Reusel Sport 8
02-12-2018
0 - 2

Scheidsrechter:   J.H.M. (Hans) vanMill
De titel van dit verslag is veelzeggend; de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is geëindigd in een pijnlijke nederlaag voor Bladella 7. Deze nederlaag komt hard aan bij het team maar ook bij de supporters die na de wedstrijd teleurgesteld huiswaarts keerden.

Het liefst zou ik niet te veel woorden vuilmaken aan deze wedstrijd maar ook de rest van Nederland verdient het om de waarheid te kennen. Dus om een kort verhaal lang te maken:
Het begon allemaal met een zeer positieve instelling in de kleedkamer en iedereen had er zin in. Er zou vanaf het begin meteen druk gezet worden op de Reuselse verdediging zodat zij geen moment rust zouden krijgen. Ook tijdens de warming up leek er nog geen vuiltje aan de lucht te zijn en er werd fanatiek voorbereid.

Helaas kwam er na het startsignaal maar weinig van terecht. Er werd wel gehoor gegeven aan de opdracht om druk te zetten echter ging tegenstander Reusel Sport hier professioneel mee om; waar zij niet onder de druk konden uitvoetballen speelden ze de lange bal waarna zij makkelijk in balbezit bleven omdat veel duels om de “tweede bal” gewonnen werden.

Ook in aanvallend opzicht hadden we weinig in de pap te brokkelen. Ondanks de getoonde werklust van het eerste kwartier werden er amper kansen gecreëerd. De Reuselse verdediging stond als een huis mede door de ervaren centrale man. Het gebrek aan nauwkeurigheid en creativiteit van Bladelse zijde heeft hieraan ook niet bijgedragen.

Uiteindelijk wat het ook Reusel Sport dat niet onverdiend op voorsprong kwam in de 15e minuut. Even leek het erop dat Bladel wat terug kon doen met de vernieuwde motivatie maar dat liet Reusel niet toe. De wedstrijd werd steeds fysieker en ook hiermee speelden we Reusel in de kaart. De organisatie was soms ver te zoeken en zo ging door tot aan de rust.

In de tweede helft, na enkele wissels, werd het iets stabieler. De bal ging wat beter rond maar nog steeds ontstonden er weinig kansen. Omdat de tijd toch begon te dringen werd er nog meer de beuk ingegooid. Deze strijd vond voornamelijk plaats rond het middenveld want beide partijen kwamen nauwelijks in het 16 meter gebied. Jimmy redde alle afstandsschoten en ook de keeper van Reusel liet niets door.

Het laatste kwartier ging coach Brands nog opportunistischer te spelen door Roel Wijnen naar voor te schuiven. Helaas kon hij dit keer geen potten breken en in de 90e minuut kregen we de deksel op de neus en werd het nog 0-2 via een goed schot van de spits van Reusel. Kort daarna volgde het eindsignaal van de scheidsrechter.

Deze veldslag heeft bij velen zijn tol geëist; menig enkel is verdikt en de teleurstelling zit diep. Willen we volgende week een beter resultaat halen zal er ander vaatje moeten worden getapt, de Heineken bij de El Sombrero is namelijk niet te zuipen.

Gelukkig (geluk bij een ongeluk) was de nieuwe Copa del Bombella’s op tijd in de kantine gearriveerd om gevuld te worden met een koude portie Bavaria. De gelukkige drinker; Joey D.