens een diepe bal op links op Zoef Zoef Zidane gegeven. Ditmaal is Zoef Zoef Zidane sneller dan de gelegenheidsdoelman van Hulsel. Hij omspeelt de surrogaatkeeper makkelijk en kan vervolgens simpel de bal tegen de touwen jagen: 2-3. Na de hernieuwde aftrap trekken we meteen weer ten aanval in een poging nog een doelpunt te scoren. Dat zou de wedstrijd in het slot gooien en de drie punten veiligstellen. Een schot van NetNie gaat zo hoog over dat de bal op landgoed De Utrecht teruggezocht moet worden. Een voorzet na een mooie actie van Turbo gaat bij de tweede paal naast. De allergrootste kans op een doelpunt is voor Dokter Wassiemann. Hij is met een steekbal van Zoef Zoef Zidane door de Hulselse verdediging heen gebroken en kan alleen op de surrogaatkeeper af. De arme goalie weet niet wat te doen en schermt de linkerpaal af. Hierdoor komt het hele doel open te liggen en hoeft Dokter Wassiemann de bal alleen maar rechtdoor te trappen om te scoren. In al zijn ijver om de bal zeker buiten bereik van de keeper te houden neemt Dokter Wassiemann het leder binnenkant voet. Met een krul plaatst hij de bal op de rechterpaal en ketst het leder vervolgens naast. Dokter Wassiemann kan de haren wel uit zijn hoofd trekken voor deze gemiste kans.
Ondanks dat wij voortdurend in de aanval zijn blijft het achterin oppassen. Eén tegengoal en we kunnen weer van voren af aan beginnen. Dat is bijna zover als Nestor er bij een terugspeelbal niet helemaal goed uit ziet. De spits van Hulsel ontfutselt Nestor de bal die hij net wilde oprapen. Het is te danken aan het in de weg lopen van Borat – jawel, alweer hij en opnieuw zonder erg – dat een tegendoelpunt wordt voorkomen doordat de bal tegen Borat wordt aangeschoten.
rnEn even later eist Borat opnieuw een hoofdrol op. Hulsel is inmiddels weer voltallig en probeert vol op de aanval te spelen om de gelijkmaker te scoren. Bij ons is het in de verdediging vrouwen en kinderen eerst. Geef die bal maar een hengst naar voren! Borat is daar zelfs zo ijverig in dat hij dit overal toepast, zelfs als hij al vijftien meter over de middellijn op de vijandelijke helft is. De enorme knal die Borat geeft zeilt met een prachtige boog over de gehele Hulselse verdediging en ploft ineens over het hoofd van de verbouwereerde goalie in het doel. Doelpunt! Zonder erg, maar het is een beauty! Borat wordt door alle medespelers geknuffeld en gefeliciteerd met zijn prachtige doelpunt: 2-4.
De wedstrijd lijkt nu in de pocket maar nog één keer zet Hulsel alles op alles om dichterbij te komen. Het lukt ze alleen nog maar om dit met afstandsschoten te doen. En zowaar wordt het nog spannend als met één daarvan ook nog het doel wordt gevonden: 3-4.
Maar direct nadat wij opnieuw hebben afgetrapt gooien we de wedstrijd volledig in het slot. De onvermoeibare Turbo is nog maar eens op rechts richting de achterlijn gesneld. Hij geeft een prima voorzet die door een alerte NetNie simpel bij de eerste paal binnen kan worden gelopen: 3-5.

Ondanks het slechte weer en een niet al te beste wedstrijd hebben we wél volkomen terecht vandaag de overwinning binnengesleept. Dit mede dankzij een doelpunt van Thijs Schepers en het solide verdedigen van Wil Janssen. Mannen bedankt, daar pakken we er zo dadelijk op de Smachtenbocht eentje op! Het zal niemand verbazen dat de Toon Kiep Award vandaag met recht toekomt aan Borat. Niet alleen vanwege zijn weergaloze doelpunt maar ook om zijn twee cruciale reddingen om een tegendoelpunt te voorkomen. Het waren de hoofdingrediënten voor onze overwinning van vandaag.

Zonder erg, dan dan weer wel!
Proost.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven