Bladella 7
09-09-2018
3 - 3

Scheidsrechter:   J.P.M. (Jan) vanHerk
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Reusel op het programma. Deze derby past mooi in het rijtje Spakenburg – Ijsselmeervogels, Ajax – Feyenoord, Fenerbahce – Galatasaray, Celtic – Rangers, Liverpool – Man United en Boca Juniors – River Plate. Dit keer was het voor de beker, dus werd dit min of meer gezien als oefenwedstrijd. Alleen speel je tegen Reusel geen oefenwedstrijden. Er staat meer op het spel dan de drie punten. Het gaat om prestige, onderlinge strijd en wie kan straks zijn hoofd fier omhooghouden bij Reusel kermis.

We hebben weer twee man uitgeleend aan het vierde. Dit keer waren ’t Buikie en Lonny aan de beurt. We moesten om 09:00 uur verzamelen, maar er was geen Paulcohol Drankers te bekennen. Die hebben we voor de wedstrijd nog even van zijn bed moeten lichten. Bram ‘Toet toet’ Louwers had ook nog op zijn eigen knie geslagen met een hamer, dus we begonnen de dag enigszins gehavend. Uiteindelijk heeft Coach Brands toch weer elf man aan de aftrap gekregen en Bladella begon sterk. Al vrij vroeg maakt Pakoning na een afgeslagen bal bij de tweede poging de 0-1. Even later mag Ruud Huijbrechts van Reusel aanleggen vanaf een metertje of 25. De bal gaat recht op de keeper af, maar wordt nog aangeraakt. Daardoor staat het na een kwartier spelen op 1-1. Na zo’n twintig minuten spelen kreeg Holleman het aan de stok met de laatste man van Reusel. Er werd een beetje geduwd, maar al snel werd er van de Reuselse bank geroepen dat Erik een slaande beweging heeft gemaakt. De leidsman pikt dit op en toont Erik de rode kaart waarna we dus met 10 man verder moeten. Het gaat verder in de eerste helft goed op en neer en ondanks dat we met één (sommigen denken twee) man minder zijn. Ruststand is dan ook 1-1.

In de tweede helft gebeurt wat meer. Bladella houdt vrij goed stand, maar toch weet Reusel op voorsprong te komen. Één van de vijf wissels bij Reusel weet zich binnen de zestien als ware prof-zaalvoetballer vrij te spelen en tikt vrij simpel in. Daarna probeert Bladel meer druk te zetten en dit resulteert in de 2-2. Een perfect aangesneden corner van Jan wordt door Willie binnen geknikt. Na de wedstrijd zei Willie dan ook: “Jan neemt geen corners, maar assists”. Bedankt voor dat compliment Willie. Tien minuten voor tijd valt dan ook nog de 2-3 voor Bladel. Dit keer is Thijs de man van de assist. Hij legt de bal perfect neer bij het keepersgebied en ’t Michelletje kan binnen schieten. Vanaf toen had Bladel het gevoel dat de drie punten binnen zijn. Echter, twee minuten voor tijd verschalkt een speler van Reusel Jimmy van grote afstand. De bal viel net over de man van beton heen en daardoor is de uitslag in de derby van de Kempen 3-3 geworden. Man van de wedstrijd is Kleine Stoel. Hij heeft heel de wedstrijd iedereen neergezet en liep overal. Daardoor was hij wel vijf minuten voor het einde gesloopt en de kramp schoot erin. Voor nu gaan we verder met het eerste activiteitje van het seizoen: Reusel kermis. Waar wij als Bladel toch nog wel ons hoofd fier omhoog kunnen houden doordat we een gelijkspel eruit hebben gesleept ondanks dat we 70 minuten met 10 man stonden. Morele winst dus.