Bladella

Af van die hatelijke nul

Bladella 9
De Zuiderburen 4
04-11-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   H (Maan) vdSande
Sinds vorige week dragen we de rode lantaarn. Maar vandaag hebben we meteen weer de kans om deze over te dragen aan onze tegenstander van vandaag: De Zuiderburen. Uiteraard is er niets leuker dan die gasten uit Reusel een hak te zetten maar dan moet er wel gewonnen worden.

Dat winnen moeten we vandaag doen met we zeventien man! Althans, die staan er op een halfuur voor de wedstrijd nog op papier. Eenmaal in het kleedlokaal rond tellend komt GBL echter uit op slechts twaalf spelers. Mukkes heeft zich op het allerlaatste moment (te laat) afgemeld. Bij Polish Pitbull deed de wekker het niet naar behoren dus is hij maar niet gekomen, Bikkel Bax heeft zich gewoon verslapen maar meldt zich vlak voor aanvang van de wedstrijd toch nog langs de lijn. Gerrit heeft zich ook verslapen – sterker nog: hij slaapt nog steeds! Kost hem volgende week weer een bakje bier. Tot slot is ook HoezHoez weer te laat. Hij heeft ook deze week zijn klok weer verzet!
Al met al is het voor GBL weer een hoop gestreep en geschuif om een representabele opstelling te maken.

Bij de aftrap op een zonnig Kempenlandveld is te merken dat er wat op het spel staat. Het begin is zenuwachtig. Binnen enkele minuten leidt dat tot een misverstand achterin. Brandweerman speelt de bal terug op Nestor die het leder met een ferme trap naar voren wil schieten. De bal belandt echter in de voeten van de spits van De Zuiderburen. Die krijgt de 0-1 zo op een presenteerblaadje aangeboden maar verzuimt op wonderbaarlijke wijze om die voor open doel te verzilveren. Komen we goed weg!
Om verder gevaar achterin te voorkomen kunnen we maar het best de aanval zoeken. Zogezegd, zo gedaan. Ons eerste gevaar komt vanuit een corner. Turbo gooit de bal voor het doel. De bal belandt bij Prins die een halve omhaal in petto heeft. Lastig voor de vijandelijke keeper maar het levert geen doelpunt op. Even later krijgen we opnieuw een kans. Vanuit een ingooi komt de bal bij Zoef Zoef Zidane. Die legt de bal breed waarna Bassie Knie op doel uit kan halen. Zijn inzet suist rakelings over het doel. Vlak daarna volgt zowat een identieke aanval. Het is wederom Zoef Zoef Zidane die de bal vanaf links terug kan leggen op de zestienmeter. In eerste instantie wordt de bal nog gemist maar dan staat daar nog Brandweerman die met een droge knal de bal in een streep tegen de touwen weet te jagen: 1-0.
Na deze voorsprong gaan we direct op zoek naar een tweede doelpunt. Op een voorzet van Frijtje is Dokter Wassiemann het meest alert. Hij springt als een duveltje uit een doosje voor de goalie van De Zuiderburen en tikt de bal voor diens neus binnen: 2-0.
We zijn goed op dreef en proberen voor de rust de wedstrijd al te beslissen. Kansen daarop zijn er volop. Turbo is maar weer eens op snelheid diep gestuurd maar diens schot wordt uiteindelijk geblokt. Een kopbal van Zoef Zoef Zidane na een vrije trap gaat bij de tweede paal naast. En op een voorzet na een mooie actie van Bassie Knie komt Frijtje voor het doel een teenlengte te kort om de bal in het lege doel te tikken. De teller blijft dus op twee staan.
In de verdediging moeten we ondertussen op onze tellen passen op de sporadisch gevaarlijke aanvallen van De Zuiderburen. Maar omdat Nestor een afstandsschot weet te keren, een vrije trap wordt opgevangen in de muur en een corner door alles en iedereen in blauwwit maar ook groen-wit shirt wordt gemist, gaan we rusten met een enigszins comfortabele voorsprong.

We hebben al eens eerder een 2-0 voorsprong verspeeld dus het is zaak dat we na de thee meteen scherp aan het tweede bedrijf beginnen. Hiervoor worden door GBL de nodige verse (en goed uitgeslapen) krachten binnen de lijnen gebracht. Een daarvan is Wielen die zijn voetbalcarrière bij ons nieuw leven in wil komen blazen. Wielen is direct betrokken bij de eerste aanval. Met een verre ingooi brengt hij Frijtje in scoringspositie. Zijn schot wordt echter gesmoord. De bal belandt vervolgens voor de voeten van Zoef Zoef Zidane. Die haalt direct uit maar ziet zijn inzet op de keeper eindigen.
De Zuiderburen lijken zich aan het begin van de tweede helft nog niet zomaar neergelegd te hebben bij een nederlaag. In een gevaarlijke uitbraak moet Nestor als een haas uit zijn doel komen om het naderende gevaar onschadelijk te maken.
Dat geeft zelfvertrouwen! Achterin zit het dicht dus alle aandacht kan op de aanval gericht worden. In de volgende fase van de wedstrijd lijkt het wel op eenrichtingsverkeer. Kans op kans valt te noteren in een poging om een derde doelpunt te scoren. Eerst is er een perfecte voorzet van Knøpert op het hoofd van Frijtje. Diens tegendraadse kopbal zet weliswaar de doelman van De Zuiderburen op het verkeerde been maar de bal gaat helaas voorlangs. Even later lepelt Frijte een vrije trap op twintig meter van het vijandelijke doel op de lat, gaat de daaropvolgende corner van Frijte zonder dat iemand zijn voet er tegenaan zet voorlangs en mist Brandweerman met een sliding nét de bal om zijn tweede doelpunt aan te tekenen. Dan weer een actie over links waarbij Brandweerman Turbo weet te bereiken. Turbo legt de bal breed op Frijtje die over schiet. Ook een actie van Zoef Zoef Zidane over de linkerflank levert geen doelpunt op. Zijn inzet wordt nog net door de vijandelijke goalie weggetikt. En ook een kopbal van Zoef Zoef Zidane treft even later net geen doel. De bal gaat over. Tóch krijgen we uiteindelijk loon naar werken. Met een prima actie op het middenveld zet Qees met een steekpas binnendoor Zoef Zoef Zidane vrij voor de keeper. Beheerst kiest Zoef Zoef Zidane een hoek uit en tekent zo de 3-0 aan.
Met nog een stief kwartiertje te gaan lijkt de wedstrijd wel gespeeld. Het is nu zaak om de nul te houden, da’s wel zo lekker voor Nestor. Maar de concentratie begint een beetje te verslappen en na een kleine onachtzaamheid in de verdediging staat ineens de spits van de Zuiderburen voor een kansloze Nestor. Met een schuiver wordt het presentje deze keer wel verzilverd: 3-1.
Nog één keer zet De Zuiderburen alles op alles om een resultaatje mee naar Reusel te nemen. De ballen worden hoog voor de pot gegooid en wij moeten alles in het werk te stellen om niet nog een tegendoelpunt te incasseren. Het va-banque spelen van onze tegenstander levert voor ons nog een paar kansjes op maar na het laatste fluitsignaal van een goed leidende referee blijft de 3-1 als eindstand op de teller staan.

Niet dat we nu de sterren van de hemel hebben gespeeld maar met hard werken en doorzetten hebben we vandaag wel een verdiende overwinning behaald. Wellicht was het vooruitzicht van Schrobbeler bij een thuisoverwinning nét dat beetje extra motivatie wat we nodig hadden. Hoe dan ook, we hebben de rode lantaarn over gedaan aan De Zuiderburen en zijn zelfs twee plaatsen (!) op de ranglijst gestegen. Eindelijk zijn we af van die hatelijke nul!

Rest nog het uitreiken van De Toon Kiep Award. Deze valt vandaag te beurt aan Brandweerman. Ten eerste vanwege een zeer gevaarlijke terugspeelbal die ons in vroeg stadium de wedstrijd al had kunnen kosten. Ten tweede vanwege zijn prachtige goal die ons de weg naar de overwinning heeft gewezen. En ten derde vanwege zijn onverzettelijke verdedigen om onze voorsprong te consolideren. Een terechte winnaar dus.

 Proost!
 

Verslagen

 

VAR

17-03-2019
 

wedstrijdfoto's

16-03-2019
 
 

Bladella 7- Terlo 3

10-03-2019
 
 

Pako's weddenschap

17-02-2019
 

Angstgegner RKVVO

16-02-2019
 
 

Gatenkaas

10-02-2019
 
 

Spannende derby

09-02-2019
 
 

Zonder erg

02-12-2018
 
 
 
 
 

Het was niet veel

25-11-2018
 
 

Beauty Queen NetNie

18-11-2018
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven