Bladella

Korfbalwedstrijd

Knegselse Boys 3
Bladella 9
30-09-2018
7 - 5

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Vandaag weer een nieuwe mogelijkheid om de eerste overwinning van dit seizoen te scoren. Dat moet dan gebeuren tegen Knegselse Boys. Op voorhand lijkt dat, gezien het tijdstip van aanvang een lastige opgave te worden. We treden pas om 13:15 uur in het strijdperk. Kans is dus groot dat het allemaal jonge gasten zijn die voor de middag eerst hun roes nog uit moeten slapen. Afijn, we zullen wel zien.

Vandaag doen we het zonder de wegens zakelijke beslommeringen afwezige GBL. Honneurs worden waargenomen door ondergetekende. Wellicht zorgt deze tijdelijke wijziging in technische staf voor een positief schrikeffect en leidt dat tot de gewenste drie punten… Aan de andere kant kan het zomaar zijn dat we na de wedstrijd moeten concluderen dat ondergetekende zich in de toekomst beter kan beperken tot het hanteren van de pen. We gaan het meemaken.

In de bij elkaar gefantaseerde opstelling is vandaag plaats voor twee gastspelers, te weten Koen Wijnen en Marco Sol. Beide heren op voorhand bedankt voor jullie assistentie.

Na het eerste fluitsignaal gaan we direct voortvarend van start. We kiezen meteen de aanval. Koen heeft de bal ontvangen en stuurt op rechts de op snelheid liggende Turbo diep. Zodra Turbo de kans krijgt haalt hij uit. De bal zeilt met een prachtige streep buiten bereik van de Knegselse keeper in de verre hoek: 0-1. Lekker begin!
Na de hernieuwde aftrap vallen aan beide kanten wat kansjes te noteren. Een afstandsschot van Bultje gaat nog ver naast, een afstandsschot van Knegsel na slordig uitverdedigen mist de juiste richting en een balletje breed van Bassie Knie wordt bijna door de Knegselse verdediging zelf binnen gewerkt.
De grootste kansen zijn voor ons en je hebt het gevoel dat als we nog een tweede doelpuntje kunnen maken, we een gewonnen wedstrijd spelen. We komen daar dichtbij als Bultje een vrije trap mag nemen na een overtreding op NetNie, die na een acceptabele eerste tien minuten nu geblesseerd het veld af komt gestrompeld. Bultje krult de vrije trap richting het vijandelijke doel. De bal mist op een haar na de kruising… aan de verkeerde kant.
Even later is het wel raak. Het is opnieuw Turbo die op snelheid over de rechterkant is doorgebroken. Aangekomen bij de achterlijn geeft hij een voorzet op Zoef Zoef Zidane. Die speelt de bal met een hakje door naar de vrijstaande Koen. Op twee meter van het doel heeft Koen geen enkele moeite om de bal tegen de touwen te rammen: 0-2.
Binnen twintig minuten op een 0-2 voorsprong, ongekende weelde. Wedstrijd uitspelen en de drie punten mee naar Bladel nemen. Simpel als wat. Niets is echter minder waar. In onze verdediging sluipt enige nonchalance dat leidt tot balverlies. Er is een domme overtreding op links voor nodig om het naderende gevaar te stoppen. Gevolg is een vrije trap op een kleine achttien meter van het doel. Het harde schot gaat onder de opspringende muur door en vliegt zomaar binnen: 1-2.
Prompt heerst er onrust in onze verdediging. Ineens weten we elkaar niet meer te vinden en wordt er bij de aanvallen van Knegselse Boys niet overtuigend genoeg ingegrepen. De spits van de oranjehemden maakt hier dankbaar gebruik van en knalt binnen vijf minuten na de aansluitingstreffer ook de gelijkmaker binnen: 2-2.
Als het goede werk in het begin van de wedstijd is in no-time weer tenietgedaan. Tot overmaat van ramp wordt Knegsel ook nog eens geholpen door de scheids. Met zijn arendsoog promoveert hij een fair duel tussen de spits van Knegsel en Dokter Wassiemann tot een strafschop. En dat terwijl vanaf de bank duidelijk te zien was dat Dokter Wassiemann de bal speelde. Nestor ligt nog wel in de goede hoek maar kan toch niet voorkomen dat de pingel wordt binnengeschoten: 3-2.
Opnieuw lopen we weer achter de feiten aan, maar alles wordt in het werk gesteld om nog voor de thee de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Turbo komt daar nog het dichtstbij met een schot op de paal. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft claimen wij ook een penalty. Tot tweemaal toe wordt in de Knegselse verdediging opzichtig hands gemaakt. Maar ditmaal speelt de referee ineens voor Stevie Wonder!

Ondanks de in de rust afgesproken voornemens om er direct vanaf de aftrap in de tweede helft volle bak tegenaan te gaan gebeurt het tegenovergestelde. We starten veel te slap en Knegsel kan direct doorbreken. In een poging het gevaar te keren komt Nestor uit zijn doel. Het mag niet baten. De bal ligt na nog geen twee minuten al in het net: 4-2.
Na deze tegenvaller zoeken we toch maar weer de aanval. Knegsel keek tenslotte ook tegen twee doelpunten achterstand aan en kwam daarna terug. Dat moeten wij ook kunnen. Na een overtreding op Zoef Zoef Zidane is het opnieuw Bultje die dicht bij de aansluitingstreffer is. Zijn vrije trap, rand zestien, eindigt helaas op de lat.
Het zicht op een goed resultaat verliezen we even later helemaal als ook de 5-2 valt. In een poging om een gevaarlijke voorzet te onderscheppen raakt Prins de bal niet goed. Het leder stuitert vervolgens tegen het been van Nestor en valt daarna pardoes voor de voeten van de Knegselse spits die geen moeite heeft om binnen te tikken.
Het blijft een wedstrijd van uitersten want nog geen tien minuten later is het ineens weer spannend als we onze achterstand terug weten te brengen tot één doelpunt. Eerst is het Zoef Zoef Zidane die op snelheid door de verdediging snijdt en met een bekeken stiftje de bal over de vijandelijke keeper in het doel werkt: 5-3.
Even later zorgt Prins na een prima aanval voor de aansluitingstreffer. Turbo heeft de bal ingegooid richting Zoef Zoef Zidane. Met een prachtige schijnbeweging speelt Zoef Zoef Zidane zich op de achterlijn vrij en legt hij de bal terug op Prins. Een bekeken schot in de kruising bij de tweede paal levert de 5-4 op.
Nu het weer een wedstrijd is speelt Knegselse Boys ineens met twaalf man. Er wordt nagenoeg niets meer gefloten in ons voordeel. Zo af en toe krijgen we een vrijetrap op het middenveld, daar waar het niet gevaarlijk is. Hierdoor kan Knegsel weer druk zetten op onze verdediging. En die blijkt daar vandaag niet tegen bestand. In no-time is de marge weer teruggebracht naar drie doelpunten. Eerst valt een ongehinderd afstandsschot zomaar binnen en vervolgens krijgen we na slap ingrijpen in de verdediging ook het volgende doelpunt nog om de oren: 7-4.
In een alles of niets poging gaat nu Prins mee in de spits spelen. Vlak voor tijd levert dat nog een doelpunt op. We hebben een zeldzame vrijetrap net over de middellijn gekregen. Koen slingert de bal voor de pot, precies op het hoofd van de bij de tweede paal staande Prins. Met een ferme knik werkt Prins de bal in het doel: 7-5.

Ondanks een goede start hebben we ons vandaag de kaas van het brood laten eten. Weer geen drie punten, wel – en dat ondanks of misschien we dankzij een twijfelachtig optreden van de referee – een attractieve wedstrijd. Als je niet beter zou weten doet de uitslag denken aan een prachtige korfbalwedstrijd!

Volgende week is er een nieuwe kans op onze eerste drie punten. Voor nu rest alleen nog de uitreiking van De Toon Kiep Award. Deze valt vandaag ten deel aan Zoef Zoef Zidane. Als bankzitter sprintte hij in de eerste helft het veld op om de geblesseerde NetNie te verzorgen. Geslepen als hij is beoordeelde hij ter plekke de blessure zo ernstig dat NetNie rijp was voor een wissel. Voordat NetNie er erg in had was hij degene die plots met de waterzak het veld af kwam lopen. De perfecte wisseltruc van Zoef Zoef Zidane is Toon Kiep Award waardig.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven