De Raven 4
23-09-2018
2 - 2

Scheidsrechter:   M. (Michel) Rovers

(Allereerst een rectificatie op het verslag van vorige week. De speler met de meeste punten was natuurlijk Brent in plaats van zijn kwade Duitse tweelingbroer Bernd. Mijn excuses voor de verwarring.)

De beschrijving van het eerste kwartier van de wedstrijd tegen De Raven 3 had ik evengoed kunnen kopiëren uit het verslag van vorige week; zeer onrustig spel met veel balverlies. Mede door goed keeperswerk van Jimmy bleef Bladella 7 lang op de been. Deze onstuimige periode werd Leon al na 7 minuten te veel en hij stond zijn plaats op het veld af aan Fluor Johnny. Uiteindelijk was het weer knullig balverlies achterin bij Bladella 7 waaruit de 0-1 ontstond. Een onnauwkeurige bal werd onderschept en direct afgestraft door de attente aanvaller van De Raven.

Halverwege de eerste helft leek Bladella op gelijke stand te komen. Roel Stoel kopte fraai een corner binnen bij de tweede paal. Echter werd deze zuivere treffer afgekeurd door de dienstdoende scheidsrechter. De reden achter deze beslissing is de schrijver ontgaan, aangezien er niets aan de hand leek te zijn.

Met een stand van 0-1 gingen beide partijen de kleedkamer in. De thee zorgde aldaar voor een welkome verwarming aangezien de hoeveelheid neerslag en wind niet in de spreekwoordelijke koude kleren was gaan zitten.

Na de rust was het alleen nog maar harder gaan regenen en vrijwel alle supporters hadden zich verscholen in de kantine, thuis of elders.

Zij zagen dus niet hoe, in de 53e minuut, een prima corner van Jan bij de eerste paal werd binnengewerkt door een speler van de tegenstander waardoor de verdiende 1-1 op het scorebord kwam. De lezing van de coach is dat bij een eigen doelpunt er geen assist mogelijk is waardoor Jan helaas achter het assisten’net’ vist. De scherpe corner was echter prima genomen en bleek te moeilijk voor de Luijksgestelse verdediging. Ondergetekende vindt dat bij een gelijke stand van de assisten-klassement deze corner de doorslaggevende factor mag zijn om eventueel Jan tot assistenkoning te kronen, dat terzijde.

Helaas kwam Bladella 7 in de 84e minuut weer op achterstand via een ongelukkige bal, toen een speler van de Raven een harde voorzet vanaf de rechterkant , in zijn val, bij de eerste paal binnenwerkte.

Dit was echter van korte duur want 5 minuten na de treffer van De Raven begon Bladella aan een tekstboek aanval op snelheid. Deze aanval werd vanuit rechtsachter opgezet en de strakke scherpe voorzet van de opstomende Mark wasprecies achter de verdediging en perfect op maat voor Thijs die bij de tweede paal de 2-2 binnengleed.

Hiermee was de strijd wel ongeveer gestreden en dit was voor Thijs voldoende om de Borstenbeker en de versnapering van de week te ontvangen voor zijn bewezen diensten.

Verder nog een hele hoop eervolle vermeldingen die we achterwege laten.

Bladella 7 blijft nog steeds ongeslagen op alle fronten maar toch was het niet geheel tevreden; er had meer in gezeten.