Bladella

Gezapig potje

Bladella 9
Hulsel 3
27-05-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   J (Jos) Cosijns
De competitie loopt op z’n eind. Nog twee wedstrijden te gaan, nog twee keer drie punten te verdienen om een mooie zesde plaats – keurig in de middenmoot – veilig te stellen. Vandaag tegen Hulsel moet het mogelijk zijn om de eerste drie bij te schrijven. Halen we ons normale niveau dan is dat appeltje-eitje.

Door veel afmeldingen vanwege blessures en andere interesses moeten we, evenals vorige week, een beroep doen op derden om een elftal op de been te brengen. Het helpt dan niet mee dat spelers waar je op rekent hun bed niet uit komen om met het team een potje te voetballen…
Hoe dan ook, Willem van Hoof en Lucas Schoofs komen als wel vaker dit seizoen onze gelederen versterken.
Ook GBL moet het vandaag af laten weten en daardoor heeft LTJ de eindverantwoordelijkheid over de opstelling. Door alle mutaties geen gemakkelijke klus.

Spelen op kunstgras heeft zo z’n voordelen, maar bij dit warme weer ook zijn nadelen. Het is op een zonovergoten Smachtenbocht onaangenaam warm op de rubberen mat. Geen pretje om volle bak te gaan. Dat laat zich ook zien in de wedstrijd. Deze start vrij tam met hier en daar een klein kansje. Eerst is er een aanval door het midden waarbij Bikkel Bax met een steekbal nét Lucas Schoofs niet kan bereiken. Daarna een corner voor Hulsel waarbij een gevaarlijke kopbal onschadelijk moet worden gemaakt. Dan weer aan de overkant waar WeeWee op twintig meter van het doel uit kan halen. Bikkel Bax verandert het schot van richting, de verdediging inclusief keeper van Hulsel staat hierdoor op het verkeerde been. Helaas zien we de bal tergend langzaam langs het doel stuiteren. Ook een mooie actie van Frijtje waarbij hij op elegante wijze door de Hulselse verdediging snijdt heeft niet het gewenste resultaat. Hij houdt er slechts een corner die niets oplevert aan over.
Aan de overzijde laat Hulsel zich ook maar eens gelden. Vanuit een corner mag tot driemaal toe uitgehaald worden op doel. Het is aan een katachtige reflex van Nestor te danken dat we niet op achterstand komen.
Even later komen we weer goed weg als onze verdedigende linie inclusief Nestor volledig wordt uitgespeeld maar de Hulselse aanval wordt afgefloten wegens buitenspel. Het blijft onrustig in onze verdediging maar we weten de nul te handhaven.
Door de kansjes over en weer is het afwachten aan welke zijde de eerste goal gaat vallen. Na ruim een halfuur voetballen komt daarop het antwoord. Polish Pitbull mag op de linkerzijde, kort bij de achterlijn van Hulsel een ingooi nemen. Hij deponeert de bal in de doelmond. De geel-blauwe formatie weet de bal nog weg te werken maar het leder valt voor de voeten van Bikkel Bax. Die bedenkt zich niet en haalt direct uit. De bal verdwijnt prachtig bij de tweede paal in het doel: 1-0.
Ook na deze voorsprong blijft het spel op en neer golven. Nu is Hulsel weer door over onze rechterkant. De aanvaller lijkt vrij baan te hebben richting het doel van Nestor maar heeft geen rekening gehouden met Slof. Die is vanaf zijn linksback positie overgestoken en maakt met een stevige maar faire tackle (volgens ons dan toch, Hulsel claimt een vrije trap) het naderende gevaar onschadelijk. We weten onze voorsprong daarmee in ieder geval tot de rust vast te houden.

Ook na de thee krijgen we hetzelfde spelbeeld voorgeschoteld als in het eerste bedrijf. Omdat er voor beide teams weinig meer op het spel staat blijft het – mede door de warmte – een gezapig potje met wat kansjes over en weer. We hebben dan al afscheid moeten nemen van Polish Pitbull die wederom met een spierblessure af heeft moeten haken. En aangezien er nog wat spelers met pijntjes op het veld rondlopen moeten we te elfder ure nog een beroep doen op Bladella 8 voor een verse speler. Rick Hooijen mag zijn kunsten bij ons komen vertonen.
We kunnen met de van een blessure teruggekeerde Turbo weer de diepe bal geven. Turbo sprint er dan wel achteraan. Zo ook nu. Maar eenmaal bij het vijandelijke doel aangekomen blijkt dat Turbo nét iets te lang uit de running is geweest. In gedachten wil Turbo een geweldig schot op doel afvuren maar in praktijk gaat de bal huizehoog over. Het leder moet teruggehaald worden op de parkeerplaats.
Ondanks onze aanvallende intenties om de voorsprong te vergroten en de overwinning veilig te stellen komen we gaandeweg de tweede helft steeds meer onder druk te staan. Het lukt ons nauwelijks om de bal nog fatsoenlijk weg te werken. En slechts een enkele keer kunnen we nog de middellijn oversteken. Ook nu weer is het Hulsel dat met een gevaarlijke uitbraak door onze verdediging snijdt. Nestor is uit zijn doel gekomen maar mist de bal. De spits van Hulsel weet het leder nog net voor de achterlijn onder controle te krijgen. Hij brengt zichzelf in stelling en wil de bal binnentikken. Nestor is echter in een uiterste wanhoopspoging terug naar zijn hok gerend en heeft zich uitgeput op de lijn laten vallen. Laat de Hulselse spits nu nét tegen Nestor aanschieten. Pfff, weer een doelpunt voorkomen!
Even later lacht het geluk ons wéér toe als een verwaaide voorzet van Hulsel vanaf de linkerkant onverwacht op de lat boven Nestor terecht komt. En op een volgende inzet laat Nestor zien dat hij ondanks zijn respectabele leeftijd nog steeds over geweldige reflexen beschikt: hij ranselt wederom de bal uit zijn doel.
Voorin moeten we zoals gezegd vertrouwen op de snelheid van Turbo en een goede voortzetting nadat hij de bal heeft achterhaald. Eerst zet hij met een hakje Willem van Hoof vrij voor het doel. Willem krijgt echter niet de kans om uit te halen. Wat later geeft Turbo vanaf de achterlijn een mooie voorzet. Deze is helaas te zacht en is een prooi voor de Hulselse goalie. Die hervat direct het spel met een verre uittrap. Na een combinatie op het middenveld staat onze verdediging ineens op het verkeerde been. De Hulselse spits heeft onze buitenspelval omzeild ontvangt de bal en tikt deze beheerst langs Nestor in het doel: 1-1. Wég voorsprong, wég Schrobbeler, wég drie punten.
In een uiterste krachtsinspanning weten we na opnieuw te hebben afgetrapt nog een vrije trap te versieren op een meter of twintig van het vijandelijke doel. Captain neemt plaats achter de bal. Maar ondanks dat hij tot driemaal toe een poging mag doen omdat de scheids de bal telkens over laat nemen, lukt het Captain niet om het net te laten bollen.
Uiteindelijk moeten we na het laatste fluitsignaal genoegen nemen per een terechte puntendeling.

Voorlopig handhaven we ons op een zevende plaats. Dat kan volgende week nog een plaatsje hoger worden als we in de apotheose van het seizoen een overwinning behalen tegen aartsrivaal Reusel Sport. Maar dat is volgende week. Nu eerst snel onder de douche en een tafeltje veroveren op het terras om de seizoensafsluiting (geen lèste wedstijdfist want die lèste wedstrijd is pas volgende week!) van Bladella te vieren.

Proost.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven