Bladella 7
16-09-2018
2 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Op deze mooie nazomerse zondag staat het bekerduel DEES 3 - Bladella 7 op het programma. Op papier een geduchte tegenstander want ook zij wonnen vorige week van de Beerse Boys.
Eenmaal aangekomen op het sportpark in de weelderige bossen van Wintelre bleek dat DEES zin had in het komende seizoen. Het hoofdveld lag er prachtig bij, het opgestelde terras oogde uitnodigend en zowel de scheidsrechter en DEES 3 hadden aangegeven wel een kwartier eerder te willen beginnen.

Daarin zijn wij natuurlijk niet de flauwste en om 10.50u klonk het beginsignaal voor onze derde bekerwedstrijd. DEES in het oranje, Bladella in het herkenbare Blauw-wit en zelfs Jimmy had voor de verandering zijn pet niet achterstevoren op; oftewel alle koppen stonden de goede kant op.

Na een onrustig begin van onze kant ontstond in de 10e minuut toch de eerst kans voor Bladella; de inzet van Willem werd echter door de verdediging van DEES verwerkt tot corner waaruit geen verder gevaar ontstond.
Daarna zagen we een steeds sterker wordend 7e waaruit enkele mogelijkheden voortkwamen. De uitbraken die DEES daar tegenover stelde, deden geen pijn totdat in de 25e minuut uit het niets een uithaal van DEES in de kruising verdween waardoor zij, tegen de verhouding in, op 1-0 voorsprong kwamen.
Vrijwel direct daarna, met het vertrouwen van een aap met 7 lullen, zocht DEES opnieuw de aanval en kreeg het een uitstekende kans die gelukkig werd geannuleerd wegens buitenspel (puik werk voor de man die vandaag zijn vlaggers-verginity verloor).
De periode hierna werd gekenmerkt door nerveus spel met veel balverlies maar in de 30e minuut leverde een goede voorzet van Bernd opnieuw een kansje op voor Wiwij die verzuimde om Bladella langszij te brengen.
Het matige spel van beide partijen ging door tot aan de rust en het publiek was blij dat de, prima fluitende, scheidsrechter een eind maakte aan de eerste helft.

Een kwartier en een flink aantal omzettingen later verscheen Bladella 7 weer aan de aftrap.
Al snel bleek dat zij zeer gemotiveerd uit de kleedkamer waren gekomen en in de 49e minuut scoorde Bernd met een listig balletje door de benen van de keeper de 1-1 na goed voorbereidend werk van Thijs.

Dit gaf ons hernieuwde energie en iedereen kon opeens een stapje extra zetten. Gesteund door zijn team zette Leon goed druk op de keeper die dit niet verwachte en aan hem de bal verloor waardoor Leon vrij voor een lege goal kwam te staan.
Het publiek sprong op want dit moest natuurlijk de welverdiende 1-2 zijn voor Bladella. Helaas duurde het tot ver in de 22e eeuw voordat zich had omgedraaid waardoor een verdediger van DEES nog net de tijd had om naar huis te gaan om de koeien te melken, om een grote boodschap achter te laten én om Leons inzet te doen keren.

Hierop volgde een korte blessurebehandeling van de keeper en bij de spelhervatting komt DEES er gevaarlijk uit en met een snoeiharde volley wisten zij toch de bal achter een goed keepende Jimmy te krijgen waarmee de 2-1 een feit was.

Ondanks deze teleurstelling laat Bladella 7 niet kopjes hangen en blijven ze nadrukkelijk de aanval zoeken. De verdedigers van DEES moeten handen en voeten gebruiken om het aanvalsspel van het Zeuvende te stoppen en dit resulteert in een vrije trap op een mooie plek voor Ronny Soeng. Vanaf een meter of 25 krult hij de bal in het doel van onze sportieve tegenstander (2-2).

Bladella gaat op zoek naar meer en blijft kansen creëren waaronder de snelle uitbraak van Bernd van wie de inzet nog maar net voorlangs rolt.
De snelheid en onverzettelijkheid van Bernd blijven continu moeilijkheden opleveren voor DEES maar het wordt nog niet uitgedrukt in de uitslag. Tijdens de laatste fase van de wedstrijd wordt het weer onrustig en Bladella 7 laat zich op eigen helft terugdrukken maar van echte kansen komt het niet meer.
Nog 1 laatste kans van Joey vanaf het randje van de 16-meterlijn lijkt het tijd doen keren echter is zijn afstandsschot een paar centimeter te hoog.
Dit is het laatste echte wapenfeit gebleken waardoor 2-2 de einduitslag is geworden.

Enfin, de majestueuze tietenbokaal gaat naar gastspeler Bernd, de snack van de week was op, de coach sprokkelt een puntje en er zijn speciale bedankjes voor: de vliegende vrienden, de kater van Jasper Heerings, de massaal meegereisde aanhang en het trio dat diep in Sofia zat.