Wel of geen penalty?

Bladella JO11-5
EMK JO11-3
01-12-2018
0 - 14

Scheidsrechter:   D.J.P. (Douwe) deVries
Op de eerste dag van de laatste maand in 2018 mogen de wei in samen met de "andere" tegenstander uit Nuenen, namelijk EMK. Voluit Rooms Katholieke Voetbalvereniging Eeneind Maakt Kracht, is een van oorsprong Eeneindse amateurvoetbalclub opgericht in 1963. Dit slechts ter info.
Met twee afmeldingen voor deze dag, op het laatste moment nog geprobeerd om wat vreemde krachten als versterking te regelen, hetgeen slechts gedeeltelijk is gelukt. Blijkbaar hadden alle teams last van hetzelfde personele probleem als wij. Van JO11-4 was Lieke van Limpt bereid gevonden om haar voetbalkunsten deze week bij ons te etaleren. Zodoende konden we dan tenminste toch nog een compleet 7-tal plus keeper opstellen.

In het eerste kwartier waren we duidelijk nog niet helemaal wakker, want de tegenstanders mochten wel heel erg vrij steeds door onze verdediging heen voetballen. De doelpunten werden veel te gemakkelijk weggegeven en dat terwijl het pas over een paar dagen Sinterklaas is, om kado'tjes weg te geven.
Na de korte onderbreking ging het er een stuk fanatieker aan toe van onze kant, hetgeen bleek uit een vreemde flipperkast-achtige situatie voor onze goal. Om uit alle macht een tegengoal te willen voorkomen trapte Tieme de bal vlak voor de doellijn tegen het lichaam van Olaf, waarna deze met een ferme plof via de lat de lucht in schoot. Het eerste aanvallende wapenfeit van Bladella voltrok zich via een prima actie van Jurre over de as van het veld, die helaas strandde in de goed opgestelde vijandelijke defensie.

De rust werd gebruikt om de spelers afzonderlijk van enkele kleine handige tips te voorzien en om het gehele team weer wat op te beuren. Daarnaast de gebruikelijke wijziging in de opstelling doorgevoerd met de positiewisseling van Bram en Tieme.

De aanwijzingen hadden zichtbaar zijn effect op de groep gehad, want we gingen veel energieker van start dan een half uur geleden. Er werd ook meer samengespeeld en naar voren gevoetbald, hetgeen steeds meer gevaarlijke momenten voor het doel van EMK veroorzaakte. Na enkele heerlijke passeerbewegingen van Jens op links werd de bal door Bram overgenomen, die vervolgens Maud wist te bereiken. Terwijl ze alleen op goal afging loste ze een schot wat helaas de nodige kracht miste om voor voldoende doelgevaar te zorgen. Een volgende actie van Tieme op het middenveld bezorgde het leder bij Bram, die ermee vandoor ging richting hun keeper en een prima schot losliet dat maar net naast gaat. Maud, die goed bij de Nuenense goalie opgesteld stond, kwam net een teenlengte te kort om alsnog het schot van Bram binnen te kunnen tikken.
Net als bij de vorige twee wedstrijden, kroop de tegenstander met z'n allen ver naar voren, om onze verdediging vast te zetten. Die "opdringerigheid" van de gasten gaf ons weer de gelegenheid het bekende wapen van de lange bal toe te passen, zodra Olaf deze uit de hand mocht trappen. Men was daar duidelijk niet op ingesteld en we konden dan ook heerlijk profiteren van de geboden ruimte. Zo ook die keer dat Jens weer eens zijn tegenstander de hielen liet zien en recht op de doelman van EMK afging. Bijna daar aangekomen, werd hij, naar het zich liet aanzien, onreglementair gestopt, door hem van de bal af te lopen. Iedereen wachtte op het moment dat de scheidsrechter zou fluiten, om een strafschop toe te kennen, echter dat moment kwam niet. Blijkbaar had hij zich een andere mening toegedaan en mocht het spel doorgaan, een verbrouwereerde Jens achterlatend op het kille kunstgras.
Voor de zoveelste keer pech voor ons; klaarblijkelijk mag het gewoon niet gebeuren......dat ene doelpunt maken.
Na alle vruchteloze doelpogingen werd er toch nog gescoord door Bram......helaas in het verkeerde doel! Ongelukkig verdween de bal via zijn rug onhoudbaar voor onze keeper in de goal. En dat terwijl Olaf juist zo goed bezig was in de tweede helft. Zou dat komen door de inspirerende aanwezigheid van zijn oom Joris?

Het vorige treffen met EMK mocht deze verhalenschrijver niet meemaken vanwege een welverdiende korte vakantie, dus een vergelijk met de uitwedstrijd is puur en alleen op feiten gebaseerd. En dat heeft als positief resultaat, dat men 5 doelpunten minder heeft kunnen scoren tegen ons. Dus er zit vooruitgang in de ontwikkeling van het team!


MOMENT VAN DE WEEK:
Was het wél een penalty of niét? De scheids vond kennelijk van niet. Lieke, nog bedankt voor het meespelen.

TEAM VAN DE WEEK:
Olaf Willems, keeper

SPELER VAN DE WEEK:
Jens Heuveling

AANGEVER VAN DE WEEK:
Bram Verhoeven
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven