Bladella 7
30-09-2018
0 - 5

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Vandaag stond de wedstrijd tegen de Weebosch op het programma. Luuk Goverde van het derde deed vandaag met ons mee aangezien het derde een baaldag opgenomen had. Dat was maar goed ook, want Buikie lag nog lekker in zijn bed op het tijdstip waarop ze zouden verzamelen. Daan kon daardoor nog even een last minute aanpassing doen in zijn opstelling. Bij het verzamelen bleek toch dat er een flink aantal kleine oogjes hadden door een boerenovertrek van Jan en het vrijgezellenfeest van Wouter. Vol goede moed vertrokken we ruim op tijd naar de Weebosch. Bij aankomst bleek zelfs dat we (op de Harrie van de Weebosch na) als eerste op het sportpark waren.

Weebosch had de afgelopen week flink klop gekregen (10-3 verlies) en voor de wedstrijd probeerde Daan nog even te ontfutselen waar dat aan lag. Weebosch reageerde nuchter met: “Ze waren gewoon net iets beter”. Daardoor ging Daan gewoon van eigen kracht uit en begon het zevende in de vertrouwde formatie. Bladella begon sterk en al snel werd duidelijk dat het zevende ook “gewoon net iets beter” was dan de Weebosch. Na vijftien minuten valt het eerste doelpunt. Jan gaat goed door op links en geeft de bal voor. Deze komt via een verdediger bij Fluor-Johnny en deze maakt de 0-1. Daarna zijn er nog een aantal grote kansen voor Bladella, maar o.a. Jan (bal op de paal) en Wouter (vrije kopbal) falen om de score te verdubbelen. Na veertig minuten voetballen lukt het Willie wel om te scoren. Wouter gaat goed door en legt de bal voor waarna Willie makkelijk binnen kan tikken. Vijf minuten later is het weer raak als Fluor-Johnny opnieuw een afvallende bal voor zijn voeten krijgt na een corner. Bladella gaat met een comfortabele 0-3 rusten.

De tweede helft start met vier wissels aan de kant van Bladella. Ondanks dat het zevende 0-3 voorstaat, is Daan niet tevreden. Het doel is dan ook duidelijk: de score moet (veel) verder uitgebreid worden. De tweede helft is eigenlijk veel te slordig. Buikie mist een grote kans, Jan probeerde het van afstand nadat de keeper uit zijn goal stond en uiteindelijk is het Luuk Goverde die het wel lukt. Bram ‘Toet toet’ Louwers zei in de rust nog dat hij hoopte dat hij in de tweede helft de bal een keer goed zou raken. Dat lukte in de 74ste minuut waarna Luuk kan scoren. Vijf minuten later kan Middel Stoel even gaan rusten nadat hij ‘wraak’ nam (volgens de leidsman) met een tackle. Met tien man was er echter nog geen verschil te zien en Bladella bleef sterker dan de Weebosch. In de slotfase wordt het nog 0-5 nadat Luuk goed doorgaat over links en de bal terug legt op Middel Stoel. Deze haalt verwoestend uit en de bal valt onderkant lat binnen.

Het zal niet als een verrassing komen dat Fluor-Johnny de tietenbeker en snack van de week heeft gewonnen door zijn sterke optreden. Coach Brands was echter niet tevreden ondanks de 0-5 overwinning. Zondag staat de wedstrijd tegen Zuiderburen op het programma. Aanvang 12:00 uur op Sportpark De Smagtenbocht.