Bladella

De eerste "oefen"-wedstrijd

Bladella JO11-5
Unitas'59 JO11-5
01-09-2018
3 - 10

Scheidsrechter:   Afgeschermd
De start van het nieuwe seizoen, met een aantal nieuwe én bekende namen. Een team met een mengeling van wat meer ervaren spelers en enkelen (Maud en Olaf) die zelfs hun eerste wedstrijd gaan beleven. Voor de coaches een leuke uitdaging (zoals dat dan zo mooi heet) om er een hecht team van te maken en de "poppetjes" op de juiste positie proberen te krijgen. Het bekerprogramma met 3 matches is daar uitermate geschikt voor. Helaas moesten we het deze keer nog doen zonder enige wissel optie.
Met ingang van dit seizoen zijn er ook wat wijzigingen in het spelletje aangebracht door de KNVB. Zo is het speelveld 7 meter smaller geworden, staan er totaal 2 spelers meer in 't veld en is de speeltijd 2x 5 minuten langer geworden. De keeper mag een met de voet teruggespeelde bal niet meer in de handen pakken. En alle spelhervattingen (ook een uitbal) worden voortaan via een intrap of indribbel genomen. Daarom van te voren de spelers maar even ingelicht over de vernieuwde regels.
De eerste tegenstander die we op ons sportpark mogen begroeten is Unitas uit Eindhoven. Op hun verzoek om een uitbal toch nog maar in te laten gooien, hebben we aangegeven dat het beter is de spelregels maar meteen volledig aan te houden, zodat de kinderen er het snelst aan gewend zijn.
Na de aftrap was het van beide kanten wat aftasten en ging het spel gedurende zo'n 10 minuten redelijk gelijk op. Na de eerste gewenningen, nam Unitas toch het heft in handen. Zij drukten ons steeds meer op de eigen helft terug en wij kwamen er aanvallend maar amper aan te pas. Het duurde dan ook niet lang voordat er een tegendoelpunt uit de lucht kwam vallen, dat al gauw werd gevolgd door een tweede. In een van de spaarzame uitvallen wist Tieme zich door hun defensie te wurmen en doeltreffend af te ronden. De 1-2 werd met gejuig ontvangen en gaf wat meer vertrouwen. Helaas kon dat niet verhinderen dat de tegenstander bleef aandringen, hetgeen resulteerde in een reeks van 5 doelpunten tot aan de rust.
De pauze gebruikt om links en rechts wat persoonlijke tips mee te geven. Tevens van keeper gewisseld én de voor- en achterhoede, wat van te voren was afgesproken.
Deze personeelswisseling had in het begin van de 2e helft nog niet direct het gewenste effect, want de Eindhovenaren wisten er nog eentje bij te maken. Maar toen brak onze sterke periode aan. Doordat Unitas steeds heel ver voor hun doel stonden, konden wij er regelmatig met een counter uitkomen, wat diverse goede mogelijkheden voor ons opleverde. Bij één ervan wist Bram, na goed samenspel, de bal strak tegen het net van het vijandelijke doel te schieten. Nog zo'n situatie leverde een prachtige kans op. Bram kwam door op links en leverde een zuivere voorzet af, die dwars door de verdedigende linie heen sneed. Plots stond daar Maud alleen voor de goal, maar ze was net te laat om de bal binnen te tikken. Toch volgde er een derde doelpunt voor ons na een dieptepass op naar Quinty, die helemaal vrij werd gelaten door de verdediging. Zij ging er als een haas vandoor met de bal, recht op de keeper af. Deze werd kansloos gelaten op de harde schuiver, die gedecideerd in het doel verdween. Weer een juich-moment. Jammer dat de tegenstander ook nog 2 keer wist te scoren, anders hadden we in ieder geval het tweede wedstrijddeel gewonnen. Toch kunnen we tevreden zijn met de manier waarop we zijn bjlijven werken en geloven in een beter resultaat.
Duidelijk was waar te nemen dat degenen die vorig jaar al van ons training hebben gehad, zich beter aan hun positie hielden dan de rest. Maar voor beide nieuwelingen is dat natuurlijk niet verwonderlijk. In ieder geval goed om te zien dat onze inspanning zijn vruchten heeft afgeworpen.

MOMENT VAN DE WEEK:
Voorzet vanaf links van Bram wordt door de verdediging en keeper gemist, waarna Maud net te laat komt om de bal binnen te tikken.

TEAM VAN DE WEEK:
Jurre Snijders - verdediger

SPELER VAN DE WEEK:
Maud van de Ven

AANGEVER VAN DE WEEK:
Bram Verhoeven

 

Verslagen

 
 
 
 
 
 

Belabberd

07-04-2019
 
 
 
 

VAR

17-03-2019
 

wedstrijdfoto's

16-03-2019
 
 

Bladella 7- Terlo 3

10-03-2019
 
 

Pako's weddenschap

17-02-2019
 

Angstgegner RKVVO

16-02-2019
 
 

Gatenkaas

10-02-2019
 
 

Spannende derby

09-02-2019
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven