Bladella

Dit keer wel een tevreden coach

Bladella 7
De Zuiderburen 2
07-10-2018
2 - 0

Scheidsrechter:   T.B.J. (Tom) Maas
Vandaag stond de wedstrijd tegen onze zuiderburen op het programma. De tweede club van Reusel heet toevalligerwijs ook ‘Zuiderburen’. Afgelopen week had de Zuiderburen met 5-0 verloren van Hoogeloon (titelkandidaat?), maar ze mochten niet onderschat worden. Coach Brands had vandaag ‘maar’ veertien man tot zijn beschikking doordat er nog steeds een fors aantal spelers geblesseerd is.

Bij sommige teams hoor je ze voor de wedstrijd wel eens roepen: “Wat gaan we doen? Winnen!”. Bij ons werd al een aantal keer gekscherend geroepen: “Wat gaan we doen? Slap beginnen!”. Echter, dat was dit keer niet het geval. Bladella begon sterk en het eerste wapenfeit kwam dan ook van onze kant. Er werd goed doorgegaan over rechts waarna de bal via de keeper voor de voeten van Jan kwam, maar die schoot de bal helaas terug op de keeper. Na een kwartier spelen werd het overwicht omgezet in de eerste goal. Wouter probeert het vanaf de hoek van de zestien aan de linkerkant met een bananenbal. Deze komt terecht op de paal en Erik is er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. Helaas voor Wouter kunnen we dit niet als assist tellen voor de strijd voor de medaille van Assistkoning. In het restant van de eerste helft blijft Bladella dominant zonder echte kansen te creëren, maar gelukkig doen de Zuiderburen dat ook niet.

In de rust was coach Brands duidelijk. We stonden goed te voetballen, maar we mogen wel iets meer creëren en de slordigheidjes moeten eruit. In de tweede helft geeft Bladella gehoor aan de coach. De eerste kans is voor Wouter, maar hij krijgt het voor elkaar om de bal, die drie meter voor de goal lag, naast te schieten. Vanaf de bank werd hij al vergeleken met Leon de Kogel die hier normaal om bekend staat. Niet veel later ontstaat er een soortgelijke kans. Dit keer is het Erik die de bal vanaf drie meter op de lat krijgt in plaats van de goal. Leon, die aandachtig toeschouwer was, roept dan dat hij ondertussen nu niet meer bekend wil staan als grootste kansenmisser. Echter moet daar nog meer voor gebeuren. In de 63ste minuut is het Erik die opnieuw scoort. Ham van Thijs geeft de bal voor uit een corner. Deze wordt weggekopt door de Zuiderburen en daarna komt deze bij Wouter. Wouter schiet de bal richting de tweede paal en daar knikt Erik hem binnen. Vlak voor tijd had Erik nog de kans om zijn hattrick compleet te maken, maar na een voorzet van Jan knikt hij over het doel.

De Zuiderburen is nooit echt gevaarlijk geweest en dat kwam vooral omdat het zo goed stond bij Bladella. De coach was tevreden en Jimmy heeft zijn doel opnieuw schoongehouden. Het befaamde tietenglas ging ditmaal naar Ronny ‘Wan Sing’ Soeng. Hij versloeg GI Joey op één puntje al was dat wel discutabel omdat hij zichzelf één puntje had gegeven. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ZSC op het programma en dan kunnen we zien of Bladella de ongeslagen status kan behouden. Tot volgende week.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven