Bladella

Ik-geef-nooit-op mentaliteit

Bladella 9
RKDSV 5
25-11-2018
2 - 6

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Het goede gevoel wat we vorige week hadden overgehouden aan een duel tegen een team uit de top van de competitie moet zich vandaag uitbetalen. Wederom spelen we tegen een tegenstander, RKDSV uit Diessen, die nog niet veel punten in de competitie heeft laten liggen. Dat moeten dan vandaag maar doen tegen ons.

De keuze is reuze vandaag. Met zestien spelers is het voor GBL gemakkelijk om een winnend team het veld in te brengen. Ook is er gelegenheid voor disciplinaire maatregelen. Laatkomers en spelers die bij een vorige wedstrijd niet zijn komen dagen kunnen rücksichtslos naar de bank worden verbannen. En met aanvulling van de spelers die aan de beurt zijn zit de bank zelfs zo vol dat er voor de coaches geen ruimte meer is.

Ondanks de ruime keuze is het elftal wat aan de aftrap mag verschijnen niet in staat om direct bij aanvang de tegenstander onder druk te zetten. Sterker nog, we worden van meet af aan in de verdediging gedrukt. Al bij de eerste aanval is het meteen raak. Een vrije trap van RKDSV wordt eerst nog wel vakkundig door Slof tot corner verwerkt maar de inzet vanaf de hoekvlag wordt vervolgens eenvoudig door de vrijstaande spits in het doel van Nestor geknikt. Binnen vijf minuten staat het 0-1.
Even later is het bij een tweede corner van Diessen op bijna identieke wijze weer raak. Nu wordt het gevaar echter op de doellijn gekeerd.
Eenmaal van de eerste schrik bekomen proberen wij ook wat aanvallende activiteiten op de mat te leggen. Een afstandsschot van Dokter Wassiemann wordt tot corner verwerkt die verder niets oplevert. Even later wordt op de helft van Diessen na een vakkundige onderschepping van Slof de bal breed gelegd en is het opnieuw Dokter Wassiemann die van afstand mag uithalen. Nu vliegt de bal naast. Weer een paar minuten verder wordt een mooie aanval door het midden opgezet. Bikkel Bax ontvangt in de punt van de aanval de bal. Hij speel hem de vrije ruimte in aan de rechter buitenkant. Hier staat Gerrit klaar om het leder opnieuw voor de pot te gooien. Gerrits inzet beland voor de voeten van Dokter Wassiemann. In zijn derde poging gaat diens schot nu over het doel van RKDSV.
Het lijkt erop dat we wat meer grip op de wedstrijd hebben gekregen met al die aanvallen maar ondertussen moeten we wel rekening houden met een aantal gevaarlijke counters van Diessen. Bij eentje daarvan krijgt de spits van RKDSV de kans om ongehinderd uit te halen vanaf een meter of twintig. Nestor beoordeelt de op hem af komende bal verkeerd en zo belandt een houdbaar schot ineens in het doel: 0-2.
Na deze tweede teleurstelling golft het spel op en neer. Wij proberen de achterstand te verkleinen en RKDSV wacht geduldig om de geboden kansjes door slordigheden van ons af te straffen. Op opnieuw een afstandsschot van Dokter Wassiemann heeft de Diessense keeper twee pogingen nodig om de bal onder controle te krijgen en aan de overzijde komen we goed weg als eerst Gerrit de bal in de voeten van zijn tegenstander speelt die vervolgens naast schiet. Ook bij een domme overtreding op onze achterlijn kunnen we opgelucht ademhalen als we de inzet gevaarlijk voor het doel van Nestor langs zien vliegen zonder dat er iemand zijn hoofd tegenaan weet te zetten.
We gaan dus rusten met een 0-2 achterstand.

Voor deel twee van de wedstrijd kan GBL een aantal verse krachten binnen de lijnen brengen. Vol goede moed willen we met een felle start vanaf het begin snel een aansluitingstreffer forceren. Dat moet dan weer de opmaat zijn naar de gelijkmaker om zo alsnog een goed resultaat uit het duel te slepen.
De tactiek is mooi bedacht maar we zijn koud nog geen drie minuten bezig of Nestor mag de bal alweer uit het net vissen. Vanaf een meter of vijfentwintig heeft de spits van RKDSV uitgehaald. Zijn stuiterende schot gaat nét onder Nestors graaiende armen door: 0-3.
Toch geven we ook na deze volgende tegentreffer de moed niet op en blijven we de aanval zoeken op zoek naar een doelpunt. Een eerst afstandsschot van Wielen is daar niet krachtig genoeg voor en ook een schotje van Turbo kan eenvoudig door de vijandelijke goalie worden opgeraapt. De scheidsrechter moet er uiteindelijk aan te pas komen om ons weer in het zadel te helpen. Een struikelpartij van Zoef Zoef Zidane in de zestienmeter wordt gezien als overtreding. Penalty! Het is Qees die vandaag het klusje mag klaren. Qees zit niet vol adrenaline maar vol alcohol (hij heeft vannacht zijn bed niet gezien) maar toch weet hij beheerst de keeper naar de verkeerde hoek te sturen en de pingel te verzilveren: 1-3.
Het doelpunt geeft ons hoop op alsnog een goede afloop. Vol ijver gaan we op zoek naar een volgende treffer. Af en toe zijn we té ijverig. Zoals Slof, die vanwege het forse inkomen op zijn tegenstander in een poging hem de bal afhandig te maken, ineens op een gele kaart wordt getrakteerd.
Maar ook met tien man blijven we de aanval zoeken. En met succes! Een schot op het vijandelijke doel wordt in eerste instantie nog gekeerd door de Diessense keeper. Maar als de afvallende bal op rand zestien in de voeten van Zoef Zoef Zidane terecht komt heeft de doelman het nakijken op diens inzet. De bal verdwijnt prachtig in het uiterste hoekje: 2-3, nóg wat dichter bij een goed resultaat.
Maar al snel na onze aansluitingstreffer blijkt dat RKDSV het rustig aan heeft gedaan. Nu we zo kort bij zijn gekomen geven ze wat extra gas en binnen enkele minuten leidt dat al tot een doelpunt. Een counter over onze rechterkant wordt na een voorzet bij de tweede paal zomaar binnen gelopen: 2-4.
En nog voor we van deze teleurstelling zijn bekomen ligt ook nummer vijf al in het netje. Ditmaal vanuit een strakke corner waarbij voor het doel de bal van richting wordt veranderd en achter een kansloze Nestor belandt: 2-5.
Om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien komt even later RKDSV er nog maar eens uit met een counter. In een uiterste poging het de Diessense spits zo moeilijk mogelijk te maken om te scoren komt Nestor uit om zijn doel zoveel mogelijk te verkleinen. Tevergeefs! De spits weet Nestor eenvoudig te omspelen kan zo de bal in het lege doel schuiven: 2-6.
De wedstrijd is nu gespeeld. Wij proberen nog wel een doelpuntje te maken maar verder als een paar halve kansen komen we niet. En als het een keer gevaarlijk wordt dan grijpt de verdediging van Diessen hard in. Ook voor de laatste man van RKDSV heeft dat tot gevolg dat hij met een gele prent naar de kant mag nadat hij Turbo hard onderuit heeft geschopt.
Al met al weten we geen voordeel uit de tijdelijke overtal situatie te halen en eindigt de wedstrijd in een 2-6 nederlaag.

Vandaag bleek guur winters weer, stramme spieren en veel al dan niet fitte, topfitte of zatte spelers niet de ideale combinatie voor een overwinning. Terecht zijn we tegen een nederlaag aangelopen tegen een betere ploeg. Volgende week weer een nieuwe kans om extra punten aan ons schamele totaal toe te voegen. Voor nu rest ons alleen om achter een pot bier de wedstrijd nog maar eens grondig te analyseren.

De Toon Kiep Award is vandaag bestemd voor Slof. Niet vanwege zijn geïncasseerde gele kaart. Die was slechts het resultaat van een ongecontroleerde actie in een poging om met zijn tomeloze inzet het gevaar van de tegenstander te breken. Juist vanwege deze ik-geef-nooit-op mentaliteit is hij vandaag de terechte winnaar van de Toon Kiep Award.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven