WODAN 8
27-05-2018
5 - 1

Scheidsrechter:   B. (Bart) Kanen
Op de 'leste wedstrijddag' stond voor het zevende de wedstrijd tegen kersverse kampioen WODAN 8 op het programma. Door het matige voetbalweer aan het begin van het jaar is dit nog niet de 'echte' laatste wedstrijd, komende zondag volgt nog de inhaalwedstrijd tegen directe concurrent Waalre.

De traditionele 'tombola' werd echter wel van stal gehaald. De enige twee spelers met een gegarandeerde basisplaats waren gastspeler Max Kneefel en gelegenheidskeeper Pako. De loterij zorgde vervolgens voor een aantal aardige verrassingen, met onder andere Rob als laatste man, Arie in de spits en Tim als verdedigende middenvelder.

Aangezien WODAN de wedstrijd ervoor het kampioenschap binnen sleepte, hadden alle spelers met wat kleine pijntjes alvast een voorschot genomen op de zomerstop. De ploeg uit Woensel had daarom een krappe 11 man bij elkaar weten te vergaren voor deze pot. Met de 10-0 afstraffing in de bizarre uitwedstrijd nog in het achterhoofd, was dit dus de uitgelezen mogelijkheid om iets recht te zetten. Uiteraard werd de kampioen vooraf nog gefeliciteerd, waarna de wedstrijd van start kon gaan.

Bladella startte opvallend aan de wedstrijd, met Roel Wijnen die bij de aftrap direct probeerde de keeper te verrassen. Helaas vloog het schot naast, maar de toon was gezet. Bladella voetbalde gretig en zette het gehavende WODAN aardig vast. De Eindhovenaren gaven veel ruimte op het middenveld en konden aardig opgevangen worden door de Bladelse verdediging. Hierdoor hoefde het middenveld niet veel verdedigende meters te maken en kon het zevende naar hartenlust kon voetballen.

Met name Tim was met zijn rust aan de bal een openbaring op het middenveld. Hij ontpopte zich vrijwel direct tot een heuse spelverdeler en hield het spel voetballend aan de gang. Voorin werden enkele kleine kansjes bij elkaar gesprokkeld, maar verder was het begin van de wedstrijd vooral voetballend aardig, zonder dat er echt gevaar werd gesticht voor beide goals.

Halverwege de eerste helft begon het wat te flitsen en donderen in de verte. Na enige twijfel en een welkome drinkpauze, werd toch besloten dat het onweer ver genoeg weg was en we de wedstrijd konden voortzetten. Na de drinkpauze vielen er in de stromende regen wel een aantal kansen te noteren. Zo kon Arie net niet voldoende kracht zetten toen hij de bal voor zijn voeten kreeg in de 16 en kopte Rob op de lat uit een corner.

Als laatste man was hij dus even weg uit de verdediging, waarvan direct werd geprofiteerd door WODAN, dat naar een 0-1 ruststand kon counteren.

In de rust werden de briefjes weer geschud en kon iedereen weer een andere positie uitproberen. Tim en Max kwamen op dezelfde positie terecht als in de eerste helft zouden een belangrijke rol spelen in de tweede helft.

Bladella had na de rust nog meer controle over het spel en WODAN de counters van WODAN werden nog spaarzamer. Nadat Michiel een voorzet van Max over tikte, was WODAN echter nog wel dicht bij de 0-2, maar Pako bleef goed kijken en verwerkte de poging tot corner. Dat was maar goed ook, want kort daarna tekende Bladella de gelijkmaker aan.

Thijs had een schitterende voorzet in huis, en onder druk van Michel kopte een verdediger de bal in eigen doel. De volgende kans was weer voor de Eindhovenaren, maar een gevaarlijke aanval eindigde met een kopbal over het doel van Pako.

Hiermee leek Bladella weer wat wakker te schrikken en namen de blauwwitten het heft weer in eigen hand. Na breedleggen van Joey ramde Tim de bal van een meter of 30 op goal. De keeper kon er nog wel bij, maar enkel om de bal nog iets verder de kruising in te duwen. Met deze schitterende goal kwam Bladella op voorsprong met nog een kwartier te gaan, en toen ging het ook meteen los.

Eerst werd spits Michiel op de rand van de 16 aangespeeld door Max. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en schoof vervolgens de 3-1 binnen. Nog geen 5 minuten later tekende Michiel voor zijn tweede en de 4-1. Hij kon een rebound binnen schieten nadat de mee opgekomen mandekker Thijs in eerste instantie nog op de keeper stuitte.

Het volgende hoogtepunt volgde ook weer kort daarna. Max had weer eens een puike voorzet in huis, die door Roel op weergaloze wijze tot assist werd gepromoveerd. Hij nam de bal knap aan op de borst en ramde hem vervolgens in een keer uit de lucht snoeihard achter de keeper, die vooral blij was dat hij al zijn vingers nog had.

Dit bleek het schitterende slotakkoord op een goede wedstrijd van het zevende. Door deze overwinning en het verlies van Waalre, kunnen we met 2 punten voorsprong en een flinke dosis vertrouwen afreizen voor de laatste wedstrijd tegen de directe concurrent voor de laatste plaats.

Middenvelder Tim werd met overmacht verkozen tot Man of the Match en na de wedstrijd werden ook de seizoensprijzen uitgereikt.

De volgende personen wonnen een medaille en kunnen zich nu terugvinden in de geschiedenisboeken:

'Beste' excuus: Rob Vervoort (Koeien melken)
Potspekker: Jimmy Roubos (Rob kreeg als tweede de medaille door afwezigheid Jimmy)
Trainingsbeest: Arie Lavrijsen
Grootste kater: Tim Boemaars, een prijs die speciaal voor hem in het leven is geroepen
Topscorer: Roel Wijnen
Assistkoning: Rob Vervoort

Vervolgens werden ook de medailles voor het klassement uitgereikt, met de volgende winnaars:

Beste verdediger: Jimmy Roubos (Jorg kreeg als tweede de medaille door afwezigheid Jimmy)
Beste middenvelder: Thijs van Ham
Beste aanvaller: Erik Holleman