Bladella

De laatste keer

Bladella 9
Reusel Sport/CoTrans 11
03-06-2018
5 - 2

Scheidsrechter:   J (Jos) Cosijns
Het einde van het seizoen is in zicht. Nog een laatste keer de wei in en dan zit het erop. Het is een wedstrijdje waar eigenlijk niet veel meer op het spel staat. Of toch wel? Het is namelijk een derby tegen aartsrivaal Reusel Sport. Prestige dus. Altijd een beladen wedstrijd want tegen die geel-zwarten van daar aan de grens wil je tenslotte never en nooit verliezen.
Maar ook de eindstand op de ranglijst is nog wel een dingetje. Het klinkt natuurlijk veel beter als je in het linker rijtje van de ranglijst (een zesde plaats) eindigt dan dat je dat doet in het rechter rijtje. En laten nu net onze geel-zwarte zuiderburen daarin onze concurrent zijn. Cliché, maar ook dit is voor ons een ware zes punten wedstrijd.

In heel ander opzicht is het vandaag ook de laatste keer. Enkele spelers hebben te kennen gegeven dat ze nog een laatste keer een potje willen shotten en dat ze daarna, al dan niet gedwongen door blessures, hun kicksen aan de wilgen hangen. Nog één keer shinen en dan moeten we helaas afscheid nemen van Slinger, Dextro Jo, AltèUtLèsteWoord, Captain, Ronnie V. en WeeWee. Het is voor de vaarwelzeggers die vandaag nog actief mee kunnen doen te hopen dat ze in stijl hun actieve carrière af kunnen sluiten.

Voor de laatste keer is het in deze competitie voor GBL en LTJ ook maar weer eens een puzzel om de elf beschikbare spelers in de juiste volgorde op het veld te zetten. Chapeau voor beide heren dat ze dat, net als het hele seizoen, ook vandaag weer lukt.

De laatste keer dat we het opnamen tegen Reusel Sport keerden we met een vette 0-6 overwinning huiswaarts. Altijd lekker. Reusel heeft vandaag iets recht te zetten. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een aantrekkelijke wedstrijd. Aan het begin van de wedstrijd is dat echter niet af te lezen. Het spel kabbelt rustig op en neer met voor beide goals wat ongevaarlijke speldenprikjes. Het eerste echte gevaar komt van onze kant. Op veertig meter van het vijandelijke doel hebben we een vrije trap gekregen. Frijtje slingert de bal voor het doel. Bij de tweede paal staat Turbo klaar om in te koppen. Hij krijgt de bal boven op zijn hoofd. Het leder lijkt gevaarloos over het doel van Reusel te gaan maar eindigt tot schrik en daarna opluchting van de vijandelijke goalie boven op de lat.
Naarmate de eerste helft vordert wordt Reusel wat sterker. Het spel speelt zich nu hoofdzakelijk af op onze helft waarbij het doel van Nestor een enkele keer onder vuur wordt genomen. Ons rest niet veel meer dan de bal naar voren te jagen in de hoop dat onze aanvallers er iets mee kunnen. Nu weer is het de Reuselse aanval die gevaarlijk door onze verdediging snijdt. Omdat de man met de bal niet wordt aangevallen krijgt hij de gelegenheid om uit te halen op doel. Nestor weet het gevaar te keren. De rebound is ook voor Reusel maar deze inzet smoort in een woud van blauwwitte benen. Even later moet Dokter Wassiemann ingrijpen om verder gevaar voor ons doel te voorkomen. Zijn tegenstander gaat naar de grond, wat aan de zijde van Reusel Sport de roep om een penalty oplevert. Niet gehonoreerd! En dat levert dan natuurlijk weer protesten op.
Even later weer een gevaarlijke kans voor Reusel. Ditmaal is het een afstandsschot van twintig meter dat met een geweldige reflex door Nestor op de lijn gekeerd kan worden. Waar haalt hij het vandaan!
In een van onze spaarzame uitbraken krijgen we een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Bikkel Bax heeft op het middenveld de bal ontvangen en stuurt op rechts een vogelvrij staande Frijtje diep. Diens voorzet is weer bestemd voor de doorgelopen Bikkel Bax. Hij staat echter met zijn rug naar het doel en kan niet uithalen. Daarom legt hij de bal keurig af op WeeWee. Diens uithaal scheert rakelings over de lat.
Het is uiteindelijk tóch Reusel dat op voorsprong komt. Opnieuw kunnen de geel-zwarten vrij eenvoudig door onze verdediging snijden. Op de achterlijn wordt de bal teruggelegd op de zestienmeter. Daar staat een Reuselse aanvaller klaar om verwoestend uit te halen. In praktijk raakt hij de bal echter volledig verkeerd. Niemand had daarop gerekend. De bal belandt op de penaltystip per ongelijk voor de voeten van de spits. Ook hij krijgt de gelegenheid om uit te halen en nu is Nestor volkomen kansloos: 0-1. Met deze stand mogen we van een goed leidende scheids ook de kleedkamers op gaan zoeken.

Te elfder ure hebben GBL en LTJ voor het tweede bedrijf zowaar nog wat verse krachten kunnen regelen. Wielen en Zoef Zoef Zidane komen binnen de lijnen. Het neemt echter niet weg dat we na een minuut of vijf spelen ineens tegen een 0-2 achterstand aankijken. Reusel heeft op de middellijn een ingooi genomen. In een uiterste krachtsinspanning tracht WeeWee de bal te onderscheppen maar hij schampt het leder slechts. Nét genoeg om de spits van Reusel Sport in stelling te brengen. Die kan vrij doorstomen op het doel van Nestor. Met een geweldig schot jaagt hij vervolgens de bal in de kruising.
Het ziet ernaar uit een overwinning er vandaag niet in zal zitten. Geen linker rijtje, geen zesde plaats. Maar binnen vijf minuten is er ineens weer wat hoop. Vanuit de hernieuwde aftrap hebben we een corner versierd. Frijtje slingert de bal in de doelmond waar Slinger, zoals wel vaker dit seizoen, precies op de goede plaats staat om zijn hoofd tegen de bal te zetten. Keeper kansloos, 1-2, aansluittreffer een feit. Zou het dan toch nog mogelijk zijn?
Het is voor ons in ieder geval een signaal om alles op de aanval te gooien. Het tegendoelpunt heeft een verlammende werking op Reusel Sport. In deze fase van de wedstrijd zijn wij de bovenliggende partij. Kans na kans weten we te creëren om de gelijkmaker te scoren. Eerst verdwijnt een vrije trap op vijfentwintig meter, genomen door Frijtje, in de handen van de vijandelijke goalie. Vervolgens een mooie aanval door het midden die door Reusel ternauwernood tot corner kan worden verwerkt. Uit die corner krijgt Frijtje een schietkans. De bal gaat voorlangs. Vervolgens is het Wielen die op rechts de bal heeft veroverd. Hij ziet Zoef Zoef Zidane diep gaan en gooit de bal in de ruimte. Zoef Zoef Zidane is eerder bij de bal dan de uitgekomen keeper. Beheerst zet hij de vijandelijke goalie op het verkeerde been en tekent de gelijkmaker aan: 2-2.
We ruiken nu de overwinning. Reusel Sport staat volop onder druk. Meteen nadat het spel is hervat weet Dokter Wassiemann op het middenveld de bal te onderscheppen. Direct gooit hij de bal voor het doel waar WeeWee en Zoef Zoef Zidane klaarstaan om binnen te werken. Het is laatstgenoemde die de trekker over haalt en binnen kopt: 3-2.
Binnen tien minuten hebben we een schier onoverbrugbare achterstand omgebogen naar een voorsprong. Dat geeft een speler vleugels. Alles lijkt nu te lukken. Bij een volgende aanval wordt de bal vanaf de linkerkant voor het doel gebracht. Turbo komt in de bal gelopen, blokt zijn tegenstander en speelt daardoor de bal vrij. Vanuit de draai jaagt Turbo daarna het leder voorbij een kansloze keeper tegen de touwen: 4-2.
Ook nummer vijf komt nog op het scorebord. Wielen is op links mee opgekomen. Op snelheid laat hij zijn tegenstanders de hielen zien. Hierdoor komt Wielen vrij voor de Reuselse keeper te staan. Beheerst tikt hij de bal in de verre hoek binnen: 5-2.
De overwinning is nu wel veiliggesteld. Met nog een minuutje of acht te gaan is het tijd om wat afzwaaiende spelers te bedanken voor bewezen diensten. Onder luid applaus mogen Slinger en WeeWee voor de laatste keer de zijlijn opzoeken en een punt achter hun actieve loopbaan zetten. Mannen bedankt!
De derby is gezien onze comfortabele voorsprong allang geen derby meer. Dit tot frustratie van met name de Reuselse spits. Hij heeft al een paar keer opzichtig doorgehaald in een poging één van onze spelers te blesseren. Zonder succes overigens. Maar de scheidsrechter neemt een wijs besluit door, voordat er ergere dingen gebeuren, voor een laatste keer op zijn fluit te blazen.

Voor de laatste keer dit seizoen kunnen we een curieus verlopen wedstrijd nog eens uitgebreid analyseren op het terras. Uiteraard gebeurt dit onder het genot van een potje bier. En dat onder toeziend ook van een tevreden sponsor. Ook GBL en LTJ kunnen tevreden zijn. De doelstellingen die voorafgaand aan de wedstrijd waren gesteld, zijn gehaald. We kunnen dus met een positief gevoel het zomerreces in. Wat ons volgend jaar brengt zien we dan wel. Voor het team in deze samenstelling rest ons, gezien de bijdrage aan de feestpot die we hebben moeten leveren voor elk tegendoelpunt, over enkele weken nog een geweldig teamfeest. Voor de laatste keer!

Voor de laatste keer was dit een wedstrijdverslag van Bladella 9. Van al dit gezever, waarbij af en toe een korreltje zout op zijn plaats was, zijn jullie voor enkele maanden bevrijd. Ik kan alleen maar hopen dat jullie ondanks dat er veel leesplezier aan hebben mogen beleven.
Rest mij verder niets anders dan iedereen een fijne zomervakantie toe te wensen en wie weet tot volgend seizoen.

Proost! Voor de laatste keer…
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven