18-11-2018
6 - 0

Scheidsrechter:   J.H. (Jan) Mariën
Zondag 18 oktober 2018
De dagen worden langer, de nachten kouder en de belangen groter. Na nauwelijks bevochten overwinning op Terlo moest er weer eens een goede pot op de mat gelegd worden.

Gisteren heeft Sinterklaas alle relschoppende demonstratie-Pieten aan de kant gezet en dat is ook precies hetgeen wat voor Coach Brands de doelstelling was tegen het lager-geklasseerde HMVV 6.

Gedurende het eerste kwartier bleek dat bezoekers uit Hooge Mierde hier niet aan mee wilden werken. Niet geheel tegen de verhouding in krijgen zijn af een toe een goed kans om op voorsprong te komen waar Bladella 7 het vooral moet hebben van afstandsschoten. Een corner van HMVV gaat voorlangs en ook pogingen van Mark en Fluor Johnny treffen geen doel. Dan lijkt Bladella op voorsprong te komen via een vrije trap van Thijs die door Geert van dichtbij wordt binnen gekopt. Helaas oordeelde de vlagger van HMVV anders.

Daarna is het Johnny die vanaf de zijkant gevaar blijft veroorzaken met zijn onnavolgbare acties en af en toe krijgt hij zelfs de bal bij een teamgenoot die dan de bal vakkundig over de achterlijn kan werken.

De veel gehanteerde lange bal zorgt opeens voor een goede uitbraak van HMVV. De nr. 9 omspeelt Arie maar vergeet te daarna te scoren oog in oog met keeper Jimmy. Bladella komt hier goed weg.

Ondanks de talrijke kleine kansjes is het spel rommelig en onnauwkeurig in de eerste 45 minuten. Gelukkig blijft het toegestroomde publiek trouw hopen op een spektakelstuk in de tweede helft. Zelfs de jongste telg is aanwezig.

In deze tweede helft is het HMVV dat het eerst schot lost en Bladella lijkt wakker. Vroomen probeert het met een flinke peer en Geert raakt van afstand de lat. Niet veel later, in de 51e minuut, scoort Roel Wijnen de 1-0 uit een corner. Weer 2 minuten later scoort Erik de 2-0, via Roel Wijnen, uit een corner. Het is dan ook niet gek dat 3 minuten later Michel de doelman verschalkt... uit een corner.
Bij de stand van 3-0 vindt Coach Brands het geoorloofd om Geert naar de kant te halen voor WWijnen. Echter krijgt hij geen kans om zijn trainingsjack aan te trekken want want hij mag direct weer terug het veld in na een blessure van Arie.

Terug naar de corners. 4-0 Leon, uit een corner. De cornertraining van afgelopen donderdag werpt zijn vruchten af (zelfs voor degenen die hierbij niet aanwezig waren). Het is toch ook wel enigszins onbegrijpelijk hoe vaak en hoe gemakkelijk HMVV deze corner weggeeft want naast de beschreven corners zijn er ook nog eens minimaal 10 genomen waaruit geen doelpunt viel.

De 5-0 komt weer op naam van Erik Holleman. Ditmaal vindt hij de lange hoek na een goede loopactie op rechts. Als kers op de slagroom mag Erik ook de 6-0 maken en daarmee zijn hattrick voltooien. Hiermee wordt een zeer sterke tweede helft afgesloten zijn zitten de 3 punten in koffer 11 van het 7e maar niet voordat we vermelden dat: