Bladella 7
04-11-2018
3 - 2

Scheidsrechter:   G (Gerard) Louwers
Vandaag stond de wedstrijd tegen EFC op het programma. EFC had tot vandaag nog alles gewonnen en een behoorlijk indrukwekkend doelsaldo. Ze hadden in vijf wedstrijden al 28 keer gescoord en nog geen goals tegen. Wij staan op een vierde plek, dus het was interessant of we bovenin mee gaan draaien dit seizoen of dat we (voorlopig) afhaken in de titelstrijd.

We begonnen goed aan de wedstrijd en het eerste gevaar kwam van de voet van Mark Stoeldraaijers (MS7). Het was echter een makkelijke bal voor de keeper van EFC. Na acht minuten maakt EFC de 1-0. Een vrije trap op links wordt voor het doel geschoten en de lange spits van EFC knikt makkelijk binnen. Nu kan ik wel een heel verhaal gaan typen over die spits met zinnen als “ze hebben gewoon geluk dat ze er eentje op hebben staan waarmee biologisch gezien het één en ander mis is”, “zo groot ben je gewoon niet” of “spits van drie meter kopt EFC naar een 1-0”, máár wij zijn ZSC niet en we hebben Roel Wijnen in het veld staan die minstens net zo groot is.

Goed, 1-0 voor EFC dus, maar lang konden ze niet genieten van hun voorsprong. Vier minuten later was het alweer 1-1. Een vrije trap leek een makkelijke vangbal te worden voor de keeper van EFC, maar deze liet los en MS7 kon binnen werken. Verder gaat de eerste helft gelijk op en doen we zeker niet onder voor de mannen uit Eersel. In de rust moesten we stoelen verzamelen omdat er gewoon niet genoeg aan één tafel stonden om heel publiek uit Bladel te laten zitten. Het wordt nog erg lastig wie dit jaar de medaille van trouwste supporter in ontvangst mag nemen.

In de tweede helft komt EFC eigenlijk iets sterker uit de startblokken. Zij zetten veel druk op de helft van ons, maar toch is het Bladella dat op voorsprong komt. Jorg Vroomen schiet de bal naar Willem en wat er dan gebeurt doet veel denken aan de goal van Balotelli tegen Brazilië in 2013 (https://www.youtube.com/watch?v=RN-hQffNXi4). Willem neemt de bal aan en scoort een “30 yard screamer”. Een wonder goal waarvan je er maar zo’n twee á drie in één seizoen maakt. Even later doet EFC weer wat terug. Ze komen goed door tot op (of over?) de achterlijn. De bal wordt teruggelegd en deze wordt vakkundig binnen geschoten. Met nog zo’n twintig minuten te spelen wordt een overtreding gemaakt door Bladella, maar daarna schopt een speler van EFC Erik vol, maar dan ook echt vol op de enkel. Rood wordt al geroepen, maar de scheids houdt het bij geel hoewel hij zelf ook aangaf dat het tegen rood aan zat. Erik kan er wel vanaf en het ijs moest gehaald worden. Uit die vrije trap scoort EFC nota bene. Zo’n tien minuten voor tijd wordt een speler van EFC met rood uit het veld gestuurd vanwege het gebruiken van het k-woord. In de slotfase probeert Bladella nog druk te zetten en is nog gevaarlijk met een kopbal van Roel uit een corner, maar het blijft helaas bij 3-2 voor EFC.

Man van de wedstrijd was MS7 die toch stiekem aardig wat puntjes bij elkaar begint te sprokkelen voor de cup met de grote oren. Volgende week is het weer uit en mogen we proberen 3 punten bij Terlo weg te halen. De aftrap is om 12:00 uur en dat is wel zo fijn na het feest van Pako.