14-10-2018
1 - 5

Scheidsrechter:   F.A. (Frans) vanAnsem
Net als de voorgaande verslagen beginnen we bij het begin. Alleen beginnen we dit keer wat verder terug, om precies te zijn 30 jaar en 3 dagen.
Het was ruim 3 maanden geleden dat de USSR met 2-0 door Nederland werd verslagen waarmee de Europese Titel werd binnengehaald, en in een rustig Brabants dorpje niet ver van Westerhoven werd de toen nog heel kleine Roel Wijnen geboren. Dit geschenk werd met open armen ontvangen door zijn twee liefhebbende ouders en zijn oudere zus zonder dat zij wisten tot wat voor fenomeen deze knul zou uitgroeien.

Op 14 oktober 2018, slechts 3 dagen na zijn 30e verjaardag, voegde Roel Wijnen (ook wel: Roelie de Grote, de Euromast van het Zuiden of de man met het hoofd in de wolken) zich weer toe aan de Selectie van Bladella. Gewapend met deze ietwat brakke strijder, trad Bladella 7 de tegenstander van deze speelronde tegemoet; Zwaluwe Sparta Combinatie (ZSC voor vrienden).

Aldaar aangekomen leerde we al snel (het spel van) ZSC 4 kennen en dit was op zijn minst gevaarlijk te noemen. Niet dat ze ooit bij de goal zijn gekomen maar men speelde vanaf het begin met het mes tussen de tanden. Het was dan ook moeilijk om niet daarin mee te worden gesleurd.

Bladella 7 hield het hoofd koel en al snel (18e min) werd de 0-1 gemaakt door snoozing Rob via een uitstekende corner van Thijs. Met schijnbaar grote eenvoud en een zee van ruimte kopt Robbie de bal in de rechtse haak.

Ook de 0-2 liet niet lang op zich wachten. Wederom werd Bladella 7 gevaarlijk uit een corner en uiteindelijk is het Erik die in de 23e min de bal na een goede beweging binnen schiet via een verdediger (aldus de razende reporter uit Westerhoven).

Op dat moment hadden bij El Vino Grande (de langste laatste man op aarde als we ZSC mogen geloven) de alcoholdampen plaatsgemaakt voor absolute scoringsdrang. Een goede corner van Jankovic kwam precies terecht op het voorhoofd van de boven iedereen uit torende bonenstaak, genaamd Roel Wijnen en in de 26e minuut is de 0-3 een feit.

Vijf hele minuten later krijgt Bladella 7 opnieuw een corner. Deze wordt voor de verandering wel weggewerkt door de verdediging van ZSC, echter komen zij niet onder de uitgeoefende druk vandaan en de assist van Paulie B hoeft maar licht getoucheerd te worden door Wouter om deze voorzet te verzilveren tot doelpunt. We spelen op dat moment de 31e minuut.

In de 37e minuut doet ZSC iets terug. Zij werden in het zadel geholpen door balverlies achterin en de daaruit voortkomende kans wordt door de aanvaller behendig in de tegenovergestelde hoek geschoven. De 1-4 staat in de boeken en dit is ook de ruststand.

Voor de luie lezer die het bovenstaand stuk niet wil lezen: conclusie; 4 corners = 4 goals, + 1 slippertje achterin.

Tijdens de thee was een ieder het er over eens dat het kopje gebruikt moest worden. Rustig blijven voetballen en de scheidsrechter of de tegenstander niet de kans geven om een verkeerde beslissing te maken.

Dit werd uitstekend ten uitvoer gebracht door het duo Jankovic en Vino die elkaar in de 49e minuut opnieuw perfect wisten te vinden via een, u raadt het al, hoekschop. Deze 1-5 moet het resultaat zijn geweest van de sparringsessie die de avond daarvoor tot in de late uurtjes had plaatsgevonden. Mogelijk verklaart dit ook de hoofdpijn van mijn mede-verslaggever, Jan Paparazzi.

Helaas wilden de spelers van ZSC niet meewerken aan een verdere voortgang zonder incidenten want vijf minuten later werd 克莱恩罗尼 van het veld gedragen door een harde trap op zijn enkel. De speler was veel te laat, of Ronnie veel te snel, en de scheidsrechter deed het af met enkel een vrije trap.

Met dit pijnlijke verlies op het netvlies deed Bladella een stapje terug om zonder verdere kleerscheuren de overwinning over de streep te trekken. Dit lukte zonder al te veel problemen en de laatste halfuur van de wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven, wat we dan ook niet zullen doen.

Vanwege zijn onverzettelijkheid kaapte Paulie Blankers de geroemde ‘Cup met de gele tepels’ weg voor de ogen van de man van de corners. Het is ‘m gegund.