Super 1e helft, teleurstellende 2e helft

26-05-2018
6 - 4

Scheidsrechter:   P. (Patrick) Jansen
Ondanks enkele kleine ongemakken, Marjolein die nog wat last had van haar voet en Tieme die zich met een ingepakte knie meldde, zijn we voor het eerst sinds ander-halve maand weer helemaal compleet om de strijd aan te gaan tegen het altijd lastige Reusel.
De 1e helft was zeer de moeite van het aanzien waard, want het spel ging steeds heen-en-weer en voor beide doelen ontstonden geregeld gevaarlijke momenten. Zo werd de score ge-opend door de tegenstander, waarna er niet veel later een belangrijke redding noodzakelijk was van onze keeper Marjolein. Vervolgens werd het aan de andere kant ontzettend spannend. Bram wist eerst boven de goalie de lat te raken en enkele minuten daarna buiten bereik van de Reuselse keeper de paal te teisteren. Beide keren sprong de bal, helaas voor ons, weer terug het veld in en niet in het doel. Toch lukte het om de gelijkmaker er in te prikken. Mesam kwam vanaf eigen helft opstomen met de bal aan de voet en geen enkele verdediger wist hem die te ontfutselen, zodat hij uiteindelijk het leder tegen de touwen kon knallen, 1-1. We konden er echter maar kort van genieten, want al snel wist een van de geel-zwarte aanvallers met een welgeplaatst schot de 2-1 op het scorebord te zetten. Maar de teams waren aan elkaar gewaagd en wederom Mesam herstelde het evenwicht in de tussenstand. Zijn afstandschot werd verkeerd beoordeeld door de keeper. Het leek wel alsof hij de bal ernaast wilde kijken, maar in plaats daarvan ketste die via de binnenkant paal in het net; een gelukje dus. En even later kregen we nog een kado'tje. Sven pikt een te korte uittrap van de keeper op en jast de bal direct met een fantastische volley weer richting hun goal. De bal zeilt met een mooie boog boven in de kruising, over een paar grabbelende handschoenen. 3-2 vóór..... en dat nog wel bij Reusel Sport, wat een luxe. Ook nu kon het team op voorsprong dat niet vasthouden; net als 2 keer eerder werd er weer gelijkgemaakt. Zo eindigde het 1e bedrijf van deze zeer boeiende partij in 3-3.
Of dat we na de pauze niet meer bij de les waren, of dat het door de keeperswissel kwam, is niet geheel duidelijk, maar feit is wel dat het allemaal een stuk minder was aan onze kant. Door een paar onoplettendheden stonden we ineens 2 goals achter, waarvan zeker de 2e niet mag gebeuren. Al zo vaak is aangegeven dat uitverdedigen door het midden, vóór het doel langs, veel te gevaarlijk is....en hier was dus het bewijs. Doordat Tieme te veel pijn aan zijn knie ondervond en Marjolein het nog wel probeerde, maar het lopen meer hinkelen werd, hebben we de rest van de wedstrijd zonder reserves uit moeten spelen. En dat liet zich ook aanzien. De een na de ander vroeg voor een wissel en moest doorspelen, opgepept door de coach, maar soms met de tong op de schoenen. Je zag als het ware de energie wegvloeien, zeker toen Reusel ook nog het 6e doelpunt tegen ons mocht vieren. Dit alles gebeurde onder luide aanmoedigingen van "oer"-supporter Jan. Gelukkig wist Nick bij een counter, na goed doorzetten, de stand een wat dragelijker aanzien te geven, door onze 4e nog te scoren. Daarbij bleef het totdat de scheidsrechter de wedstrijd ten einde floot. Jammer dat we het uitstekend spel van vóór rust niet door hebben kunnen trekken. Toch kunnen we terugkijken op een 1e helft, die waarschijnlijk het beste is geweest sinds de winterstop.