Bladella

De overwinning uit handen gegeven

Bladella 9
Bergeijk 6
07-10-2018
2 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Na de korfbaluitslag van vorige week doen we vandaag opnieuw een poging om de eerste drie punten van dit seizoen binnen te slepen. Dat moet dan gebeuren tegen Bergeijk. Bij winst gaan we hen voorbij op de ranglijst, noteren we weer een verliespartij dan komt de rode lantaarn in zicht. Maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit.

Zijn afwezigheid vorige week heeft geen schokeffect teweeggebracht dus vandaag is GBL weer degene die de lijnen uitzet. Voor het maken van een opstelling moet hij daarbij opnieuw een beroep doen op ZZT-er Captain. Toch maar goed dat we zulke mannen binnen de club nog hebben die in geval van nood een team vooruit kunnen helpen!

Het motto waarmee GBL zijn manschappen het veld in heeft gestuurd: “vanaf het begin er vol tegenaan en niet alleen een tweede maar ook eens een goede eerste helft spelen” wordt direct vanaf de aftrap tot uitvoer gebracht. De eerste de beste aanval levert gevaar op voor het doel van Bergeijk. Het ziedend schot van Captain aan het einde van de aanval mist echter nog de juiste richting en stuitert via de cornervlag tot achterbal.
Maar ook Bergeijk komt goed uit de startblokken. Hun eerste gevaarlijke kans gaat voor het doel van Nestor langs. Even later kan Bergeijk opnieuw gevaarlijk worden als wij een knullige ingooi hebben verspeeld. Ditmaal weet Nestor een doelpunt te voorkomen door zijn doel uitstekend te verkleinen.
We zijn een klein kwartiertje onderweg als we een goede aanval opzetten over de rechterflank. Turbo is op snelheid opgekomen en geeft ter hoogte van de zestienmeter een prima voorzet. Bij de tweede paal neemt Frijtje de bal in ontvangst en legt het leder perfect terug op de inkomende Bultje. Diens schot suist rakelings over de lat.
Er volgen steeds meer kansen voor ons; een corner van Bultje die uit de doelmond wordt weggetikt, een kopbal van Prins die net naast gaat, een schot van Gerrit dat in de handen van de keeper verdwijnt, etc. Het gewenste doelpunt blijft uit. Aan de overkant moeten we alert zijn op de zeldzame uitbraken van Bergeijk om niet onverwachts een tegendoelpunt te incasseren. Bijna is dat zover. Maar Nestor is op zijn post en weet met zijn grote teen – à la Casillas tegenover Robben op het WK van 2010 – een doelpunt te voorkomen. En niet veel later is er weer een wereldsafe van Nestor nodig om niet tegen een achterstand op te lopen. Nestor houdt ons tot nu toe in de wedstrijd.
Gesterkt door het feit dat het achterin op slot zit zoeken we maar weer de aanval. Het is opnieuw Turbo die opstoomt naar het vijandelijke doel. Ditmaal niet over rechts maar door het midden. Hij krijgt de bal voor zijn linkervoet om uit te halen. Doorgaans is dat zijn chocoladebeen maar omdat Frijtje achter hem langs kruist, wordt de laatste man in vertwijfeling gebracht en gaat het zwabberschot langs een verbouwereerde Bergeijkse doelman tegen de touwen: 1-0.
De verdiende voorsprong smaakt naar meer dus zoeken we direct na de hernieuwde aftrap opnieuw de aanval. Ditmaal is het Gerrit die oog in oog met de vijandelijke goalie komt te staan. Hij heeft de hoek voor het uitkiezen maar twijfelt zo erg dat hij besluit om maar rechtdoor te schieten. Laat daar nu juist de keeper staan…
Toch lukt het ons om nog voor rust een tweede doelpunt te produceren. En wie anders is de maker daarvan als Turbo. Gebruikmakend van zijn sterke wapen, zijn snelheid, laat hij de complete Bergeijkse verdediging zijn hielen zien, omspeelt hij de keeper en jaagt op korte afstand de bal in het lege doel: 2-0.

Het is voor ons een nieuwe ervaring om met een voorsprong de rust in te gaan. Gezien de tweede helften die we dit seizoen al gespeeld hebben wordt dat bijkans op zeker een overwinning. Cliché, maar als we in het tweede bedrijf de nul houden dan zijn de punten binnen. Met die wetenschap trappen we de tweede helft af. We hebben er echter niet op gerekend dat Bergeijk zich nog niet zomaar neergelegd heeft bij een nederlaag. We komen direct onder druk te staan en via een onbenullige overtreding van Brandweerman in de zestienmeter krijgen we ineens een makkelijk gegeven penalty tegen. Nestor zit in de goede hoek maar kan niet voorkomen dat Bergeijk toch de aansluitingstreffer maakt: 2-1.
In plaats van rustig uitspelen van de tweede helft sluipt er nu ineens onrust in het team. Er lukt weinig meer en het helpt ook niet mee dat de scheidsrechter zichzelf enkele malen in verwarring brengt.Hoe dan ook, het niet adequaat wegwerken van een bal uit de verdediging zorgt ervoor dat Bergeijk met een bekeken schot binnen tien minuten na de aansluitingstreffer ook de gelijkmaker op het scorebord kan zetten: 2-2.
We moeten weer van voren af aan beginnen maar niets lijkt meer te lukken. Tot overmaat van ramp wordt bij een nieuwe aanval van Bergeijk de bal door Frijtje op ongelukkige wijze in het eigen doel gelopen: 2-3.
Na deze nieuwe teleurstelling rapen we alle moed bij elkaar en weten we ons op een wonderbaarlijke manier enigszins te herpakken. Gedurende het resterende deel van de wedstrijd gooien we alles in de strijd om erop zijn minst nog een gelijkspel uit te slepen. Nu is het Bergeijk dat zich met hand en tand moet verdedigen. Zelfs zo erg dat na een forse overtreding een Bergeijkse verdediger met geel op zak voor tien minuten de kant op moet zoeken.
Zowaar krijgen we ook nog een tweetal penaltymomenten waarbij Zoef Zoef Zidane opzichtig in het strafschopgebied wordt vastgehouden en weggetrokken. De overtreding wordt door de scheids wel gezien maar hij weigert te fluiten.

Opnieuw staan we vandaag met lege handen. Het ligt echter niet aan de scheids maar compleet aan onszelf dat we deze wedstrijd niet in een overwinning kunnen omzetten. Er zijn voldoende kansen daartoe geweest maar door een matige tweede helft hebben we een nagenoeg zekere overwinning uit handen gegeven.

Voor de Toon Kiep Award zijn vandaag enkele genomineerden. Uiteindelijk zijn het niet de geweldige reddingen van Nestor waarmee hij ons lange tijd in de wedstrijd hield, ook niet de prachtige doelpunten van Turbo. Nee, de Toon Kiep Award gaat als een hart onder de riem naar Frijtje voor zijn ongelukkige eigen doelpunt. Met een zuur gezicht neemt hij de Award in ontvangst. Hij had hem liever niet verdiend. Maar Frijtje wordt er door het team niet op aangekeken. Als troost mag hij dadelijk om de pijn te verzachten in de kantine een gratis flesje bier, geschonken door het team, achterover kiepen.

 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven