Bladella JO11-1
03-11-2018
2 - 5

Scheidsrechter:   N. (Niels) Verschuuren
De wedstrijd met twee gezichten - dat is denk ik de beste manier om de wedstrijd van vandaag samen te vatten. Een uitstekende eerste helft die, voorzien van uitstekend veldspel en een goede instelling, dan ook resulteerde in een comfortabele 3-0 voorsprong. De coaches konden niets meer doen dan met de handen op de rug constateren dat zij volkomen overbodig waren.. en zo moet het ook zijn! Een terugval in het derde 'kwart' van de wedstrijd werd door het team zelf opgepakt en op basis van strijdlust en het weer gaan zoeken naar de voetballende oplossing omgebogen naar een meer dan verdiende 2-5 overwinning!

Het eerste doelpunt was een toonbeeld van de mooie traptechniek van Jesse: een corner vanaf de rechterkant werd door hem met zijn ondertussen gevreesde linkerbeen zo mooi erin geslingerd dat de wanhopige verdediger niet meer kon dan de bal zelf over de doellijn te werken: 0-1 voor Bladella dus! Net als vorige week zagen we ook deze week weer een opkomende back: Jelle gaf een prachtige voorzet op Hille die de bal onderkantlat binnenkopte: 0-2! De 0-3 was een staaltje teamwerk, waarbij de bal over meerdere schijven ging en Thijs zo slim was om bij de tweede paal op de juiste plek te staan en zo de 0-3 kon binnenwerken.

Een mooie ruststand dus en niets stond een even mooie tweede helft in de weg zou je zeggen, maar dat bleek niet het geval. Was het onderschatting? Of waren onze jongens in gedachten al bij hun volgende Fortnite spelletje? Toeval of niet, maar FC Tilburg werd sterker en de 1-3 kon niet uitblijven, ondanks dat Yann nog een paar keer knap redde. Tijn was hier duidelijk niet blij mee en spoorde het team nog maar eens aan weer een schepje er bovenop te doen, wat in die fase nog niet helemaal lukte: af en toe wilde we wat te fanatiek naar de bal en dat kan er voor zorgen dat je juist door de tegenstander wordt uitgekapt: met beleid instappen dus, en niet 'happen'!

Gelukkig heeft de KNVB sinds dit seizoen besloten met extra time-outs te werken. 'Jongens, het vierde kwart moet het weer crescendo gaan.' Met wat uitleg bij dit woord van de dag was de ontspanning weer terug en kozen onze mannen weer vol voor de aanval. Uit een corner van Thijs kopte Jurre eerst nog net naast, maar een paar minuten daarna was het uit eenzelfde corner van Thijs wederom Hille die de bal op goal wist te koppen: Jurre was er vervolgens als de kippen bij om de rebound na de redding van de keeper tegen de touwen te werken: 1-4. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Hille wist nog via een typisch Hille doelpunt de stand op 1-5 te brengen: hij werd diepgestuurd en wist de bal koelbloedig langs de keeper te schuiven. FC Tilburg kon nog eenmaal te scoren maar de meer dan verdiende 2-5 winst kwam niet meer in gevaar. Op naar de volgende wedstrijd! :)